Minden, ami DC!

Robert Pattinson először nyilatkozott a Batman casting kapcsán

2019. szeptember 03. 19:01 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A színész előbújt a denevérbarlangból.

Robert Pattinson adott egy tartalmas interjút a Variety-nek, amiben a jelenleg készülő/bemutatásra váró filmek (The Lighthouse, Tenet) mellett végre megszólalt a Batman mozi kapcsán is.

Elmesélte, hogy május közepén, amikor kiszivárgott, hogy ő is esélyes Batman szerepére, nagyon ideges lett. Akkor még szereplőválogatáson sem volt a projekt kapcsán, és attól félt, hogy a Warner fejesei a szóbeszéd hatására visszatáncolnak, és mégsem hallgatják meg őt. Ahogy napvilágot láttak a pletykák, a színész órákat töltött az internet előtt, információkat keresve arról, hogy lekerült-e a stúdió kívánságlistájáról. Az aggodalmai ellenére végül mégis beválogatták őt a Denevérember megformálására Matt Reeves filmjében, aminek a forgatása télen kezdetét veszi, 2021 júniusában pedig a mozivásznakra kerül.

Pattinson elárulta, hogy az Alkonyat franchise lezárása után szándékosan próbált visszahúzódni a paparazzik kamerája elől, és kisebb, független filmekben szerepeket vállalni. Elmondása szerint elég ideges lett volna, ha az Alkonyat széria után azonnal egy olyan munkát kellett volna elvállalnia, mint a Batman.

Az interjú során természetesen szóba került a negatív visszhang, amit a casting bejelentés váltott ki az interneten a rajongókból. Az ellenszenv odáig fajult, hogy petíció is indult a szereplőcsere érdekében. "Hogy őszinte legyek, nem is volt olyan kegyetlen, mint amire számítottam. Sokkal jobb móka, ha hátrányból indulsz, mert akkor nincsenek nagy elvárások feléd," reagált Pattinson meglepően pozitívan a kételkedők véleménnyilvánítására.

A színész már régen szemet vetett Batman karakterére, jóval azelőtt, hogy felmerült volna a neve a figura kapcsán. Hallotta, hogy Matt Reeves egy forgatókönyvön dolgozik, amelyben újraértelmezi Bruce Wayne-t, és a fiatalkori éveire fókuszál. "Batman járt az eszemben már egy ideje. Nagyjából volt egy ötletem, hogy hogyan formálnám meg a karaktert, és elkezdtem vele piszkálni Mattet, de ő nem reagált ezekre. Folyton kértem tőle, hogy találkozzunk."

Amikor elkészült a forgatókönyv, végre megvalósult a találkozás is a rendezővel, majd a színész Cannes-ba érkezett a The Lighthouse premierje kapcsán, és közben a hotelszobában már a Batman film könyvének oldalait bújta. Ekkor ismét elkezdett pánikolni azon, hogy idejekorán fény derül a fejleményekre, a Warner pedig köztudottan nagyon érzékeny a titoktartásra a készülő produkciók kapcsán.

A The Lighthouse sikeres vetítése után Pattinson visszarepült Los Angelesbe, és a szereplőválogatás végső fázisában végre magára öltötte a Batman jelmezt. "Azonnal erősnek érzed benne magad. Egészen megdöbbentő, és nagyon nehéz felvenni, szóval az öltözködés elég megalázó. Ott van öt ember körülötted, akik próbálnak téged beletuszkolni valamibe," meséli a színész az élményeit a ruhapróbáról.

Öt nappal később hivatalosan is megkapta a szerepet, a hírről pedig az első munkanapján értesült az új Christopher Nolan film, a Tenet forgatásán. Abban a szerencsés helyzetben volt, hogy rögvest el tudott beszélgetni A sötét lovag trilógia rendezőjével a témáról, és kérdésekkel bombázta őt, például a jelmezben történő mozgás kivitelezéséről.

Arról, hogy visszatérne-e további Batman filmekre, Pattinson nem tudott érdemben reagálni. "Nem tudok semmit. Van ötletem körülbelül négy jelenet megvalósítására, a többit pedig majd kidolgozom menet közben." Az interjú során a színész tett egy megjegyzést Joaquin Phoenixre, aki a Joker film címszerepét játssza, majd azonnal visszavonta, amikor rájött, hogy ilyesmit nem igazán szabad mondania, de a sok független filmes szerep után elszokott attól, hogy spoilerekben gondolkozzon. Ez a kis nyelvbotlás talán beindíthat némi találgatást a két karakter jövőjét illetően, bár egyelőre nem tudjuk, hogyan valósulhatna meg ez a találkozás, ha egyáltalán tervben van ez a stúdiónál.

(forrás: Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8015038514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása