Minden, ami DC!

Michael Giacchino szerzi a The Batman filmzenéjét

2019. október 20. 10:40 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Újabb szuperhősfilmmel bővül az életműve.

Matt Reeves rendező egy londoni eseményen lepte meg a rajongókat a bejelentéssel, miszerint Michael Giacchino aláírt a The Batman mozihoz, és ő fog felelni a film zenéjéért.

Nem meglepő a fejlemény, hiszen Reeves és Giacchino többször is dolgozott már együtt korábban, először a 2008-as Cloverfield című szörnyfilmnél, ahol a komponista a végefőcím taktusait szolgáltatta. Ezt követte a 2010-es Engedj be, a 2014-es A majmok bolygója: Forradalom, illetve a trilógia 2017-es záródarabja, A majmok bolygója: Háború.

Giacchino számára nem idegen a szuperhősműfaj, ugyanis olyan filmek aláfestését szerezte, mint a Pókember - Hazatérés, a Pókember: Idegenben és A hihetetlen család mindkét része, illetve az ő nevéhez fog fűződni a Doctor Strange in the Multiverse of Madness score-ja is.

A zeneszerző a Twitter oldalán is megerősítette a hírt egy stílusos fotóval:

Korábban Danny Elfman dallamai kísérték a denevérember kalandjait Tim Burton két rendezésében és a 2017-es Igazság Ligája moziban, Hans Zimmer pedig a Nolan-féle trilógiához alkotott emlékezetes filmzenét, Junkie XL-lel közreműködve pedig a 2016-os Batman Superman ellen című produkción dolgozott.

A The Batman szereplőgárdájában eddig jelen van Robert Pattinson, mint Bruce Wayne/Batman, Zoe Kravitz mint Macskanő, Jeffrey Wright mint Jim Gordon felügyelő, illetve a legutóbbi casting bejelentés szerint Paul Dano, aki Rébuszt kelti majd életre.

A film 2021. június 25-én kerül az amerikai mozikba.

(forrás: Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4915238852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása