Minden, ami DC!

Top 5 DC utalás a 'Family Guy' című sorozatban

2018. április 10. 17:22 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Batmanes pohár, Adam West kulisszatitkai, és még néhány bizonyíték arra, hogy Seth MacFarlane semmit és senkit nem kímél.

A DC világán túl van egy olyan énem is, ami imádja az olyan kissé trágár, de üzenetben gazdag, humoros sorozatokat, mint A Simpson család, a Rick és Morty, a Brickleberry vagy épp a Family Guy. Most az utolsót veszem górcső alá, hiszen ebben a sorozatban rengeteg, köztük számos DC univerzumra tett utalás van. Jöjjön az én top ötös listám a kedvenc jelenetekkel.

5. "Lois, ez nem is a Batmanes poharam!"

Lois épp rájön, hogy Chrisnek a gimis tanárja, Mrs. Lockhart tetszik, erre Peter felcsattant, hosszasan ismételgetve, hogy "Na, na, na, na," mire kijelenti, hogy "Lois, ez nem is a Batmanes poharam." Mindvégig arra számítunk, hogy a hír miatt akad ki, de csak a Batmanes poharát hiányolta a vacsoráról. Megértem!

4. Peter, a Joker

A városban épp vakcina hiány van, miközben tombol a vírus. Ennek okán mutatják Petert, aki a Heath Leadger-féle híres kórház robbantós jelenetet játssza el, beöltözve, minden mozdulatát tökéletesen másolva. Csak a testalkat nem igazán stimmel.

3. "Senor Superman nem lenni."

Joe és a rendőr kollégái Stewie-t keresik, amiért rá lőtt Loisra, ezért minden házba beadnak egy szórólapot, hogy ezt a gyilkos kisbabát keresik. Még Superman Magány erődjébe is bekopogtatnak, ahol Consuela nyit ajtót és közli, hogy "Senor Superman nem lenni," még a szórólapot se fogadja el.

2. Justice Leauge Intro

A klasszikus Superfriends intro Family Guy változata. Peter Superman, Chris Aquaman, Lois Wonder Woman, Brian és Stewie, mint Batman és Robin, na meg ott van Meg, aki csak szimplán... Meg.

1. "Ezt igazából így csináltuk, és fogalmatok sem volt!"

Eredetileg mást szerettem volna a dobogó első helyére rakni, de hát ez a jelenet teljesen kiütött. Annak a tudatában meg pláne, hogy Adam West már nem lehet közöttünk. A részben a Family Guy szereplői bemutatják, hogyan zajlik a forgatás, egy amolyan kulisszák mögötti epizód. Miközben Meg és Chris mesélnek a munkájukról, az Adam West-féle Batman átsétál a képernyőn, úgy téve, mintha kötélen mászna felfelé, és azt mondja: "Ezt igazából így csináltuk, és fogalmatok sem volt!" Majd tovább megy. Az egyik legviccesebb jelenet volt, megkockáztatom, hogy az egész évadban. Ráadásul az eredeti változatban ezt még Adam West hangján hallhatjuk.

Ezek voltak tehát az én kedvenc DC utalásaim a sorozatból. Nektek vannak kedvenceitek? Hozzászólásban várjuk őket!

Írta: Cathy

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8013821786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása