Minden, ami DC!

MAGYAR MEGJELENÉS: Watchmen (limitált, fémdobozos kiadás)

2018. június 21. 14:40 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Minden filmgyűjtemény ékes darabja lehet.

Jövőre lesz 10 éve, hogy mozikba került a "Watchmen: Az őrzők" című film, melyet sokan mind a mai napig a legjobb képregényadaptációként tartanak számon.

A filmből annak idején három különböző verzió is napvilágot látott. A mozikban vetített változat 162 percig tart igényt a figyelmünkre, a rendezői kiadás 186 perces játékidővel bír, míg a harmadik, "Ultimate Cut" névre keresztelt vágás 53 percet ad hozzá a moziélményhez, tehát 215 percre kóstál.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Bontonfilm Magyarország forgalmazásában júliusban érkezik hozzánk a film fémdobozos kiadása, mostanra pedig pontos részletekre is fény derült a megjelenéssel kapcsolatban. Az első és talán legfontosabb, hogy július 6-án kerül a boltok és webshopok polcaira ez a limitált kiadvány, amelynek kifejezetten elegánsra sikerült borítóját ezen a látványterven csodálhatjuk meg:

watchmen_hubd000944_steelbook_3d.jpg

Kevésbé jó hír, hogy a gyönyörű csomagolásban lévő Blu-ray a film legrövidebb, mozis változatát tartalmazza, tehát a 162 perces vágást, de a gyűjtők tetszését talán még így is elnyeri a kiadás. Természetesen lehetőségünk van magyar szinkronnal, vagy akár eredeti nyelven és magyar felirattal újranézni Zack Snyder alkotását.

A lemez nem tartalmaz extrákat.

A világ egyik legjobb grafikus novelláján alapuló történet egy alternatív 1985-ben játszódik Amerikában, ahol a kormány betiltotta az önjelölt igazságosztók tevékenységét. Ezek az egyébként szuperképesség nélküli (egyetlen kivétellel), hétköznapi emberek visszavonulásra kényszerültek. Egyesek be is tartják a törvényt és szögre akasztják a köpenyt és a maszkot, de olyan is van, aki fittyet hányva a rendeletre tovább dolgozik azon, hogy megtisztítsa a város utcáit a bűntől és mocsoktól. Egy éjszaka a Komédiás néven ismert álarcos kegyetlen gyilkosság áldozata lesz, a fű alatt továbbra is aktív Rorscach pedig elkezd nyomozni az ügyben, és arra gyanakszik, hogy valaki kipécézte magának az egykori önkéntes "szuperhősöket." Természetesen a háttérben egy sokkal monumentálisabb terv húzódik, a szálakat pedig az mozgatja, akire talán nem is gondolnánk.

A szereplőgárda mindenképp említésre méltó, hiszen tökéletes castinggal van dolgunk, minden karakter olyan, mintha róla rajzolták volna a képregényt annak idején. Olyan színészek adják a nevüket a produkcióhoz, mint Jeffrey Dean Morgan (Komédiás), Malin Akerman (Selyem Kísértet), Matthew Goode (Ozymandias), Patrick Wilson (Éji Bagoly), Billy Crudup (Dr. Manhattan) vagy a közönségkedvenc Rorschach szerepében Jackie Earl Haley.

A képregényt akárhányszor újraolvashatjuk, és mindig találunk benne valami apró részletet vagy érdekességet, ami eddig elkerülte a figyelmünket. Ez teljes mértékben igaz a filmre is, amit bármikor szívesen leveszünk arról a polcról, amelyen ennek a limitált kiadásnak kiemelt helyet kell szánnunk jövő hónapban.

(Forrás: Bontonfilm Magyarország, THR)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3014062659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása