Minden, ami DC!

Megérkeztek az első vélemények a Watchmen pilot epizódjáról

2019. október 06. 16:33 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Ovációban részesült az új, továbbgondolt feldolgozás.

A New York Comic Con keretein belül tartottak egy vetítést az HBO saját gyártású Watchmen sorozatának első részéből. Damon Lindelof adaptációja Alan Moore és Dave Gibbons képregényének eseményei után játszódik harminc évvel, és az alkotó látszólag belevitte a saját stílusjegyeit az alapmű által felépített világba. A közönség ezt teljes rajongással és maximális lelkesedéssel fogadta, legalábbis ezt lehet leszűrni a vetítést követő Twitter bejegyzésekből.

A Slashfilm szerkesztője is jelen volt az eseményen, és állítása szerint a pilot nagyon ambiciózus, és mutat némi hasonlóságot iIndelof korábbi sorozatával, A hátrahagyottakkal, olyan szempontból, hogy ezúttal is több karakter sorsát követhetjük egy rejtélyes esemény bekövetkezése után. A Watchmenben persze tisztában vagyunk az előzménnyel, de a sorozat rejtélyként kezeli azt. Továbbá felhívja a figyelmünket, hogy az Easter Egg vadászoknak bőven lesz dolguk a képernyő előtt ülve.

Egy másik néző kiemeli, hogy milyen részletes világot épít fel a sorozat, és ezt mindenkinek látnia kell a hónap végén, főleg, ha szereti az alapanyagot vagy a filmet.

A Business Insider írója is pozitívan vélekedik. A pilot szerinte egy okos, akciódús és váratlan módon vicces sci-fi drámát ígér, de a humor soha nem zavaró benne. Külön említést kap Regina King, aki elképesztően badass.

Az egyik vélemény érdekes módon úgy írja le a pilotot, mintha a Twin Peaks egy szuperhőssorozat lenne. Számára ez volt az egyik legvakmerőbb sorozatepizód, amit mostanában látott.

Volt olyan, aki arra tért ki a rövid bejegyzésében, hogy a teremben meg lehetett süketülni a vetítést követő ovációtól, illetve Regina King menő alakítását ő is kiemelte.

Az Inverse képviselője továbbra is szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy bármilyen módon folytatni kellene a Watchment, de a pilot epizód ettől függetlenül őt is lenyúgözte.

Az HBO egy újabb hatalmas sikert tudhat a keze között a Watchmennel, állapítja meg egy másik néző, aki a "fenomenális" jelzővel illeti a látottakat.

Végezetül egy olyan véleményt is olvashatunk, ami a többiekkel ellentétben kitér a Trent Reznor és Atticus Ross által komponált zenére is, és úgy látszik, ezen a fronton sem okoz csalódást a pilot. Az illető kritikus szintén kiemeli Regina Kinget, és nagyon kíváncsi arra, hogyan folytatódik a történet.


A produkció tehát hangos sikernek örvendett a rendezvényen, ahol Lindelof mellett a képregény társalkotója, Dave Gibbons is jelen volt. Alan Moore-ról régóta tudjuk, hogy konzisztensen utálja az összes adaptációt, ami az ő műveit veszi alapul, és el is határolódik mindtől, ez alól természetesen a szóban forgó sorozat sem kivétel. Gibbons viszont a maga részéről elmondta a jelenlévőknek, hogy nagyon lelkesen állt hozzá ahhoz, hogy az eredeti alkotás egy ilyen stílusú továbbgondolást kapjon egy hagyományos folytatás vagy előzmény helyett.

Arra pedig, hogy mindezt a saját szemünkkel is láthassuk, október 21-ig kell várni, amikor végre elstartol a sorozat, természetesen a magyar HBO-n és HBO GO-n is.

(forrás: Twitter, HBO, SYFY WIRE)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2115201652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása