Minden, ami DC!

A Joker a második hétvégéjén is könnyedén uralta amerikai és a magyar mozipénztárakat

2019. október 14. 18:13 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Folytatódik a bohóc uralma.

A Joker már a premier óta sorban döntögeti a bevételi rekordokat. Todd Philips filmje Észak-amerikában a második hétvégéjén is fölényes győzelmet aratott, ugyanis 55 millió dollárt zsebelt be össszesen, 4.374 moziból.

Az újonnan nyitó Addams Family animáció csak a második helyig jutott a 4.007 moziból összegyűjtött 30.3 milliójával, a Gemini Man pedig a várakozásokat alulmúlva csupán 20.5 milliót kaszált 3.642 helyszínről.

A Joker mindössze 43%-os esést produkált a 96.2 milliós nyitánya után, ezzel jelenleg 2019 ötödik legjövedelmezőbb amerikai premierje lett, a sötét tónus és megosztó témaválasztás ellenére. Tíz nap alatt az amerikai mozilátogatók 192 millióig juttatták a filmet.

A nem szokványos képregényadaptáció már kezdettől fogva profitot termelt a Warner számára, akik a village roadshow és a bron közreműködésével hozták össze az 55 millió dollárba kerülő projektet. A nemzetközi piacon is nagy sikernek örvend a film, a hétvégét 123.7 millióval zárta 79 ország részvételével, és csak 29%-ot zuhant a nyitóhétvégéhez képest. A nemzerközi összbevétel jelenleg 351.2 millióra rúg, ami azt jelenti, hogy a Joker világszinten 543.9 milliót hozott a konyhára kevesebb, mint két hét alatt.

Ami pedig a hazai piacot illeti, nálunk is Joaquin Phoenix birtokolja a trónt a Will Smith nevével fémjelzett Gemini Man 41 ezres jegyeladása előtt. Az első hétvégén 101 ezer néző volt kíváncsi a Jokerre, most pedig kishíján 75 ezer, ami egy nagyon alacsony, mindössze 26%-os esést jelent. A magyarországi össznézőszám így meghaladta a 200 ezret, és ilyen tempóban a 300 ezer sem lehet már messze.

(forrás: Variety, Slashfilm)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr10015222714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása