Minden, ami DC!

Zazie Beetz a Joker egyik megdöbbentő jelenetének hátteréről beszélt

2019. október 21. 15:21 | DC Magyarország | komment

Újabb betekintés a kulisszák mögé.

A Deadpool 2-ből, valamint az Atlanta sorozatból ismert Zazie Beetz a Joaquin Phoenix által játszott Arthur Fleck mellett látható a Joker című filmben, mint a gyermekét egyedül nevelő Sophie. A színésznő a Hollywood Reporternek adott nemrég egy interjút, amiben mesélt kicsit a film kulisszatitkairól, a közös munkáról Phoenixszel, valamint arról a bizonyos jelenetről, ami Sophie nappalijában játszódik.

Figyelem: A cikk spoilereket tartalmaz a Joker cselekménye kapcsán! Csak saját felelősségre olvass tovább, vagy ha már láttad a filmet!

Beetz elárulta, hogy amikor megkapta a forgatókönyvet az ügynökségén keresztül, azt hitte, hogy egy újabb hagyományos képregényadaptáció lesz, hiszen ez a műfaj jelenleg hatalmas népszerűségnek és sikernek örvend. Aztán elolvasta a könyvet, és azonnal beleszeretett. Már az első tíz oldal után eldöntötte, hogy mindenképp benne akar lenni a filmben. Amikor megtudta, hogy Joaquin Phoenix is a fedélzeten van, emlékei szerint a szíve is kihagyott egy ütemet.

A meghallgatások a szokásos módon zajlottak. Volt egy olvasópróba Todd Phillips rendezővel, majd később egy másik, ahol már Phoenix is jelen volt. Zazie emlékei szerint mindent beleadott, hogy övé legyen ez a szerep, és a kemény munka meg is hozta a gyümölcsét, amikor pár hónap múlva leszerződtették.

A színésznő azt is bevallotta, hogy gyakran "változott át" nézővé öntudatlanul, Phoenix játékán elámulva. Nagyon kellett koncentrálnia arra, hogy ne zökkenjen ki a jelenetekből emiatt, mert akkor színész partnerből egyszerű megfigyelővé válik. Csodálattal figyelte Joaquin munkáját azokban a jelenetekben is, amelyekben Sophie nem szerepelt, és tanulságosnak tartja a közös munkát vele.

Zazie természetesen részletesen kitért Sophie és Arthur kapcsolatára, illetve a meglepő fordulatra ezzel kapcsolatban. Az ő értelmezése szerint Arthur Sophie-ja az a nő, akire ő vágyik, akire szüksége lenne. Arthur a film nagy részében arra a kérdésre keresi a választ, hogy egyáltalán létezik-e, és amikor egy nő, aki nem rokona vagy munkatársa, pusztán észreveszi őt, és azt mondja neki, "nézd, egyformák vagyunk, ez szívás mindkettőnknek," az egy megerősítő élmény számára, amit utána továbbgondol és többet lát bele, mint ami valójában volt. A lány, aki a fejében létezik természetesen teljesen más a valódi személytől.

Sophie karaktere rengeteg változtatáson esett át a munkálatok során. Ahogy kísérleteztek Arthur figurájának megalkotásával, úgy próbálták Sophie-t is fokozatosan felépíteni. Akit a vásznon láthatunk, az ennek a sok kísérletnek és játszadozásnak a keveréke, illetve eredménye. Zazie és Philips nem beszélgetett arról, hogy egy második nézés alkalmával hogyan működik a karakter, amikor a néző már tudatában van a fordulatnak. Ezért hiába próbálunk rejtett Easter Eggeket vagy utalásokat keresni a "szerelmes pár" közös jeleneteiben, amelyek előrevetítenék azt, hogy a lány csak Arthur fantáziájának szüleménye, nem fogunk sikerrel járni.

Az, hogy Sophie történetszála nagyrészt képzeletbeli, menet közben alakult ki. Phillips rukkolt elő az ötlettel néhány jelenet forgatása közben, hogy ezt a csavart bele kellene építeni a sztoriba, de ez egy lassú munkafolyamat volt, nem egyik pillanatról a másikra dőlt el, hogy lesz egy fantáziaszál. Ugyanakkor a teljes film Arthur szemszögéből van elmesélve, vagyis rengeteg módon lehet értelmezni, hogy mi valós és mi nem a történések közül. A nagy revelációt, vagyis a Sophie nappalijában játszódó jelenetet nagyjából tizenötször vették fel az összes kameraszöget beleszámítva. A felvételek között persze vannak különbségek és improvizált pillanatok is, például Arthur közeledésében. Ami minden esetben le volt szögezve, az Sophie ösztönös reakciója, hogy azonnal a lányát próbálja meg védeni, és nem kezd el kiabálni, mert az veszélyes lehet.

A riporter megkérdezte a színésznőt, hogy ő személy szerint sajnálja-e valamilyen szinten Arthurt, amire Zazie azt válaszolta, hogy próbál mindenki felé empátiával közelíteni, és megérteni, hogy az adott ember honnan jött és mit élt át, ugyanakkor az ellenségeink megölése természetesen szerinte sem megoldás a problémákra. De ami Arthur fájdalmát, magányát és szenvedését illeti, ezekért lehet sajnálni a figurát.

(forrás: Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9415244804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása