Minden, ami DC!

[SDCC 2019] Összefoglaló a DC sorozatos panelek fejleményeiről

2019. július 22. 18:48 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A filmes bemutató hiányának ellenére sem unatkoztunk.

Ami a filmeket illeti, a Warner/DC idén kihagyta az év legnagyobb geek eseményét, a San Diego-i Comic-Cont, annak ellenére, hogy számos érdekes mozis adaptáció van jelenleg készülőben náluk, amelyek kapcsán örültünk volna minden újdonságnak és tudnivalónak. De mivel nem kaptunk semmit a közelgő nagyvásznas produkciókkal kapcsolatban, így minden figyelmünket a DC sorozatokra összpontosíthattuk, és szerencsére ezen a fronton bőven érkeztek érdekességek. A továbbiakban címenként megyünk végig a sorozatokkal kapcsolatos meglepetéseken és híreken.

Pennyworth:

  • Heller számára a Pennyworth egy jó lehetőséget szolgáltatott arra, hogy visszatérjen a DC univerzumhoz, és egészen máshogy közelítse meg a Batman mítoszt.
  • A Pennyworth pilot epizódjának vetítésére is sor került, amivel kapcsolatban a rajongók természetesen nem tartották magukban a gondolataikat. A rövid vélemények szerint a sorozat egyáltalán nem érződik Batman spinoffnak, sokkal inkább egy néhol feszült, olykor pedig üdítően vicces kémthrillernek. A főszereplő játékát kiemelik, valamint Alfred barátait és Thomas Wayne karakterét.
  • A készítők egy szabadon értelmezett Alfred eredettörténetet szerettek volna elmesélni, ami bár Batman világában játszódik, mégis könnyebben azonosulható.
  • "Amikor találkozunk Alfreddel, épp menekülni próbál az erőszaktól, de hamar visszarántja őt ez a világ. Olyan ez, mint egy különös függőség," nyilatkozta Bannon, aki kitért a sorozat viktoriánus-gótikus hangulatára, és kiemelte a történet politikai párhuzamait.
  • A Pennyworth pilot epizódjának vetítésére is sor került, amivel kapcsolatban a rajongók természetesen nem tartották magukban a gondolataikat. A rövid vélemények szerint a sorozat egyáltalán nem érződik Batman spinoffnak, sokkal inkább egy néhol feszült, olykor pedig üdítően vicces kémthrillernek. A főszereplő játékát kiemelik, valamint Alfred barátait és Thomas Wayne karakterét.

Preacher:

  • A befejező évad előtt álló sorozat kapcsán érkezett egy előzetes, aminek levetítése után Seth Rogen, Dominic Cooper, Ruth Negga, Mark Harelik (Isten) és Julie Ann Emery (Lara Featherstone) vette birtokba a színpadot.
  • Rogen elmondása szerint a készítők azon ötleteltek, hogy mit kellene még megvalósítaniuk, mielőtt véget ér a sorozat. "Kitoltuk az őrület határait. Van egy jelenet, amelyben Isten dinoszauruszokat teremt. Amikor a társam, Evan [Goldberg] megkérdezte az effektekért felelős csapattól, hogy nem tudnának-e segglyukat tenni az egyik dinóra, tudtam, hogy a projektünk kisiklott a normalitás vágányáról. Itt jegyezném meg, hogy odatették."
  • Ami a főszereplő hármas, Jesse, Tulip és Cassidy közötti folyamatos feszültséget illeti, Cooper szerint rengeteg a félreértés, a féltékenység és a pánik a kapcsolatukban.
  • Isten határozottan gonosztevőként van jelen a negyedik évadban, és a készítők szerint "beteg szarságokra készül."
  • A sorozat nagyrészt Isten keresésére fókuszált, most pedig, hogy megtalálták őt, Jesse válaszokat és magyarázatot akar. Tudni szeretné, hogy Isten miért hagyta magára az emberiséget.
  • Rogen elárulta, hogy az AMC csupán egyetlen jelenet kapcsán jelezte, hogy szeretnék kihagyni a sorozatból, ez pedig Tom Cruise felrobbantása volt a pilot epizódban. Azonban a csatorna kérése ellenére Rogen és Goldberg bent hagyták a képsorokat, aminek a következménye egy dühös telefonhívás volt Cruise képviselőitől.
  • "Teljesen szélsőséges, bizonyos értelemben nevetséges, ugyanakkor van egy nagyon emberi megközelítése a mai világunk felé. Érdekes párbeszédeket vonultat fel a vallásról, és pont azt teszi, amit a képregény, vagyis mutat egy nézőpontot erről a kaotikus, őrült világról, amiben élünk, egy ember szemszögéből. Abszolút agymenés," írja le Dominic Cooper az utolsó évadot.
  • A befejező évad augusztus 4-én startol el dupla epizóddal, azt követően pedig hetente érkeznek egyesével az újabb részek.

Batwoman:

  • A Batwoman szereplői sajnos nem tudtak jelen lenni a panelen, Ruby Rose be is jelentette, hogy épp a forgatáson dolgozik, ezért ki kell hagynia az eseményt. Az alkotógárdát így két executive producer, Caroline Dries és Sarah Schechter képviselte.
  • A producerek elárulták, hogy Burt Ward, aki az Adam West-féle Batman sorozat és tévéfilm Robinja volt, feltűnik a Batwomanben, mégpedig a Végtelen Világok Krízise epizódban.
  • Dries kifejtette, hogy az első évad Kateről és a testvéréről, Aliceről (Rachel Skarsten) szól. "Kate történetíve az első szezonban arra épül, hogy próbálja visszanyerni ennek a szörnyetegnek az emberségét."
  • Batwomannek Batman ellenfeleivel kell szembenéznie, többek között Tommy Eliottal, aki a képregényekben a Hush nevű gonosztevővé válik. Erre az eredettörténetre sor kerül az első etap folyamán.
  • Ami az ismert DC gonoszokat illeti, az alkotók más megközelítésben szeretnék bemutatni őket a sorozatban.
  • Az első évadban tovább fogják boncolgatni a Supergirl és Batwoman közötti barátságot.
  • A Batwoman kapcsán is érkeztek vélemények a közösségi médiára, amelyek kitérnek a pozitív és negatív tényezőkre egyaránt. Ruby Rose alakítását többen kiemelik, illetve azt, hogy a produkció stílusa hasonlít az Arrow első évadára. Ugyanakkor azt is olvashatjuk, hogy a sorozat egyelőre nem igazán találja a saját identitását, és az egyedi hangját. Az első epizód természetesen egy eredettörténet, amiben várhatunk látványos akciójeleneteket, és a CW sorozatokra jellemző narrációt is.

Arrow:

  • A készítők ezzel a visszaemlékezésekkel teletűzdelt, de azért új képkockákat is bőven tartalmazó előzetessel készültek az idei Comic-Conra, hogy fokozzák a várakozásunkat az őszi kezdésig:

  • "Több karaktert is fogok játszani a crossoverben. Mindegyiket Olivernek hívják," árulta el Stephen Amell az idei eseménnyel kapcsolatban.
  • Az előző évadban megismertük az új generációs bűnüldözőket Mia Smoak és Connor Hawke személyében, a Comic-Conon pedig bejelentették, hogy John Diggle másik fia, John Diggle Jr. is a fedélzetre került állandó szereplőként, Charlie Barnett alakításában. Diggle Jr, más néven J.J. John Diggle és Lyla Michaels Flashpoint következtében született fia. A sorozatban a jövőben találkozunk vele, mint a Deathstroke Gang vezetője, aki felveszi a harcot a fogadott bátyjával, Connorral és Miával. Barnett olyan sorozatokból lehet ismerős, mint a Russian Doll vagy a Tales of the City.

Charlie Barnett és David Ramsey (John Diggle)

  • Marc Guggenheim producer azt ígérte, hogy a J.J. leleplezése nagy meglepetés lesz a rajongóknak, ugyanis a karakter egy olyan jelmezt fog viselni, amilyenre nem számítanánk.
  • A nyolcadik évad kezdetén Oliver és Monitor útra kelnek, hogy felkészüljenek a Krízisre. A csapat többi tagja hátramaradt, hogy védelmezzék Star Cityt. A jövőben játszódó szálon tovább követhetjük Oliver és Felicity felnőtt lányát, Miát, amint a saját csapatával próbál egyben tartani egy romokban álló Star Cityt.
  • Az utolsó etap nyitóepizódjában egy másik régi ismerős is visszatér, mégpedig Susanna Thompson, mint Moira Queen.
  • A Legends of Tomorrowból is ismert Brandon Routh alakítja Superman egyik verzióját a Krízis eseményben. Sajnos nem használhatják ugyanazt a kosztümöt, amit a színész a 2006-os Superman visszatér című filmben viselt, mert a Warner Bros. archívumában őrzik. Brandon Routh jelen volt a panelen, egy Kingdom Come-stílusú Superman logót ábrázoló pólóban, ezzel megerősítve, hogy honnan veszik az inspirációt a készítők az új jelmezhez.
  • Négy koncepciós rajzot is lelepleztek, amelyeken megnézhetjük a Zöld Íjász, Fekete Szirén és Spartan új jelmezét, valamint az Anti-Monitort is láthatjuk, Monitor testvérét, akit szintén LaMonica Garrett alakít majd a Végtelen Világok Krízisében. A képregényekben Anti-Monitor egy abszurd mértékű hatalommal rendelkező kozmikus lény, aki az Antianyag Univerzumot irányítja. A Krízis történetfolyamban Anti-Monitor rászabadítja a haragját a pozitív anyagú multiverzumra, és közben szembekerül a testvérével is.
  • A Laurel szerepében látható Katie Cassidy Rodgers rendezői debütálására is sor kerül a szezonban.
  • A hetedik évad úgy zárult, hogy Connor, Mia és William (Ben Lewis, a sorozat új állandó szereplője) összefogott a Team Arrow egykori tagjaival, hogy ledöntsék a falat, ami elválasztja Glades-t Star City többi részétől. Az új évadban megnézhetjük őket, amint megpróbálnak a következő Íjász csapattá válni.
  • OFF: A Legends of Tomorrow 5. évadának 5 epizódját Caity Lotz rendezi.

Supergirl:

  • Itt is akad egy új képsorokat tartalmazó promónk, ami az ötödik évad központi témáját vezeti fel, vagyis a technológiai fejlődés hatását az emberiségre. Ezen kívül láthatjuk, Lena hogyan reagál az igazságra Supergirl kilétével kapcsolatban, és az Acéllány új jelmezét is szemügyre vehetjük mozgásban.

  • Az ötödik évad során Mehcad Brooks kiszáll a sorozatból, de azt ígéri, hogy James Olsen kegyes kilépőt kap a történetből. A színész az etap közepénél hagyja maga mögött a sorozatot, és állítása szerint ez volt eddigi karrierjének egyik legnehezebb döntése.
  • Az ötödik évadban két új karakter is akcióba lendül National Cityben: Andrea Rojas, vagyis Acrata és Willam Dey, a híres riporter.

Julie Gonzalo és Staz Nair

  • Andrea Rojas szerepében Julie Gonzalo (Veronica Mars, Dallas, Eli Stone) lesz látható. Az Acrata néven is ismert karakter egy kifinomult üzletasszony, egyben a Central American technikai cég örököse, aki most egy barátságtalan lépést tesz a média világa felé. Nem ismer bocsánatot, és nem fél felkavarni a hullámokat. Rojas ugyanakkor egy misztikus titkot is őriz. A karaktert először az első epizódban láthatjuk.
  • William Dey megformálója a brit Staz Nair lesz, aki leginkább a Trónok harcából ismerhetnek a rajongók. A sokat látott riporter egy eredeti karakter, akit kifejezetten a sorozat kedvéért alkottak meg. Dey látszólag egy cinikus férfi, aki lenézi Kara idealizmusát. Nem áll szándékában barátokat szerezni, őt csak a sztori érdekli, de az alvilággal való kapcsolata még problémát jelenthet. Rojashoz hasonlóan őt is már az évad első epizódjában megnézhetjük.
  • "Ez az évad arról szól, hogy milyen hatással van ránk a technológia, és az emberek hogyan használják menekülésképp a valóság elől. Láthatjuk a gonosztevőinket, amint ellenünk fordítják a technológiát, és a hőseink megpróbálnak visszarántani minket ebből," nyilatkozta Robert Rovner producer.
  • A panel meglepetés moderátora nem más volt, mint Jon Cryer, aki szintén visszatér az ötödik évadban Lex Luthorként, és a Krízis eseményből is kiveszi a részét. Ez nem számít akkora meglepetésnek, hiszen bár Lena Luthor megölte a testvérét a negyedik etap fináléjában, de Monitor megjelent, és végzett valamit a holttesten az epizód utolsó pillanataiban.
  • A Brainiac 5-öt játszó Jesse Rath testvére, Meaghan Rath feltűnik majd a sorozatban, mint egy női Brainiac 5.
  • Az évad 17. epizódjában sor kerül Melissa Benoist rendezői debütálására.

Black Lightning:

  • A készítők egy terjedelmes, öt perces kedvcsinálót adtak ki a Comic Con alkalmával:

  • Marvin Krondon Jones III abban reménykedik, hogy Tobias Whale kiszabadul abból a földalatti börtönből, ahova a második évad végén került.
  • A harmadik évadban sokkal többet láthatjuk majd a Pierce lányokat, vagyis Jennifert (Lightning) és Anissát (Thunder) együtt harcolni.
  • A panel során egy néző megkérdezte, hogy a Black Lightning össze fog-e kapcsolódni a többi CW sorozattal. "Hallottam beszélgetéseket erről, viszont még semmi nem hivatalos. De nem lepődnék meg," válaszolta a címszerepet játszó Cress Williams.

The Flash:

  • Az új évad látványosra sikerült kedvcsinálóját az aktuális főgonosz hatásos narrációja festi alá, amelyben kifejti, hogy az úgynevezett hősök jelentik a legnagyobb veszélyt a világra, és végül úgyis csak egyetlen harc számít, amit a halál ellen vívunk.

  • Az ötödik évad fináléjában Cisco használta a metahumán gyógyszert, így megszabadult a képességeitől. Ennek kapcsán sokan elkezdtek találgatni, hogy Carlos Valdes ezzel ki is szállt a sorozatból, most azonban a színész maga erősítette meg, hogy láthatjuk őt a hatodik etapban is.
  • Sendhil Ramamurthy visszatérő szereplőként fogja játszani Dr. Ramsey Rossot, vagyis a Bloodwork nevű gonosztevőt. Rosso egy kiváló fizikus, illetve a világ vezető hematológus-onkológus szakorvosa. Caitlin Snow egykori kollégája, akivel egy váratlan esemény során újra összebarátkozik. Ez a kapcsolat azonban gyorsan darabokra hullik, amikor a doktor felül akarja írni a természet törvényeit, ezzel elindulva egy sötét úton, aminek hatására a szörnyű Bloodworkké válik, a Team Flash eddigi legdermesztőbb ellenfelévé. A színészt a Hősök és a Heroes: Reborn sorozatokból ismerhetjük, de tévés kreditjei között ott van még a New Amsterdam, Covert Affairs és a The Office is.

Sendhil Ramamurthy

  • Az évad első epizódjában megjelenik Monitor, hogy figyelmeztesse Barry Allent a közelgő halálára.
  • Barry és Bloodwork egyaránt szembenéz valami borzalmassal, ahogy közeleg a Krízis.
  • Eric Wallace showrunner szerint az évad két "grafikus novellára" osztódik, különböző főgonoszokkal. Az első felében Bloodwork lesz a főellenség, aztán a Krízis egyféle közjátékként funkcionál, az évad második fele pedig egy egészen más történet lesz egy új rosszfiúval.
  • Egy új Wells-t ismerünk meg a multiverzumból, amit Cavanagh úgy írt le, mint egy "érzéki" megközelítése a legendás géniusznak: "Ő egy hencegő kalandor, akinek az élete csupa cselszövés."
  • Cavanagh Pariah szerepében lesz látható a Krízisben. A képregényekben ő szabadítja rá Anti-Monitort a világra. Pariah története felvezeti majd a crossovert az évad első történetfolyamában.
  • Wally West (Keiynan Lonsdale) is visszatér néhány epizód erejéig, hogy segítsen egy klasszikus DC gonosztevő legyőzésében.
  • Candice Patton azt ígéri, a rajongók végre azt az Iris Westet láthatják majd, akit a képregényekből megszerettek. Iris létrehoz egy újságot, alkalmazottakat szerződtet, és azzá az "ász riporterré" válik, akiből egyelőre csak nagyon keveset láthattunk.
  • Hartley Sawyer megjegyezte, hogy Ralph Dibny is több figyelmet kap ebben az évadban, az egyik történetszál ugyanis a családi hátterére fókuszál majd.
  • Gustin mondott néhány szót az új jelmezéről, ami az előző évadbeli szerelés továbbfejlesztett változata, egy új maszkkal. "Eddig ez áll a legközelebb ahhoz a kosztümhöz, ami a képregényekben van. Nagyon menő."

DC Universe:

  • A Titans második évada szeptember 6-án érkezik. A rendezvényen levetítettek egy előzetest is, ami eddig sajnos nem került ki az internetre. Leírásokból tudjuk, hogy a 30 másodperces kedvcsinálóban feltűnt Superboy és Aqualad teljes kosztümben, egy flashbackben Dick és Bruce beszélget a Wayne birtokon, egy jelenetben a Titánok azon vitatkoznak, hogy az új csapat neve New Titans vagy Titans 2.0 legyen, valamint a video végén megjelenik Deathstroke is.
  • Jeremy Carver executive producer és a Crazy Jane szerepében brillírozó Diane Guerrero volt jelen a rendezvényen, hogy bejelentse a Doom Patrol második évadát, ami 2020-ban érkezik. Az új epizódok elérhetőek lesznek a DC Universe platformon, és a WarnerMedia új streaming szolgáltatóján, az HBO Max-on egyaránt. Az első etap is teljes egészében felkerül az HBO Max felhozatalába, amint tavasszal elindul a szolgáltatás.
  • Carver elárulta, hogy a folytatásban több újdonság mellett a Főnök lánya, Dorothy Spinner is szerepet kap, akinek a karaktere rengeteg lehetőséget rejt a történet szempontjából.
  • Levetítették az animációs Harley Quinn (feliratos előzetes ITT) sorozat első epizódját a jelenlevőknek, akik természetesen véleményt is nyilvánítottak a látottakról a közösségi oldalakon. A nézők szerint a pilot nagyon erőszakos és vicces, ugyanakkor kifejezetten vulgáris is. A félórás epizódban talán rekordmennyiségnek számító "fuck" hangzik el. A sorozat betekintést enged a szupergonoszok hétköznapi életébe is, például megtudjuk, mit csinál Bane, amikor épp nem robbantgat.
  • Giancarlo Esposito (Breaking Bad) kölcsönzi a hangját Lex Luthornak, akit "szikár seggfejként" jellemeztek. Van továbbá egy Legion of Doom jelenet is, amiben Joker bageleket dobál Fekete Mantához, Bane-t pedig piszkálják a többiek.
  • Patrich Schumacher executive producer elárulta, hogy a sorozatban vissza akartak nyúlni Harley bűnözői gyökereihez, és elmesélni a történetet, amelyben szakít Jokerrel, hogy önállóan legyen Gotham city új alvilági vezére. Ami pedig a várost illeti, ezúttal egy sokkal vibrálóbb, lila és rózsaszín neonfényekben pompázó, karneválszerű látványban tárul elénk.
  • Harley összeállít egy törvényenkívüliekből álló bandát maga mellé, aminek egyik tagja Sy Borgman, egy nyolcvanas éveit taposó kiborg, akit Jason Alexander szinkronizál. Ő egy teljesen új karakter, akinek "néhány testrésze robotikus, de azok a '80-as évekből származnak, szóval ő egy analóg robotember," írta körül Schumacher.
  • Harley tevékenységére természetesen felfigyel a Legion of Doom is, élükön Jokerrel, aki Harley "Achilles-sarka."
  • Az akciók mellett színtiszta komédiára is számíthatunk a 13 részes évadban. A humorista Wanda Sykes kölcsönzi a hangját a gonosz Queen of Fables-nek, JB Smoove pedig Ivy nagydumás szobanövényét szinkronizálja. Másik humorforrás Agyagpofa karja, amit ha levágnak, külön életre kell, és Spongyabob eredeti szinkronhangja, Tom Kenny szólaltatja meg.
  • Harley Quinn egy optimista, tettre kész nagyvárosi lány, akit Kaley Cuoco nagyszerűen kelt életre a hangjával.
  • Berendelték a YOUNG JUSTICE 4. évadát, ami producerek elmondása szerint már készülőben is van.

Ezekkel a DC sorozatos újdonságokkal gazdagodtunk az év legnagyobb geek eseményének köszönhetően a hétvégén. Az biztos, hogy a jövőben is bőven lesz néznivalónk tévés fronton is. Ha esetleg valamit kihagytunk a felsorolásból, jelezzétek nekünk hozzászólás formájában, illetve írjátok meg, hogy ti melyik bejelentésnek vagy hírnek örültetek a legjobban.

 

(forrás: EW, SYFY WIRE, ComicBook, Twitter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7114975050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása