Minden, ami DC!

[SDCC 2018] Összefoglaló a DC sorozatos paneljeiről

2018. július 22. 18:47 | DC Magyarország | komment

A castingok mellett is akad bőségesen újdonság.

A korábbi évekhez képest kevesebb élőszereplős sorozattal képviseltette magát a DC a Comic-Conon, nem volt ugyanis kint a Netflix által nemrég megmentett Lucifer, az utolsó évadával jövőre visszatérő Gotham és iZombie, valamint a DC Universe kötelékében készülő Titans is kimaradt a buliból, de egy előzetessel azért gazdagodtunk a széria kapcsán, ami igencsak megosztotta rajongótábort.

Viszont elutaztak San-Diegóba a CW szuperhősös sorozatai, kezdve az Arrow-tól egészen a Black Lightningig, bejelentésekkel készült a Krypton, és a harmadik évadát jelenleg is taposó Preacher is készült az eseményre egy panellel, ahol extra információt ugyan nem hoztak nyilvánosságra, de egy előzetessel azért kedveskedtek nekünk és a helyszínen lévőknek.

Az alábbiakban sorra vesszük a résztvevő sorozatok paneljeinek eseményeit.

Krypton: Lobo lesz a főgonosz

Az első évadban a történelem újraíródott, a második pedig ezt az új örökséget viszi tovább, illetve górcső alá veszi az előző etap eseményeinek következményeit. Ez több szempontból is egy új startot jelent a sorozatnak, ugyanis a világ, amit megmentettek, újradefiniálódott. A producerek szerint a második évadban senki sincs biztonságban, számolnunk kell néhány karakter halálával. A sorozat új helyszíneket is be fog mutatni, Kandoron kívül ellátogatunk más bolygókra is, Doomsday elszabadulásának következtében. Láthatjuk majd Brainiac eredettörténetét és megismerhetjük az általa képviselt igazi veszélyt.

Az új évad fő ellenlábasa Lobo lesz, aki Czarnia békés bolygójáról származik. Ördögnek született egy utópia közepén. A neve szabad fordításban annyit jelent: "aki felzabálja a beleidet és rettenetesen élvezi." Tinédzserkorában lemészárolta az egész civilizációját, ezzel fajtájának utolsó egyedévé vált. Zsoldosként most motoron szeli át az univerzumot, és pénzt kap azért, amit a legjobban szeret: gyilkolásért és káoszért. Castingot még nem jelentettek be a szerepre.

Black Lightning: Painkiller is az állandó szereplők közé lépett

A CW legutóbbi szuperhősös sorozatának paneljáról nem érkeztek jelentős újdonságok, castingokat sem fedtek fel. Az egyetlen komolyabb bejelentés Jordan Calloway előléptetése, aki a továbbiakban már állandó szereplőként erősíti a sorozatot a gonosztevő Painkillerként.

Az első évad végén a korábban lebénult Khalil megtalálta a maga helyét a maffiavezér Tobias Whale élő fegyvereként. De hamarosan szembetalálja magát a régi életével és álmaival, valamint a gimnáziumi szerelmével, Jennifer Pierce-el (China Anne McClain alakításában).

Supergirl: Földhöztagadtabb lesz a folytatás

Kara Danvers visszatér a gyökereihez az ősszel érkező 4. évadban, ugyanis nagyobb szerephez jut majd a CatCo és az újságírás is.

A sokkal földhözragadtabb történetszál elkészítésében az vezérli a készítőket, hogy napjaink legégetőbb kérdéseire és a való világ helyzetére reflektáljanak. Az évad részeként bemutatkoznak az idegenellenes nézetek, ami elgondolkodtatja Supergirlt, hogy "lehet-e a remény szimbóluma, ha azt testesíti meg, amitől az emberek tartanak?"

További érdekességek a panelről:

  • Szót ejtettek a 3. etap Red Son történetszálra hajazó évadzárójáról. Az évad kezdetekor még nem lesz komolyabb jelentősége, utalgatnak majd rá, és csak később kerül középpontba.
  • Alex számára nagy dolog lesz az évadban az egyensúly. Új szerepben kell helytállnia a DEO-nál, miközben elgondolkodik a családalapításon.
  • A sorozathoz több új szereplőt is bejelentettek a panelen. Egyikük Nicole Maines, aki Nia Nalt fogja játszani, az első transzgender szuperhőst a televíziózás történetében. A színésznő tapasztalatlannak és tiszta lelkűnek írja le karakterét. Cat Grantnek dolgozott Washingtonban, és National City-be küldték, ahol Kara a szárnyai alá veszi riporterként és szuperhősként egyaránt. "töretlen lelkesedéssel harcol a diszkrimináció ellen. Ő az a szuperhős, akire most szükségünk van." Nia útja ebben az évadban oda vezet, hogy beteljesítse a végzetét, és a Dreamer nevű szuperhőssé váljon, hasonlóan ahhoz, ahogy Karából Supergirl lett.
  • Mehcad Brooks utalt rá, hogy lesz utóhatása annak, hogy James leleplezte magát az előző évad végén.
  • Feltették a kérdést, hogy a karakterek hogyan jönnek majd ki Kate Kane-nel, avagy Batwomannel a decemberi crossoverben. Sarah Schechter producer szerint Alex kedvelni fogja, ugyanis az erős nők kedvelik és támogatják egymást. Máshogy állnak hozzá a világhoz, de abban egyetértenek, hogy a nőknek kell a vezetői szerepet betölteniük.
  • Nicole Maines-en kívül két további név is csatlakozott a sorozathoz: April Parker Jones állandó szereplőként játssza majd Haley ezredest, míg David Ajala Manchester Black karakterét alakítja majd visszatérőként.

Nicole Maines, April Parker Jones és David Ajala

  • Haley ezredes, a karrierista katonanő a parancsnokai utasításaiért él és hal. Az országának szenteli az életét, mindig a jó érdekében cselekszik - akár a saját kárára is.
  • Az ikonikus DC karakter, Manchester Black egy olyan férfi, aki kést visz egy pisztolypárbajra, és így is győztesként kerül ki. A sötét múltjának köszönhetően sármjával és humorérzékével ellenpontozza a brutalitást a küldetései során.

Arrow: Bérgyilkoscsapat a láthatáron

Most, hogy Oliver rács mögé került, olyan gonosztevőkkel tengetheti mindennapjait, akiket ő juttatott börtönbe. Amell elmondása szerint az évad korai részében Olivernek semmi hősiesben nem lesz része, és reméli, hogy a karakter rajongóit felhúzza majd az első rész.

Nem csak Olivernek, de a családjának sem lesz egyszerű dolga. A felesége, Felicity egyedül és rémülten marad a karaktert játszó Emily Bett Rickards szerint. Felicity belefáradt, hogy Oliverhez hasonlóan vigyáznia kell magára, ezért akcióba lendül.

További érdekességek a panelről:

  • A szereplőgárdába visszatérő Colton Haynes utalt rá, hogy Roy már nem ugyanaz az ember lesz, amikor újra látjuk őt.
  • Rene számára az évad nehézségét Oliver munkájának átvétele jelenti, hogyan vigye tovább a küldetését. Látni fogjuk, milyen útra lép majd maszkban és anélkül is.
  • A 6. évad zárásában meglépő gonosztevőt "a saját módunkon vadásszuk le," árulta el David Ramsey.
  • A folytatáshoz három új szereplő is csatlakozott, akik a Longbow Hunters nevű bérgyilkoscsapatot alkotják. A félelmetes gonosztevők Diaz oldalán állnak majd bosszút Oliver csapatán.

Holly Elissa, Miranda Edwards és Michael Jonsson

  • Holly Elissa fogja játszani Red Dartot, aki a csatorna leírása szerint egy "könyörtelen és precíz gyilkos"
  • Miranda Edwards lesz Silencer, aki a lopakodás mestere.
  • Végül, de nem utolsó sorban Michael Jonsson alakítja Kodiakot, aki "egy brutális erejű emberi monstrum"
  • Ha nem lenne így is elég baja, Oliver a rácsok mögött újra "összefut" egy rakás ellenféllel, akiket ő maga juttatott oda. Michael Jai White visszatér Bronz Tigerként, Cody Rhodest újra láthatjuk Derek Sampson szerepében, Vinnie Jones pedig ismét Danny Brickwell bőrébe bújik.

Legends of Tomorrow: Cameózhat a Beatles

Az új évad egyik legnagyobb rejtélyéről lehullt a lepel: a Maisie Richardson-Sellers által játszott Amaya az előző évadban visszatért a szülőföldjére, Zambézibe, a folytatásban pedig egy teljesen új karakter bőrében láthatjuk majd, akit Charlie-nak hívnak.

Egy varázslatos szökevény, aki besurran a résen, amit a Hullámlovas csapata nyitott. Egy ok nélküli lázadó, igazi trükkmester. Küldetése van, és a legendák belebotlanak. Fel fogja rázni a Hullámlovast, és kihívás elé állítja a csapatot, akiknek el kell dönteniük: az újonc barát, vagy ellenség?

További érdekességek a panelről:

    • A szőrös közönségkedvenc, Beebo visszatér a folytatásban, ígérte meg Phil Klemmer showrunner, miután a karaktert játszó Adam Tsekhman (Gary) berobbant a panelre teljes Beebo kosztümben.
    • Jes Macallan színésznő megjegyezte, hogy egy "Nyugati Szárny az űrben" Time Bureau díszlet is épült. Ava és Sara románcát is tovább boncolgatják az alkotók. Láthatjuk majd ezt a két erős nőt megszelídülni, ahogy próbálnak egymásra időt szánni. A nézők tanúi lehetnek mindkét karakter gyengédebb oldalának.
    • A szezonpremierben a Hullámlovas legénysége Woodstockban lesz, ahol talán a '60-as évekbeli Beatles is beköszön majd.
    • Nate sokkal inkább a való világban fog élni, és újra találkozik majd az apjával. Mélyebb betekintést nyerhetünk Nate múltjába. Apját, Hank Heywoodot a Vissza a jövőbe filmek Biffjeként ismert Tom Wilson fogja játszani. Hank egy sármőr, aki a karrierjét a seregben és a védelmi minisztériumban töltötte. Nagy űrt kell Nate-nek betöltenie utána, és ezen az sem segít, hogy titokban kell tartania, hogy ő is Legenda.

Ramona Young és Tom Wilson

  • Ramona Young egy új állandó szereplő lesz a sorozatban. Alaska Yut kelti életre, egy lányt, aki a fantasy regények megszállottja, és profin kiismeri magát a varázslatos lények között, akikkel a legendák szembekerülnek a negyedik évadban. Hőseink társaságában a lány gyorsan megtanulja, hogy hagyjon fel az ábrándozásokkal, és váljon igazi, tökös szuperhőssé.
  • Nora Darhk előtt egy önismereti út áll. Már nincs ott neki Mallus és az apja sem. El kell töprengenie, hogy ki is ő valójában a sötét befolyása nélkül. Vajon egy összetett szövetséges lesz? Ray egy rendkívül pozitív benyomást keltő figura. Vajon ebbe az irányba terelődik a lány? Vagy ez a cicus elkezd morogni?
  • Egy TVLine-nak adott interjú során arra is kitértek, hogy a Legendák miért maradnak ki az idei crossoverből. Egyrészt azért, mert a műsor nagyban eltér a másik három résztvevőtől, másrészt pedig olyan sok így is a szereplő, hogy logisztikailag közel lehetetlen lenne összeegyeztetni a forgatásokat az érintettekkel.

The Flash: Több halál is várható az új évadban

Bejelentették, hogy az új évad fő ellenlábasa Cicada lesz, akit az Amerikai Pite filmekből ismert Chris Klein kelt életre. A képregényekkel ellentétben Cicada nem lesz szektavezér, a sorozat a szokásához híven egy saját megközelítésben adaptálja a karaktert. Helbing producer szerint a képességei kihívást jelentenek majd a Flash csapat számára, mivel hasonlóval korábban még nem volt dolguk. Ha már képregények, ebben az évadban a Rogues fiatalabb verzióját láthatjuk majd.

Chris Klein

További érdekességek a panelről:

  • Egy új Wells kezdi meg a pályafutását az évadban. Sherloque Wells néven fut majd, és egy intelligens ember, akiben talán nem jó ötlet megbízni.
  • Az évad során láthatjuk megtudjuk, hogy Caitlin hogyan és miért kapta meg Killer Frost képességeit, melyeknek nem a részecskegyorsító felrobbanásának következtében került a birtokába. Azt próbálja kideríteni, hogy minek köszönhetőek ezek az adottságok.
  • Cisco képességei olyan megpróbáltatások elé állnak, amivel korábban még soha. Egy veszélyes szituációba kerül a karakter, tudtuk meg Carlos Valdes színésztől.
  • Helbing szeretne egy olyan epizódot az 5. évad második felében, melyben Gorilla Grodd és King Shark is tiszteletét teszi.
  • Az évad során egy újabb LGBTQ karakter is bemutatkozik.
  • Gustin nagyon izgatott, amiért Barry végre megkapja a Flash gyűrűt, ami az előzetesben is látható. Elmondása szerint már régóta be akarták hozni a műsorba, ami mellé most egy új, képregényhű jelmez is párosul.

Young Justice: Három év után ismét akcióban láthatjuk a fiatal hősöket

A Comic-Conon debütált a DC Unvierse kínálatára érkező Young Justice: Outsiders első hivatalos videoanyaga, mely egy új karaktert is leleplez Brion Markov, Markóvia hercegének személyében. Briont hangját Troy Baker kölcsönzi, akit az évek során számtalanszor szólaltatta már meg a sötét lovagot is. Az évadban azt követhetjük nyomon, hogyan birkózik meg az újonnan felfedezett képességeivel. Mi több, az alábbi előzetes azt is leleplezi, hogy Katana is csatlakozik a műsorhoz. A videó mellé egy új plakáttal is gazdagodtunk.

Az új évad a metahumán kereskedelem, valamint a metagén fegyverré kovácsolásának kérdését járja majd körül. Ezt a történetet már az előző szezon felvezette, az új metahumánok felbukkanásával világszerte.

A metahumán kereskedelem az oka annak, hogy Éjszárny, Superboy, Artemis és Vízilény újra csapatba verődnek egy utolsó küldetés erejéig.

Titans: "F*ck Batman"

Bár panelen kívül, de a Titans is nagy hatást gyakorolt az idei Comic-Conon, hála ennek a megosztó fogadtatásban részesített előzetesnek, amit a továbbiakban magyar felirattal is megnézhettek. Nagyon úgy fest, hogy a sorozat az idősebb korosztályt célozza meg, ugyanis a trailer egy sötét, véres és erőszakos menetet ígér, amiben a szereplőktől még a káromkodás sem áll távol.

Lucifer: Ördögibb lesz a móka, mint valaha

Szintén panelen kívül, de Tom Ellis a Comic-Conon ünnepelte, hogy a Netflix megmentette a sorozatot. Ellis az Entertainment Weekly-nek adott interjút, mely során elmondta, milyen változásokat jelent a csatornacsere a műsor életében.

A sorozat 22 helyett egy 10 részes évaddal fog bemutatkozni a Netflixen, ami iránt Ellis is érdeklődését fejezte ki, mivel így azonnal fejest tudnak ugrani a történetmesélésbe, és minden epizód számítani fog. Abban azonban reménykedik, hogy a csatornaváltás nem fogja befolyásolni a sorozat struktúráját.

Ugyanakkor hozzátette, hogy történhetnek további változások is a szériában. Egészen más határokon belül mozoghatnak az új platformon, és ez alatt akár korhatár-besorolást is lehet érteni.


Ez lett volna az összefoglalónk a Comic-Con minket érintő sorozatos paneljeiről. Írjátok meg nekünk hozzászólásban, hogy mit gondoltok a castingokról és a bejelentésekről, illetve jelezzétek, ha szerintetek kihagytunk valami fontosat.

(Forrás: Deadline, TVLine, TV Insider, EW, THR)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3214128615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása