Minden, ami DC!

2019 elfeledett DC filmje: The Kitchen

2018. augusztus 25. 17:10 | DC Magyarország | komment

A maffiózófeleségek jövő ősszel átveszik az irányítást.

Elisabeth Moss, Tiffany Haddish és Melissa McCarthy

Talán sokan nem tudják, de a Shazam!, a Joaquin Phoenix-féle Joker és a Wonder Woman 1984 mellett jövőre egy negyedik DC film is érkezik a mozikba. Bár az igazán fontos hírekről mi is beszámolunk, néhány apróbb részlet a mi figyelmünket is elkerülte, ezért most egy ismétlő/összefoglaló cikket olvashattok 2019 elfeledett DC filmjéről, a The Kitchenről.

A Straight Outta Compton társírója, Andrea Berloff saját forgatókönyvéből rendezi a gengszterfilmet a New Line számára. A történet Ollie Masters és Ming Doyle képregényeit dolgozza majd fel, amelyek a Vertigo kiadó égisze alatt jelentek meg. A produceri székekben a többszörös Oscar-jelölt Michael De Luca (Phillips kapitány, Pénzcsináló, Social Network – A közösségi háló) és Marcus Viscidi (Rampage - Tombolás) foglal helyet.

A főszerepben az Oscar-jelölt Melissa McCarthy (Szellemírtók, A kém), Tiffany Haddish (Keanu - Macskaland) és az Emmy-díjas Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje, Mad Men – Reklámőrültek) hármasát láthatjuk, akik maffiózók feleségeit alakítják az 1978-ban, New York Hell's Kitchen negyedében játszódó történetben. Miután férjeiket lecsukja az FBI, rájuk hárul a feladat, hogy átvegyék a maffia ügyei felett az irányítást, és meglepően kompetenseknek bizonyulnak ebben a munkakörben is, legyen szó a szálak mozgatásáról vagy akár az ellenfelek kiiktatásáról.

Habár a három női főszereplőről már korábban is beszámoltunk nektek, elsőként őket ismételjük át:

  • McCarthy egy odaadó anyát kelt életre, aki az üzletet átvevő feleségek vezére lesz. Az Emmy-díjas színésznő már számtalanszor bizonyította tehetségét a komédia műfaján belül, most azonban egy színtiszta drámai szerepben nézhetjük őt meg, ami nagy fordulatot jelenthet számára.
  • Haddish napjaink egyik legfelkapottabb amerikai komikusa. Az ő karaktere, Ruby, bárkit hajlandó megölni, aki a terveinek útjába áll.
  • Moss alakítja Claire-t, egy bántalmazó férj félénk feleségét, aki beleszeret az új élettel járó erőszakba.

Most pedig térjünk át azokra a szereplőkre, akik még számunkra is újak. Vegyük sorra a három férjet:

James Badge Dale, Jeremy Bobb és Brian d'Arcy James

  • James Badge Dale a Vasember 3 egyik ügyeletes gazfickójaként ismert, és most sem alakít ártatlanabb karaktert, ugyanis ő lesz a három maffiózó egyike, Ruby (Haddish) férje.
  • Jeremy Bobb (A sebész) lesz Rob Walsh, egy erőszakos gengszter, akinek Claire (Moss) a felesége.
  • Brian d'Arcy James (Spotlight - Egy nyomozás részletei) jeleníti meg McCarthy karakterének férjét a vásznon.

Végezetül pedig következzenek a további nevek:

  • Domhnall Gleeson egy Gabriel O'Maley nevű vietnámi veteránt alakít. O'Maley bérgyilkosként dolgozott a gengsztereknek, mielőtt eltűnt a városból. Amikor a feleségek átveszik az irányítást, visszatér, hogy rendezze a számlát. Gleesont többek között az új Star Wars filmek Hux tábornokaként ismerhetjük, de az Ex Machinában is nagyszerű alakítást nyújtott.
  • Common Gary Silvers FBI ügynök bőrébe bújik. A rapper/színész nem ismeretlen a DC filmek világában, hiszen egy rövid jelenése volt az Öngyilkos osztagban, ezen kívül pedig a John Wick: 2. felvonásban is tiszteletét tette, és várhatóan a harmadik részből sem fog kimaradni.
  • A lista olyan további nevekkel egészül ki, mint Margo Martindale (Foglalkozásuk: Amerikai), Bill Camp (Aznap éjjel), Myk Watford (Nyughatatlan fiatalok), John Sharian (A gépész, Ötödik elem) és Alicia Coppola (Szégyentelenek). Martindale egy olyan nőt alakít, aki a háttérből irányítja az ír maffiát, Camp egy brooklyni olasz család feje lesz, Watford pedig Little Jackie-t kelti életre, aki átveszi az egyik banda felett a vezetést, amikor a főnököt bebörtönzik. Sharian szerepéről annyit tudni, hogy egy Duffy nevű figurát játszik, míg Coppola Camp karakterének feleségét, Maria Corettit jeleníti meg.

Az operatőri feladatokat Maryse Alberti (Creed: Apollo fia) látja el, a díszletekért Shane Valentino (Straight Outta Compton), a vágásért az Oscar-jelölt Christopher Tellefsen (Pénzcsináló, Hang nélkül), a kosztümökért pedig Sarah Edwards (Ocean's 8) felel.

A forgatás májusban vette kezdetét, és mostanra már valószínálűleg véget is ért. Jeleneteket főleg eredeti helyszíneken rögzítettek, vagyis New York híres Hell's Kitchen negyedében és annak környékén.

Amíg az első hivatalos képekre várunk, a paparazziknak hála betekintést nyerhetünk a munkálatokba, szinte minden főszereplőről láthatunk lesifotókat:

A The Kitchent 2019. szeptember 20-ától vetítik a tengerentúli mozik, tehát a jövő évi DC bemutatók sora ezzel kiegészülve a következőképpen fest (az amerikai dátumokat véve):

  • április 5. - Shazam!
  • szeptember 20. - The Kitchen
  • október 4. - Joker
  • november 1. - Wonder Woman 1984

(Forrás: Variety, THR, Deadline, Business Wire, IMDb, People)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6414191305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása