Minden, ami DC!

10 képsor az Aquaman előzetesben, ami életre kelti a képregényeket

2018. július 24. 14:49 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Tökéletes adaptációnak ígérkezik.

Július 21-én, a San Diego Comic Con keretein belül bemutatták a várva várt Aquaman film első előzetesét. A rendező, James Wan elmondása szerint fontos volt, hogy ne jelenjen meg túl korán a trailer, hiszen egy kidolgozott víz alatti világ megalkotása időigényes, ő pedig csak tökéletes, ütős munkát hajlandó kiadni a keze alól.

A Comic-Con H csarnokában hatalmas népszerűségnek örvendett a trailer, és azóta az online megjelent reakciók többsége is nagyon pozitív. Akik nem ismerik a képregényeket (vagy a karaktereket) leginkább a látványvilágtól vannak elragadtatva. Wan olyan fantasztikus, "víz alatti Star Warsnak" nevezett világot és hangulatot tár elénk, amitől tátva marad az ember szája. Már az első trailer izgalmas, magával ragadó és nagyon tartalmas.

Azok azonban, akik ismerősek a DC, különösképpen pedig Aquaman világával, számos utalást, ismerős karaktert, helyszínt, történést vélhettek felfedezni a majdnem két és fél perces videóban. A történet leginkább a DC New 52 képregényeit veszi alapul, azon belül pedig több történetszál is feltűnik majd a filmben. Ismerősen csenghet a képregény rajongóknak a Throne of Atlantis, vagy a The Trench, melyekből nem egy ismerős képkocka vagy jelenet szerepel rögtön az első előzetesben. Hogy mi a 10 legkiemelkedőbb elem, ami szinte életre kelt a képregényekből, Vera szedte nektek össze.

Kezdésként nézzétek meg ti is az előzetest:

1. Aquaman eredettörténete

Az előzetes Arthur Curry történetének gyorstalpalójával indul, amit sokan ismerünk a képregények lapjairól. Aki pedig nem, az tökéletes képet kap Aquaman eredetéről. Láthatjuk édesapját (Temuera Morrison), aki a világítótoronyban dolgozott, és partra vetett édesanyját, Atlannát, Atlantisz királynőjét (Nicole Kidman), aki a kezdetektől azt remélte, hogy fiuk egyesíti majd a felszín és Atlantisz világát. Ezt a történetet a New 52 széria Aquaman 0. számában is olvashatjuk.

0000000228.png

2. "Üdv itthon!"

A képregényekben ugyan először Vulko (aki Willem Dafoe játékában néhány másodpercre szintén feltűnik a trailerben) üdvözli Atlantiszban Arthurt, az előzetesben Mera (Amber Heard) viszi haza, de főhős első betekintése otthonába mindkét esetben csodálatos. Itt tárul először a nézők elé Wan csodálatos víz alatti világa, amin az elmúlt években annyit dolgozott.

0000000233.PNG

0000000234.PNG

3. Mera

0000000245.PNG

Meráról ugyan már több kép is megjelent korábban, és tökéletesen karakter hűnek bizonyult, mégis az előzetes mutatja meg igazán mennyire az. A kékeszöld ruha, a vörös haj és Amber Heard gyönyörű arca mind visszaadja a képregényekből megismert hősnőt, de ami ennél is jobban dicséri, az bátorsága, ereje, képességei és vagánysága a trailer rövid jeleneteiben. (Ebbe egyébként már az Igazság Ligájában is nyerhettünk egy minimális betekintést.) A New 52 szériában Mera ehhez hasonlóan folyton bebizonyítja, hogy ő bizony nem csak a hős szerelme, vagy a bajba jutott hölgy.

0000000235.PNG

0000000236.PNG

4. The Trench

A New 52 Aquaman képregények első számaiban máris bemutatkoznak a tenger mélyéről származó különös és veszélyes lények, melyeket összefoglaló néven a „Trench”-ként ismerünk meg. Természetesen ők sem maradhatnak ki a filmből, hiszen a képregények lapjain is ijesztő fenyegetésnek bizonyultak.

0000000237.PNG

0000000238.PNG

5. Arthur és Mera vs The Trench

Mi több, Arthur & Mera egyedül szállt szembe velük. Az előzetesben egy fantasztikus jelenetben láthatjuk, amint főhőseink egy hajóról leugorva menekülnek a hatalmas tömeg elöl – alig várjuk, hogy lássuk ennek a végkimenetelét.

0000000239.PNG

0000000240.PNG

0000000241.PNG

6. Atlantisz Trónja – Aquaman vs Orm

Sejthettük, hogy az Aquaman sztori középpontjában az egyik legismertebb történetszál, az Atlantisz Trónja lesz, mely átívelt a New 52 Justice League képregényein is. Ahogyan az a trailerben is elhangzik, Aquaman féltestvére, Orm (Patrick Wilson) Atlantisz jelenlegi királya. Arthurnak nincs más választása, mint megküzdeni testvérével a trónért. Hogy mi Orm motivációja, arról a következő pontban olvashattok. A képregényekben Aquaman és Orm szintén összecsap ebben a történetben, nem véletlenül.

0000000229.png

7. Háború

A fentebb említett konfliktus fő oka, hogy Aquaman féltestvére, Orm / Ocean Master, mint Atlantisz királya háborút kíván szítani Atlantisz és a felszín között, mert szerinte a felszín nagy fenyegetés számukra. A képregényekben már el is indult a háború, az Atlantiszi sereg készenlétben várja királya parancsát. Az előzetesben egyelőre Orm tervét hallhattuk „Háború közeleg a felszínen. És én magammal viszem a hét tenger haragját!”, és óriási serege is bemutatkozott.

0000000242.PNG

0000000230.png

8. Aquaman ereje

Aquaman elképesztő erejét már az Igazság Ligájában is megcsodálhattuk, de szólókalandjának előzetesében egy ismerős jelenet különösen megragadta a figyelmünket. Láthatjuk Aquamant kiemelni egy tengeralattjárót az óceán mélyéről.

Hasonló erődemonstrációra emlékeztünk vissza a képregényből, melyben Arthur többször is emel ki hajókat, tengeralattjárókat az óceánból.

0000000231.png

9. Black Manta

Manta karakterének bemutatkozása még várat magára, de ahhoz, amit láttunk a képregényekben illetve az előzetesben, nincs is sok hozzáfűznivalónk, vessetek rá egy pillantást.

0000000232.png

10. Arthur és Mera kapcsolata

Köztudott, hogy Arthurt és Merát romantikus szálak fűzik egymáshoz a képregényekben, de a kapcsolatuk a két karakter makacssága és különböző gondolkodásmódja miatt nem indul zökkenőmentesen. Először az Igazság Ligájában láttuk őket beszélgetni, a trailerből pedig kiderül, hogy Mera az, aki felkeresi Arthurt a hírrel, miszerint Orm háborút kíván indítani. Ahhoz, hogy lássuk, hogy alakul a kapcsolatuk meg kel várnunk a teljes filmet, de Arthur egy mondatából kiderül, hogy nem marad el a romantikus szál: "Azért jöttem hogy megmentsem az otthonomat, és azokat, akiket szeretek."

0000000243.PNG

0000000244.PNG

Vera szerint tehát ezek az előzetes leginkább a képregényekre hajazó jelenetei. Ha találtatok még több hasonlóságot a DC füzetekkel, írjátok meg nekünk hozzászólásban!

Az Aquaman decemberben árasztja el a hazai mozikat.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr10014130747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása