Minden, ami DC!

ELŐRETEKINTÉS – 2017

2016. december 31. 13:01 | DC Magyarország | komment

Az előbbi cikkben végigzongoráztam a DC mozifilmek 2016-os felhozatalát, most pedig előretekintünk a jövőre, lássuk, mi vár ránk ilyen téren a 2017-es évben.

2017.jpg

Bár az idei felhozatal elég felemás volt, a lelkesedésünk nem hagy alább a DC Bővített Univerzum filmjeit illetően, hiszen a remény hal meg utoljára. Hátha a jövőre érkező filmek már jobban sikerülnek. Hátha tanult a Warner a kritikákból, és helyesen értelmezte őket. Nyáron és ősszel meglátjuk. De nem csak a rohamosan épülő filmuniverzum darabjait láthatjuk majd, hanem valami egészen mást is, már rögtön az év elején. Vegyük szépen sorra 2017 három darab DC témájú moziját.

Lego Batman - A film

Ha még emlékszel 2014 legjobb animációs filmjére, a Lego kalandra, akkor bizonyára rémlik, hogy Batman is feltűnt a filmben, és minden szárnycsapásával azon volt, hogy ellopja a showt a többi figura elől. A készítők látták, mennyi lehetőség van a karakterben, és arra az elhatározásra jutottak, hogy bizony külön filmet érdemel. Batman karaktere (és korábbi filmes megjelenései) fantasztikus célpont lehet pár jól sikerült poénnak és beszólásnak, ugyanakkor a mellékszereplőkben is vannak kiaknázandó lehetőségek. Az eddig látott trailerek eddig azt sugallják, hogy a Lego Kaland színvonalához méltó spin-offot fogunk látni februárban, ami senkit és semmit nem fog kímélni a Batman (vagy talán a DC) univerzumból. Idén a februári jókedvünkről Deadpool gondoskodott kiválóan, ha pedig minden igaz, jövő februárban is jó kezekben leszünk. A szereplőgárda mindenesetre impozáns, bár tudjuk, hogy ez ma már nem minden, simán félremehet egy projekt az illusztris cast ellenére is. De ne legyünk ilyen pesszimisták, minden szipi-szuper lesz itt. A címszereplő eredeti hangja Will Arnett lesz, aki a Lego Kaland után visszatér a mikrofon mögé Batman orgánumát szolgáltatni. Ralph Fiennes szerintem érdekes választás Alfred hangjának, ahogy Zach Galifianakis is Joker szerepére. Az előzetesben már látunk és hallunk ízelítőt mindkét karakterből, és ezek alapján aggodalomra semmi ok. Robin Michael Cera hangján szólal majd meg, Rosario Dawson rajongói Barbara Gordon/Batgirl szövegeinél füleljenek majd, Jenny Slate pedig Harley Quinn szinkronjáért lesz felelős. Ami viszont mindenképp külön említésre méltó, hogy a Tim Burton-féle Batman film Harvey Dentje, Billy Dee Williams 28 év után eléri, hogy Kétarccá váljon, még ha csak egy szinkronszereppel is. Ez nagyon ötletes és szép kikacsintás egy régi klasszikusra, ha pedig hihetünk Chris McKay rendezőnek, a film száz és száz ilyen apró főhajtást tartalmaz majd régi és új kedvencekre. Kíváncsian várjuk.

Nézzétek meg a film szinkronos előzetesét:

Wonder Woman

A Batman Superman ellen egyik fénypontja megkapja különálló mozis kalandját, amit szintén nagy várakozás övez. Ilyen téren a DC meg is előzte a Marvelt, hiszen náluk az első önálló női szuperhősös kalandra 2019-ig kell várnunk (Captain Marvel). Gal Gadot természetesen visszatér Diana szerepében, a közönség pedig elégedetten bólogat, rég túl vagyunk már a csontkollekciós kommentrengetegen. A rendezői széket stílusosan egy nő, Patty Jenkins foglalja el, akinek eddig a 2003-as A rém című filmje volt a legismertebb rendezése, azon kívül főleg TV sorozatok epizódjait (például két Entourage rész) jegyzi direktorként. Wonder Womannek ezúttal nem egy gonosz milliárdos szörnyű teremtményével kell szembenéznie, hanem az első világháború földi poklával Steve Trevor (Chris Pine) oldalán. Az előzetesek, és az eddig kiszivárgott infók egy elképesztően látványos és szórakoztató kalandfilmet ígérnek, amelynek hangulata teljesen eltér az eddigi DC Bővített Univerzum daraboktól. Mint azt mondtam, a studió épp a filmuniverzum egységes stílusát próbálja megtalálni, remélhetőleg Patty Jenkins alkotása már előrelépés lesz ilyen téren is.

Nézzétek meg a film szinkronos előzetesét:

Az igazság ligája

És itt jönnek a nagyágyúk. Egészen novemberig kell várnunk arra, hogy meglássuk, mit harangozott be idén a Batman Superman ellen, azaz végre össze fog állni az Igazság Ligája. A filmet embertelen méretű várakozás övezi, az eddigi egyetlen promóanyag, a 2016-os San Diego Comic-Conon bemutatott videó elég bíztató, egy új előzetes kikerülését pedig mindenki lélegzetvisszafojtva várja. Rengeteg múlik ezen a filmen, nagyon magas elvárásoknak kell eleget tegyen, és én nagyon szurkolok is neki, bár az igazat megvallva, kicsit aggódok is. Sokakkal ellentétben én nem tartom Zack Snydert látnoki erejű rendezőnek, de kíváncsi vagyok, miképp fogja összetartani a film cselekményét. A látvány miatt nem aggódom, ahhoz Zack kétséget kizáróan ért. Kicsit aggasztó még a sok bejelentett cameo. Feltűnik a filmben Mera (Aquaman nője), Iris West (Flash nője), Gordon felügyelő, Martha Kent (remélem, most nem kell megmenteni majd), Hippolyta királynő a Wonder Womanből, Nuidis Vulko, aki az Aquaman filmben kap majd fontosabb szerepet, és a többi. Attól tartok, hogy ez a film is egy nagy beharangozás-gyűjtemény lesz, mintsem saját lábán megálló film. Csomó epizódszereplő beköszön csak azért, hogy tudjuk, milyen filmeket várjunk majd két-három év múlva. De ne legyen igazam, nagyon szurkolok Zacknek és a stábnak, hogy valami pozitívan emlékezeteset hozzanak, és ne egy majdani Ultimate Cut-ra tartogassák a kakaót, hanem tolják szépen az arcomba, miközben én a popcornt és a kólát tolom az arcomba egy jól fűtött moziterem középső sorának közepén. Amit eddig láttam, az meggyőző, Aquaman és Flash az új kedvenceim is lehetnek még, Batman és Wonder Woman továbbra is telitalálat. Légyszi, Zack, ne rontsd el, szeretném ezt a filmet a 2017-es évértékelő listám dobogóján látni.

Nézzétek meg a film feliratos előzetesét:

Ez a három film tehát a DC 2017-es repertoárja, emellett a Marvel is készül egy pár nagy dobással, egy igazi geek pedig mindet egyformán várja.

Ha tetszett a bejegyzés, kedveljetek minket a Facebookon!

Írta: Genzo

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4712084781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása