Minden, ami DC!

Brett Cullen a Joker film forgatásáról és hátteréről beszélt

2019. október 12. 18:48 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A történet Thomas Wayne szemszögéből.

Brett Cullen 2018 szeptemberében csatlakozott a Joker szereplőgárdájához, mint Thomas Wayne, miután Alec Baldwin úgy döntött, hogy kiszáll a stábból, és mégsem bújik a leendő Batman édesapjának bőrébe. Cullen a Hollywood Reporternek adott interjújában mesélt a film kulisszatitkairól, a casting folyamatról, valamint a többször átírt nagy konfrontációról Arthur Fleck és Thomas Wayne között.

Figyelem: A cikk spoilereket tartalmaz a Joker cselekménye kapcsán! Csak saját felelősségre olvass tovább, vagy ha már láttad a filmet!

Cullen elmesélte, hogy épp a True Detective forgatásán volt, amikor értesült arról, hogy Todd Phillips találkozni akar vele. Ezt sikeresen le is bonyolították, és mint kiderült, a stúdió nagyon szeretné Cullent látni Thomas Wayne-ként. De aztán a színész megtudta, hogy Alec Baldwint leszerződtették egy rejtélyes szerepre. Amikor nem kapott semmilyen visszajelzést, gondolta, hogy biztosan az ő munkáját kapta meg Baldwin, aki végül hamar dobbantott a projekttől, mert a karaktert egy Trump-szerű figuraként képzelték el az alkotók. Phillips ekkor azt mondta a casting rendezőnek: "Hívd Brettet, amúgy is őt akartam először."

Cullen megállapitása szerint az eddigi adaptációk egy nagyon kedves emberként ábrázolták Thomast, ez a film azonban azt mutatja meg, hogy aki sikeres üzletember, az nem mindig tesz tisztességes vagy helyes lépéseket a sikere érdekében. Szerinte ez egy sokkal valósághűbb ábrázolás.

A képregényfilmek forgatásán megszokott a nagy titkolózás, a készitők ugyanis azt szeretnék, ha minél kevesebb meglepetés szivárogna ki idő előtt. A Joker esetében ez meglepő módon nem állt fenn, Cullen ugyanis a castingja pillanatában megkapta a teljes forgatókönyvet. Néhány jelenetet több verzióban is felvettek, Phillips ugyanis olykor bizonytalan volt, hogy nem-e túl komor az adott szcéna, illetve nem birna-e el egy kicsit könnyedebb hangulatot. Cullen is beáll azoknak az embereknek a sorába, akik Oscar-díjat jósolnak a filmnek, valamint Phoenixnek.

A színész természetesen kitért a Thomas Wayne-nel kapcsolatos nagy fordulatra is. Elmondása szerint nagyon meglepődött, amikor olvasta, és meg is kérdezte a rendezőt, hogy tényleg ezt akarják-e meglépni a filmben, amire Phillips egy kérdéssel reagált: "Mi lehetne elég nyomós ok Jokernek arra, hogy ilyen szinten gyűlölje Batmant?" Azt, hogy Joker a Wayne család törvénytelen gyermeke, nagyszerű ötletnek és jó motivációnak tartja Cullen. A háttértörténet úgy hangzik, hogy Arthur édesanyja Thomasnak dolgozott a Wayne birtokon, és mivel nagyon szép nő volt, ezért Thomas vonzódott hozzá, és intim kapcsolatba is került vele. Később a nő sorra járta az elmegyógyintézeteket, és Cullen értelmezése szerint ez Thomas Wayne műve.

Cullen számára a legnehezebb jelenet Arthur és Thomas konfrontációja volt. Ezt többféleképpen is felvették, és úgy emlékszik vissza arra a napra, hogy nagyon fárasztó és embert próbáló volt, főleg Joaquin számára, aki egy adott ponton szó nélkül kisétált a díszletből. Cullen elkezdett aggódni, hogy talán ő rontott el valamit, de Phillips megnyugtatta: "Semmi gond, ő ilyen. Valami zavarta, és most nyom magán egy 'reset'-et."

Az is előfordult, hogy a szóban forgó jelenet felvétele közben eldobták a szövegkönyvet és imporvizáltak. Több újraíráson is átesett ez a rész, és megesett, hogy Cullen a sminkszobából kilépve, utolsó pillanatban kapott egy új változatot, amit azonnal el kellett próbálnia Joaquinnal. A nagy konfrontálódás eredetileg sokkal komikusabb volt, mint az a komoly verzió, ami végül a filmbe került.

(forrás: THR)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8915219694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása