Minden, ami DC!

A Joker már az első hétvégéjén több októberi bevételi rekordot is megdöntött

2019. október 07. 09:51 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A megosztó kritikai visszhang és a botrányok nem álltak a siker útjába.

A Joaquin Phoenix nevével fémjelzett szupergonosz eredettörténet már a csütörtöki premier előtti vetítéseken megkezdte a diadalmenetét, ugyanis 13.3 millió dollárt hozott a konyhára a Warner Bros.-nak. Todd Phillips rendezése ezzel megdöntötte az októberi elővetítésekre vonatkozó rekordot, amit tavaly a Venom állított fel a maga 10 milliós kezdésével.

A pénteken esedékes amerikai premierre a Deadline értesülései szerint 4.374 moziban került sor, ezzel a Joker lett a legszélesebb körben terjesztett októberi bemutató az államokban. Az aznapi 40 milliós bevétel pedig szintén csúcstartónak számít, mint minden idők legjövedelmezőbb októberi nyitónapja.

Az R korhatár-besorolás alatt futó adaptáció péntektől vasárnapig 93.5 millió dollárt zsebelt be Észak-Amerikában, fittyet hányva a filmet körülvevő megbotránkozásra és megosztó visszhangra, ezzel elhappolva a legjobb októberi nyitóhétvége titulust a PG-13-as Venomtól, ami 80.3 milliót hozott össze tavaly az első hétvégéjén.

Csak összehasonlításképp, a Shazam! az amerikai mozikban 53.3 millióval nyitott áprilisban, a végül egymilliárd fölé úszó Aquaman pedig 67.9-cel tavaly decemberben. Az igazság ligája 2017. novemberében produkált 93.8 milliója is kis híján összejött a Jokernek, úgy, hogy ezek természetesen mind PG-13 besorolású mozik, Arthur Fleck őrült menetével ellentétben.

Nemzetközi viszonylatban is szép számokat produkált az alkotás, az Államokon kívül ugyanis 140.5 millió dollár gyűlt össze eddig, 73 ország 22.552 mozijából. Ez azt jelenti, hogy világszinten jelenleg 234 milliós bevételnél jár a Joker, ami a szerénynek számító 55 milliós költségvetésének már így is több, mint a négyszerese.

(forrás: EW, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5215202876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása