Minden, ami DC!

Ezt a 10 újdonságot érdemes beszerezni a hétvégi képregényfesztiválon

2019. május 10. 10:48 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Nehéz lesz üres kézzel távozni az eseményről.

A Magyar Képregény Szövetség 15. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét. Május 12-én, vasárnap 10 órától a Dürer kertben várják a látogatókat, ahol az egész napos programok, előadások mellett több kiadó újdonságai közül is lehet válogatni. Ezúttal is óriási a választék, az érdeklődök mindent megtalálnak a Pókember képregényektől az egészen különleges kiadásokig. Az alábbiakban tíz olyan füzetről olvashattok, melyekre mindenképp érdemes odafigyelni.

A Fumax Kiadó gondozásában (normál és limitált verzióban) jelenik meg az utóbbi évek egyik legismertebb Marvel karaktere, a nagydumás szuperhős, Deadpool. A 344 oldalas Zsémbes zsoldos című kötet a teljes Deadpool: Merc With a Mouth sorozat 1–13. füzetét tartalmazza.

fumax.jpg

A kiadó másik nagy dobása Alan Moore és Kevin O'Neill klasszikusa, a Különleges úriemberek szövetsége, amelyben jól ismert irodalmi alakok (Nemo Kapitány, Allan Quatermain, Mina Harker, dr. Henry Jekyll, Láthatatlan Ember) fognak össze, hogy leszámoljanak az Angliát fenyegető veszélyekkel. A normál illetve a limitált kiadású, 208 oldalas kötet a The League of Extraordinary Gentlemen 1-6. számát tartalmazza.

Ezenkívül folytatódik az év egyik meglepetés sikere, az HBO GO-n elérhető sorozat alapjául szolgáló Orgyilkos osztály következő kötete, amely a Deadly Class sorozat 7-11. számát tartalmazza.

A hazai képregénypiac egyik legrégebbi kiadója, a Kingpin egy új Pókember kötettel lepi meg a rajongókat. A Peter David által írt Pókember 2099 nem a barátságos és közkedvelt hálószövőt mutatja be, hanem egy sokkal brutálisabb, jövőbeli verzióját. Az első kötet az 1-8. részeket tartalmazza.

kingpin.jpg

A Kingpin tovább folytatja legújabb kiadványát, a Marvel-Legendákat, ezúttal a Fantasztikus Négyessel és Hulkkal a középpontban.

Ám a legjobban várt képregény minden bizonnyal a Vertigo klasszikusa, Brian K. Vaughan (Saga) által életre hívott Y, az utolsó férfi lesz. A többszörös Eisner-, illetve Hugo-díj jelölt és nyertes képregénysorozat Yorick Brown-ról szól, aki az Föld utolsó életben maradt hímnemű lénye emberek és állatok között egyaránt. A kötet az 1-3. részeket foglalja magában.

A Pesti Könyv kiadó folytatja eddigi megjelenéseit. A Jodorowsky és Moebius által megálmodott Incal már a 6. kötetnél tart, amely A Difool bolygó alcímet viseli. A kötet limitált és normál kiadásban is megjelenik. Ezenkívül érkezik a nagysikerű rajzfilm alapján készült Rick and Morty képregény 3. is és a Lucky Luke 35. kötete is.

pestikonyv.jpg

Végül, de nem utolsó sorban a Vad Virág Könyvműhely egy valódi különlegességgel kedveskedik az olvasóknak. Alan Moore (Watchmen) és Eddie Campbell (Bacchus), a műfaj nagymesterei alkották meg azt a könyvet, amelyet gyakran minden idők egyik legjobb képregényének tartanak. Ez nem más, mint a From Hell – A pokolból, amely Hasfelmetsző Jack által elkövetett gyilkosságok történetének máig megoldatlan rejtélyét dolgozza fel 576 oldalban. A kiadótól megszokott magas minőség ezúttal is garantáltan, hiszen a normál kiadás mellett egy kifejezetten gyűjtőknek szánt limitált, védőborítós verzió is megjelenik.

fromhell_pokolbol_borito.png

(forrás: APP)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9014818296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása