Minden, ami DC!

ELŐRETEKINTÉS: Ezek a DC filmek érkeznek 2019-ben

2018. december 31. 10:37 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A szuperhős gyerek, az őrült bohóc és a maffiózó feleségek.

Ahogy az már évek óta megszokott, szuperhősfilmek terén idén sem lehetett hiányérzetünk, DC adaptációkat illetően viszont annál inkább, hiszen egyetlen legény volt a gáton, aki a kék csapatot képviselte a nagyvásznon. A 2019-es év azonban ennél sokkal sűrűbbnek ígérkezik, még akkor is, ha az eredetileg jövőre tervezett Wonder Woman 1984 premierjét eltolták egy évvel. Nehezen várjuk ki, hogy újra láthassuk Gal Gadotot amazonként aprítani a rosszfiúkat, de lesz itt néhány DC alkotás, ami leköti addig a figyelmünket.

A LEGO Kaland 2. (bemutató: 2019. február)

lm_21652317882319231231.jpg

A 2014-es év talán legjobb animációs filmjének folytatása bár nem konkrétan DC adaptáció, azért a radarunkra mindenképp felkerül. Egyrészt Lego Batman kiemelkedik a mellékszereplők közül (olyannyira, hogy már saját spinoffot is kapott), másrészt a DC karakterek színe-java tiszteletét teszi a filmben, akár egy pár másodperces cameó erejéig. Ha hihetünk a marketingkampánynak, ez a folytatásban sem lesz másképp, felkészülhetünk tehát kedvenc hőseink és rosszfiúink keresgélésére az épitőkockák forgatagában.

Shazam! (bemutató: 2019. április)

s_217365213893798210903211.jpg

A horrorfilmek világából érkező rendezők eddig nagyon jól beváltak a képregényes műfajban is, elég csak James Wanra (Aquaman), vagy Scott Derricksonra (Doktor Strange) gondolni. Az Amikor kialszik a fény, valamint az Annabelle 2: A teremtés direktora, David F Sandberg kapta a megtisztelő feladatot, hogy vászonra álmodja a hirtelen felnőtt szuperhőssé váló árva fiú, Billy Batson történetét. A Shazam! a DC filmes univerzumának könnyedebb darabjai közé sorolandó, sőt, a "vígjáték" címke ráaggatásával sem lövünk mellé. A készítők szeme előtt a klasszikus Superman, valamint a Segítség, felnőttem! című film lebegett inspirációként, amiből nagyjából leszűrhetjük, hogy mire számíthatunk jövő áprilisban. A szereplőgárda minden esetre ígéretes, a címszerepben lubickoló Zachary Levi lelkesedése ragályos, valószinűleg Mark Strongban és Djimon Hounsouban sem kell majd csalódnunk, az AZ című filmből ismert Jack Dylan Grazer pedig ígéretes fiatal tehetség. Eddig csupán néhány fotónk és egy előzetesünk van a film kapcsán, de ezek alapján is elkönyvelhetjük, hogy remekül fogunk szórakozni a moziban, és az easter egg vadászoknak is bőven lesz dolguk. Ha létezne varázsszó arra, hogy most azonnal beülhessünk a Shazamra, gondolkodás nélkül kimondanánk.

The Kitchen (bemutató: 2019. szeptember)

tkt-11522r.jpg

A nagy szuperhősfelhozatalban evickélve hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről a földhözragadtabb világot képviselő DC/Vertigo képregényadaptációról, amiben három feleség veszi át az irányítást a maffia ügyei felett, míg férjeik a rácsok mögött töltik kényszerpihenőjüket. A helyszín New York Hell’s Kitchen negyede (erre utal a cím is), az időpont pedig 1978, ami máris egy érdekes hangulatot és környezetet biztosít a filmnek. A főszereplők kiválasztása figyelemreméltó, hiszen az eddig nagyrészt vígjátékokból ismert Melissa McCarthy és Tiffany Haddish kell bebizonyítsa, hogy elboldogul egy ilyen drámai szereppel is. Hozzájuk csatlakozik harmadikként Elisabeth Moss, akit olyan népszerű sorozatokból ismerünk, mint A szolgálólány meséje és a Mad Men: Reklámőrültek. Az elsőfilmes rendezőnő, Andrea Berloff vezénylete alatt készül a mozi, ami a kemény akciók és mélyen drámai pillanatok mellett teret enged némi könnyedségnek is, ami üdítően hathat egy-egy véres leszámolás után. A film első előzetese még várat magára, de talán már nem olyan sokat, addig néhány hivatalos képpel és amatőr lesifotóval tudunk hangolódni erre a gengszterkalandra, ami szeptember 20-án foglalja el az amerikai vásznakat.

Joker (bemutató: 2019. október)

A harmadik DC projekt talán a legérdekesebb a 2019-es felhozatalból, ugyanis a világ legismertebb képregényes gonoszát helyezi új megvilágításba. A Másnaposok trilógiát önéletrajzában tudó Todd Phillips foglalta el a rendezői széket, a címszerepben pedig korunk egyik legnagyobb színésze, Joaquin Phoenix lesz látható, akihez olyan partnerek társulnak, mint Zazie Beetz (Deadpool 2), Robert De Niro vagy Brett Cullen, aki Alec Baldwint váltja Thomas Wayne szerepében, miután a nagyszerű színész csupán néhány nappal a casting bejelentés után távozott is a projektből. A műfajhoz képest szokatlanul alacsony költségvetésű film a 80-as években játszódik Gotham Cityben, és bár a cselekményének pontos részleteit még homály fedi, egy Arthur Fleck nevű bukott komikust követhetünk majd figyelemmel, amint fokozatosan átadva magát az őrületnek az ikonikus szupergonosszá válik. A készítők azt is elárulták, hogy a filmben sokkal több teret kap a karakterrajz és a dráma, mint a látványos akciójelenetek. A teljes értékű előzeteshez még nem volt szerencsénk, de néhány rövid kedvcsináló videó, valamint az amatőr és hivatalos fotók már javában felkeltették az érdeklődésünket, és azonnal félre is tettük az októberi mozijegy és popcorn árát.

ÉVÉRTÉKELÉS 2018: Aquaman

Nem igazán van értelme teljes cikket szánni az idei DC filmes felhozatalra, hiszen mindössze egyetlen címet tartalmaz a "lista", ez viszont nagyon jól sikerült. Vagyis mondhatjuk, hogy idén minden DC mozi után elégedetten indultunk haza, és reméljük, ez jövőre is így lesz.

James Wan vízikalandja kellő alázattal nyúlt az alapanyaghoz, és egy nagyszerű moziélménnyel gazdagított minket, hála az amúgy egyszerű de remekül működő történetnek, a tökéletes szereplőgárdának és egy olyan látványvilágnak, ami mindenki szerint Oscar-díjat, de minimum jelölést érdemelne, csak pont az Akadémia szerint nem, és ez sajnálatos. Bevett filmnézői szokás, hogy a vízalatti jeleneteknél mi is bent tartjuk a levegőt, hogy lássuk, a színész mikor kellene elkezdje a kétségbeesett kapálózást. Mondanunk sem kell, hogy ez a játék az Aquaman esetében nem ajánlott, a film megtekintése viszont mindenképp.

Az amerikai közönség ezen kívül egy animációs kalandot, a Teen Titans GO! to the Movies-t nézhette meg a nagyvásznon, de ez nálunk sajnos nem került bemutatásra, pedig az önironikus humorral bőségesen felszerelkezett agymenés a LEGO Batman film szellemiségét hordozza, és mindenképp érdemes a figyelmünkre nemtől és kortól függetlenül.

De nem csak a DC filmekre fogunk beülni jövőre, hiszen a Marvel is jelentkezik olyan nagy dobásokkal, mint a Bosszúállók: Végjáték, a Marvel Kapitány vagy a Pókember: Idegenben. A képregényadaptációk táborát erősíti még a Hellboy, az X-Men: Sötét Főnix és az Új mutánsok is, de számos olyan film is szerepel a várólistánkon, ami nem képregényfüzeteken alapszik. Ilyenek a John Wick 3, az AZ 2, az élőszereplős Oroszlánkirály és Aladdin, a Star Wars egyelőre címnélküli kilencedik része vagy a januárban érkező Üveg, ami a Sebezhetetlen és a Széttörve folytatása, és ez a lista még korántsem teljes. Az tehát biztos, hogy jövőre is komoly összegeket fogunk mozijegyre költeni, de élményekre nem sajnáljuk a pénzt, és reméljük, azokban lesz részünk.

Írta: Genzo

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3014522844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása