Minden, ami DC!

Bejelentették az 'Y: The Last Man' adaptációjának szereplőit

2018. július 11. 22:43 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Diane Lane ismét a főhős anyját alakítja.

A számunkra leginkább a DC Moziverzum Martha Kentjeként ismert színésznő szerepet kapott az FX nemes egyszerűséggel "Y" címre hallgató sorozatának pilotjában, ami az elismert posztapokaliptikus sci-fi képregénysorozat, az Y, az utolsó férfi adaptációja. Barry Keoghan ("Dunkirk"), Imogen Poots ("Green Room"), Lashana Lynch ("Captain Marvel"), Juliana Canfield ("Succession") és Marin Ireland ("A préri urai") egészíti ki a nem mindennapi szereplőgárdát.

Brian K. Vaughan és Pia Guerra DC/Vertigo képregényei alapján az "Y" egy olyan lepusztult világot mutat be, amiben egy kataklizmikus esemény kiirtott minden hímnemű emlőst a bolygón, egyetlen férfit leszámítva. A nők uralta új világrend a nemi- és faji kérdések mellett a társadalmi osztályok és a túlélés kérdésével is foglalkozik.

Lane kelti életre Jennifer Brown szenátort, aki épp első mandátumát tölti, de máris nevet szerzett magának vezetői körökben, mivel hajlandó a személyes értékeket a politika fölé helyezni. Emellett ő Yorick és Hero Brown édesanyja.

Barry Keoghan, Imogen Poots és Lashana Lynch

Keoghan játssza Yorick Brownt, a grafikus novella főszereplőjét. Ő egy fiatal férfi, aki gyakran humorral dolgozza fel a problémáit, továbbá ő lehet a világot sújtó járvány egyetlen hímnemű túlélője.

Poots alakítja Hero Brownt, Yorick húgát, aki egy kemény és magabiztos sürgősségi orvos. Hero súlyos érzelmi traumákat hordoz magában, aminek hatására néha átlépi a személyes és a szakmai határait.

Lynch lesz a 355-ös ügynök, egy titkosszolgálatos, aki a legnagyobb profizmussal végzi a munkáját, még a legváratlanabb körülmények között is.

Juliana Canfield és Marin Ireland

Canfield Beth szerepében bizonyíthat, aki egy brooklyn-i késkészítő. Beth egy farmon nevelkedett, majd New Yorkba utazott, hogy megtapasztalja a nagyvárosi életet. Talál valami figyelemreméltót a szerencsétlen Yorickban, és amikor együtt vannak, szikrázik köztük a levegő a szerelemtől.

Ireland fogja játszani Norát, az elnök asszisztensét és jobbkezét. Könnyedén egyensúlyozik a családi élet és a hatalom irányításával járó munkahely között.

Michael Green ("American Gods", "Szárnyas fejvadász 2049", "Logan - Farkas") és Aida Mashaka Croal ("Luke Cage") lesznek a sorozat társ-showrunnerei, valamint executive produceri feladatokat is ellátnak a Color Force-t ("American Crime Story", "Az éhezők viadala") képviselő Nina Jacobson és Brad Simpson mellett. Vaughan szintén executive produceri szerephez jut. Melina Matsoukas ("Bizonytalan") rendezi a pilot epizódot, valamint executive producerként is közreműködik. Az "Y" az FX Productions égisze alatt készül.

(Forrás: Deadline, THR, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3714107673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása