Minden, ami DC!

Megérkeztek az első vélemények a Titans sorozatról

2018. október 04. 20:13 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Kapnak hideget-meleget a fiatal hősök.

A New York-i Comic Conon megtartották a Titans sorozat premierjét is, ahol levetítették az első két epizódot a jelenlévőknek, akik utána szokás szerint Twittert ragadtak, hogy szétkürtöljék véleményüket a látottakról. Ezenkívül a hivatalos kritikák is elárasztották a netet, amelyek között találunk mindenféle értékelést, de az összkép bizakodásra ad okot. Az biztos, hogy a Warner elégedett a produkcióval, hiszen már be is rendelték a második évadot. A továbbiakban lássunk néhány gondolatot a rajongóktól.

  • "Micsoda kezdés az NYCC-n. A Titans egy új szintet képvisel. Megnéztük az első két részt, és basszus, a DC odatette. Eddig is kíváncsi voltam, DE MOST MÁR FELCSIGÁZTATOK!"
  • "A Titans egy kellemes meglepetés. Az első két rész izgalmas dolgokat sejtet. Nagyszerű a kémia a színészek között. Starfire és Robin kiemelkedő."
  • "A Titans-t nagyon megérte megnézni. A DC nagyszerűen keverte össze a klasszikus elemeket az újításokkal."
  • "Imádtam! Véres és sötét, de a hangulata egységesebb, mint néhány Marvel sorozatnak. Van humor és horror is, a 'Batman bekaphatja' pedig kontextusba helyezve nagy súllyal bír."
  • "Őszintén szólva, a Titans semmi máshoz nem hasonlít. Starfire leragadt a nyolcvanas években, de én rajongok a nyolcvanas évekért."
  • "Starfire a legjobb karakter a Titansban, azok után, amennyi támadás érte Anna-t az elmúlt hónapokban... csodálatos."
  • "Láttam két részt a Titansból, és nagyon tetszett. Grayson és Raven fenomenális. Alig várom, hogy nézhessem a folytatást."

A rajongók tehát úgy látszik, maximálisan elégedettek a kezdéssel, a kritikusok öröme azonban nem felhőtlen.

  • A Collider újságírója nincs túl jó véleménnyel a látottakról. Szerinte "a Titans a Nolan-éra utáni 'érett' képregényes történetmesélés zenitje, annyira szórakoztató, mint egy darab smirglipapír." Állítja, hogy a sorozat "olyan fényesen ér földet, mint a Flying Graysons artisták."
  • Az amerikai IGN kritikusa úgy érzi, a sorozat "egy bizonytalan keveréke a humornak, a képregényekből inspirált pillanatoknak és az indokolatlan erőszaknak. Nehéz eldönteni, hogy ez a széria milyen is akar lenni igazából, de amikor a karakterekre fókuszál a sokkolónak vagy ijesztőnek szánt jelenetek helyett, akkor egy élvezetes menet."
  • A CBR kritikájából az derül ki, hogy a Titans "épp olyan sötét, mint az előzetes ígérte, a brutalitás pedig maga mögött hagyja az egész CW Arrowverzumot, és átlép a Zack Snyder-féle DC filmek területére." A figyelmes kritikus azt is megjegyzi, hogy a Titans nem ajánlott a fiatal korosztálynak, és a Teen Titans rajongóknak sem igazán, hiszen ez egy egészen más stílusú feldolgozás, de az élvezhető fajtából.
  • Szintén az erőszakot ecseteli a Newsarama írója, aki kiemeli Dick Grayson karakterét. Szerinte ez nem az a figura, akit a rajongók ismernek, legalábbis a sikátorban zajló akciója nem okoz dejá vut a képregényolvasóknak. Úgy érzi, az ilyen fokú erőszak "aláássa a sorozat komoly hangvételét, mert ez nem ijesztő vagy intenzív, hanem olykor inkább már bohókás."
  • A Forbes cikke arra világít rá, hogy a leadott epizódok csak bemutatják, hogy milyen sorozatra is számíthatunk a Titans esetében. "Nem illeszkedik Greg Berlanti Arrowverzumába (annak ellenére, hogy ő a Titans egyik társ-alkotója is), de a Snyder-alapú DC filmek világába sem. Valahova a kettő közé esik, és ezen fog múlni a sorozat minősége hosszú távon."
  • A The Washington Post kritikusa hasonlítgatásba bocsátkozik, szerinte a Titans "nem ér fel a Marvel/Netflix szuperhősmeneteihez, de még elérheti azt a szintet, ha a továbbiakban jól játssza ki a kártyáit."

A sorozatot, mint tudjuk, az Amerikán kívüli országokban a Netflix sugározza majd, amit egy külön előzetessel harangoztak be. Akit azonban az a trailer nem győz meg, talán a rajongói véleményektől megjön a kedve, és október 12-én beül a tévé/monitor/kijelző/okosóra elé.

(Forrás: Batman-News, Comic Book)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8314281899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása