Minden, ami DC!

Az AZ rendezőjével és a Birds of Prey írójával készülhet el a Flash szólófilm

2019. július 02. 21:34 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Szinte teljes az átszerveződés a színfalak mögött.

Andy Muschietti, a nagy sikerű AZ, valamint az idén érkező AZ - Második fejezet direktora tárgyalásokat folytat a Flash szólókaland rendezése kapcsán. A produceri teendőket testvére és munkatársa, Barbara Muschietti látja el, Michael Discoval közösen.

John Francis Daley és Jonathan Goldstein, akik forgatókönyv vázlatokat írtak, valamint a film rendezésére is fel voltak kérve, végül távoztak a projekttől, ugyanakkor Ezra Miller továbbra is a fedélzeten van, mint a főszereplő szuperhős.

Ami a forgatókönyvet illeti, a legújabb fejlemények szerint a Warner Bros. nem abból a változatból fog dolgozni, amit Miller közösen hozott össze a zseniális képregényíró Grant Morrisonnal. Ehelyett leszerződtették Christina Hodsont a feladatra, aki korábban az Űrdongót írta, valamint ő felelt a jövőre érkező Birds of Prey mozi forgatókönyvéért is. Tavaly áprilisban bejelentették, hogy a Batgirl szkriptjét is ő szállítja, de erről a projektről azóta nem kaptunk hírt. A Flash esetében a kitűzött cél az lenne, hogy 2020 januárjában a film előkészületi fázisba léphessen.

A szerződések ugyanakkor még nem köttettek meg, de egyes források szerint erre hamarosan sor kerülhet.

Goldstein és Daley kilépése önkéntes módon, saját elhatározásból történt. A páros 2018 januárja óta volt a projekt élén íróként és rendezőként, és a munkálatok elkezdésére a 2019-es év végét szemelték ki.

De aztán több hónapnyi kreatív nézeteltérésből adódó konfliktus miatt az alkotók jobbnak látták, ha maguk mögött hagyják a filmet, és új lehetőségek után néznek.

A viták leginkább abból adódtak, hogy milyen megközelítés lenne ideális egy Flash filmhez. Miller, aki a 2016-os Batman Superman ellen óta alakítja a szélsebes szuperhőst, egy komorabb feldolgozást preferált volna, míg a Pókember - Hazatérés és az Éjszakai játék forgatókönyvéért is felelős Goldstein-Daley páros épp az ellenkezőjét képzelte el.

A két oldal tavaly óta próbált kompromisszumot kötni, míg aztán Miller azt a szokatlan lépést tette meg, hogy saját kezűleg hozza össze forgatókönyvet, és segítségül hívja maga mellé a képregényvilág egyik ünnepelt szerzőjét, Grant Morrisont. Az új szkriptet márciusban adták le a stúdiónak, akik májusban elutasították azt, ugyanakkor leszögezték, hogy Millerhez továbbra is ragaszkodnak a főszerepben.

Muschietti a horrorok világából érkezik. Debütáló rendezése a 2013-as Mama volt, a 2017-es AZ című filmje pedig hatalmas sikernek örvendett a kritikusok és a rajongók körében. A Warner a folytatástól sem vár ennél kevesebbet, amit az is alátámaszt, hogy a stúdió ezzel az egyetlen filmmel jelenik meg idén a San Diego-i Comic-Conon. Az, hogy a rendező a Flash levezénylésére is esélyes, azt jelenti, hogy a Warner nagyon meg van elégedve a filmessel.

Ha megkötik a szerződést, Muschietti is beáll azon rendezők sorába, akik a horror műfajból tértek át egy DC film élére. A Démonok között franchise szülőatyjaként is ismert James Wan az egymilliárd dolláros bevételt hozó Aquamant készítette, míg az Annabelle 2. - A teremtés és Amikor kialszik a fény rendezője, David F. Sandberg a DC legutóbbi sikerét, a Shazamot tette le az asztalra. Rajtuk kívül itt van még Jaume Collet-Serra, aki az olyan filmek után, mint a Viasztestek és Az árva, a készülő Black Adam mozi rendezői székébe került.

(forrás: Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7114923356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása