Minden, ami DC!

BRÉKING: Az FX berendelte az Y, az utolsó férfi sorozatot!

2019. február 04. 20:06 | DC Magyarország | komment

Valamikor 2020-ban debütál majd.

y-courtesy-fx-networks.jpg

Az FX csatorna berendelte az "Y" című sorozatot, ami Brian K. Vaughan és Pia Guerra Y, az utolsó férfi című kultikus képregényének adaptációja. A drámasorozat showrunnere és executive producere Michael Green és Aida Mashaka Croal. Nina Jacobson, Brad Simpson és Vaughan szintén EP-ként működnek közre, csakúgy, mint Melina Matsoukas, aki a pilot epizódot rendezte. A szereplőgárdát a következők alkotják: Diane Lane, Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield, Marin Ireland és Amiber Tamblyn.

A DC/Vertigo által kiadott képregény története egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol egy rejtélyes esemény következtében minden hímnemű élőlény meghalt, egyetlen férfi kivételével. A nők uralta világban olyan témák kerülnek feldolgozásra, mint a nemi szerepek, a rasszok és társadalmi osztályok, valamint a túlélés.

A bejelentés mellé megérkezett az első hivatalos kép is a sorozatból, ami az egyik füzet borítójára hajaz. A fotón a főszereplőt, Yorickot (Keoghan) láthatjuk, amint hullákkal körülvéve barangol az utcán egy poncsóban, gázmaszkot viselve. Természetesen vele tart hűséges majma, Ampersand is, aki szintén fajának utolsó hímnemű egyede.

y-the-last-man-1.jpg

A képregényekben a titokzatos esemény túlélői egy ideig gázmaszkot viseltek, mert úgy gondolták, hogy talán a levegőben terjed a vírus, ami sokakat elpusztított. Miután Yorick rádöbben, hogy valószínűleg ő az egyetlen élő férfi, magán hagyja a maszkot álcaként, hogy jobban beépülhessen az új világrendbe.

"Brian és Pia férfimentes világképe kiemelkedő a mélysége, a felfogása, a humora és a majma miatt. Ez az adaptáció lehetőséget nyújt arra, hogy egy görbe tükrön át megfigyelhessük a mi kifordult világunkat. Köszönjük az alkotók és az FX támogatását és bizalmát, valamint hálát adunk a casting isteneknek, hogy egy ilyen hihetetlen színészgárdával dolgozhatunk," nyilatkozta Croal és Green.

Az Y, az utolsó férfi néhány száma már hazánkban is megjelent, idén azonban újra kiadásra kerül a sorozat a Kingpin kiadó által, kötetekre osztva, a történet elejétől kezdve.

(forrás: Hollywood Reporter, Variety, Deadline)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr214608262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása