Minden, ami DC!

Minden, amit megtudtunk az Arrowverzum sorozatokról az Entertainment Weekly legelső havi számából

2019. július 18. 18:32 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Tévés szuperhősök minden mennyiségben.

Az Entertainment Weekly magazin ezentúl havonta fog megjelenni, az új menetrendet pedig a CW sorozatainak előtérbe hozásával indítják el. Az újság öt különböző címlappal kerül a polcokra, mindegyiken más Arrowverzum-beli szuperhőssel. A készítők valami egészen különleges húzással szerették volna az EW új korszakát megnyitni, ezért azt találták ki, hogy a címlapfotókon bár természetfeletti képességgel rendelkező hősök kapnak helyet, a fotókat minél kevesebb utómunkával valósítják meg, sőt, lehetőleg teljesen kerülik a Photoshop csodákra képes trükkjeit. Ez alól kivétel a Batwoman címlap, amelyen természetesen nem dobáltak késeket Ruby Rose felé, viszont az utómunka kimerült annyiban, hogy a két fotót, vagyis a színésznőt és a késeket összeillesztették. A többi esetben valódi kellékeket (speciális lánc Supergirlnél, filmeknél és sorozatoknál gyakran használt, biztonságosan áttörhető cukorüveg Sara Lance-nél), illetve pusztán a kamerával és a világítással elért fényjátékokat láthatunk. És, ha ez nem lenne elég, a címlapok egy-egy ikonikus képregényborító előtt tisztelegnek, kivéve Fehér Kanárié, akinek nincs túl jelentős képregényes múltja, így nála egy új, saját ötlettel rukkolt elő a kreatív stáb. A fotókra pedig már csak azért is érdemes egy tüzetesebb pillantást vetni, mert felfedik a Zöld Íjász és Flash új jelmezét.

De természetesen nem csak a borítók kulisszáit tudtuk meg az új számból, hanem a sorozatokról is esett szó.

Az Arrow utolsó évadában Oliver a Monitor (LaMonica Garrett) szolgálatában áll, és próbálja megmenteni a multiverzumot egy kataklizmikus eseménytől. Ez az évad olyan lesz a karakter számára, mint egy utolsó próbatétel, hiszen itt már nem csak Star City védelméről van szó, hanem sokkal nagyobb tétekről. Miközben Oliver bejárja a világot, a visszatekintésre is szán időt, ugyanis Tommy Merlyn (Colin Donnel) és Adrian Chase (Josh Segarra) is visszatér valamilyen formában. "Az első rész az első évad előtt tiszteleg, a második pedig a harmadik évad előtt. Olyan, mintha egy Greatest Hits válogatást játszanánk," mondta Stephen Amell. De a nyolcadik felvonás nem csupán arról fog szólni, hogy lezárja a sorozatot, hanem felvezeti az idei nagyszabású crossover eseményt, a Végtelen Világok Krízisét (Crisis on Infinite Earths) is. A télen érkező öt órás történet szerint, ha hihetünk Monitor jóslatának, Oliver életét veszti, miközben próbálja megmenteni a multiverzumot.

A Legends of Tomorrow ötödik évadában Sara Lance (Caity Lotz) egy új kihívással kerül szembe, mégpedig egy szuperképességgel. A karakter elkap valami mágikus betegséget, ami természetfeletti adottsággal ruházza fel őt, és ezt próbálja meg elsajátítani és pozitívan használni, ami nem lesz zökkenőmentes folyamat. Az új hatalom negatív oldala ugyanakkor a magánéletére lehet majd rossz hatással. Az ötödik etap története szerint Sara és párja, Ava (Jes Macallan) együtt élnek a Hullámlovason. Ava személyisége is fejlődésen fog átmenni a szezon során, mivel jelenleg munkanélküli, köszönhetően az előző évad eseményeinek. Az Időhivatal (Time Bureau) bezárt, így a Legendák maradtak az idővonal egyetlen védelmezői, az egykori igazgatónak pedig újra meg kell találnia a helyét a csapatban.

A The Flash új szezonja 10 másodperccel az előző finálé után veszi fel a fonalat, hogy jobban elmerülhessen Nora elvesztésének drámájában. Ezt a tragédián kell Barrynek és Irisnek átlendülnie. Emellett természetesen a Krízis előszele hatással lesz a teljes évadra, ami így két részre is oszlik. Az első fele az esemény előtti történéseket mutatja be, míg a második már annak a következményeivel foglalkozik. Ha ez nem lenne önmagában elég izgalmas, a készítők egy új főgonoszt is behoznak a cselekménybe, akinek a kilétét még nem árulták el. Annyit tudni róla, hogy férfi, korábban nem hangzott még el a neve a sorozatban, a képregényekből ismerhetik a rajongók, és érzelmi kötődés van közte és Barry között. Az alkotók azt ígérik, hogy ez az új gonosz lesz a legszemélyesebb ellenlábasa a szélsebes hősnek Eobard Thawne óta. A karakter történetíve párhuzamba állítható Barryével az évad során, ami még jobban összekapcsolja kettejüket. Ami pedig Eobardot illeti, a sztori kezdetén még mindig szabadlábon van, és bármelyik percben felbukkanhat, ahogy azt ígérte az előző etap végén.

A Supergirlnek is közeledik az ötödik évada, valamint a századik epizódja is. Miután az Acéllány története az előző szezonban olyan témákat boncolgatott, mint a xenofóbia az idegen lényekkel szemben és a megosztottság, kettészakadás az országban, a készítők az új felvonásban is aktuális kérdésekkel terveznek foglalkozni. A hangsúly azon a társadalmi problémán lesz ezúttal, hogy a technológia milyen mértékben befolyásolja az embereket. Manapság mindenki sokkal inkább a telefonjával van elfoglalva, mint a körülötte levő valósággal, és erre próbál reflektálni a Supergirl legújabb évada. A cselekmény leginkább Lena Luthor (Katie McGrath) történetszálából ered majd. Az előző fináléban Lex (Jon Cryer) elárulta, hogy Kara valójában Supergirl, és Lena az új etap elején még mindig próbálja feldolgozni ezt a fordulatot. A munkába temeti magát, és megpróbálja elérni, hogy az emberek inkább kütyükhöz ragaszkodjanak, mint emberekhez, mert azok nem bánthatják meg őket. Ezen kívül Karának egy testvérpárbajt is el kell rendeznie J'onn és Malefic között, akit Monitor teleportált a Földre a negyedik évad végén. Ez a történetszál is a Krízis eseményt vetíti elő, és egy komoly próbatétel elé állítja J'onnt. Érdekesség Malefic karakterével kapcsolatban, hogy egy alakváltó, így minden epizódban más külsővel nézhetjük meg őt, Phil LaMarr pedig csak a marbéli verziójának lesz a szinkronhangja, így nincs egy állandó színész leszerződtetve a szerepre. A legutóbbi évadzáró beharangozott még egy fenyegetést, mégpedig a Leviathan nevű gonosz szervezetet. Ez a név is ismerősen csenghet a képregényolvasóknak, de a készítők elárulták, hogy egy új megvilágításba helyezik ezt a szervezetet, nem követik egyik történetet sem a füzetekből. Az alkotók ugyanakkor egy sokkal személyesebb évadot ígérnek, ami többet foglalkozik az emberi kapcsolatokkal, mint az előző felvonás.

A Ruby Rose által életre keltett vöröshajú bűnüldöző, Batwoman a tavaly év végi crossoverben mutatkozott be, most pedig egy önálló sorozatban ismerhetjük meg még jobban a történetét. Bruce Wayne unokatestvére, Kate Kane (Rose) többéves kiképzés után tér vissza Gothambe, hogy átvegye Batman szerepét, amíg Bruce távol van. Az első évadban a hősnek szembe kell néznie a pszichopata Alice-szel (Rachel Skarsten) valamint több Batman-gonosszal is. A harmadik epizódban a denevérember egyik fontos ellenfele is tiszteletét teszi. Az alkotók igyekeztek a lehető legföldhözragadtabb történetet megalkotni Kate Kane számára az első etapban, legalábbis a Krízis crossover multiverzumon átívelő eseményeiig. A bűnüldöző lét mellett a sorozat Kate romantikus oldalát is bemutatja, valamint a nehézségeit abból adódóan, hogy a szuperhőslét mellett a szerelmi életét se hanyagolja el. Ezen kívül olyan múltbeli drámákkal kell szembenéznie, mint az édesanyja és a testvére halála, vagy a hadseregből történő elbocsátása a homoszexualitása miatt.

Ősszel mindezt gyakorlatba ültetve is megnézhetjük. A 2019/2020-as szuperhősös szezont a Batwoman és a Supergirl kezdi meg október 6-án, két nappal később a The Flash új része száguld be a képernyőkre, az Arrow pedig egy héttel rá, október 15-én tér vissza a befejező évadával. A Legendákra kicsit tovább kell várnunk a félévados berendelés miatt, ők csak 2020-ban jelentkeznek majd új epizódokkal. A Black Lightning ugyan nem része az Arrowverzumnak, azért ne feledkezzünk meg az október 21-én induló harmadik etapjáról. A jelenleg is zajló San Diego Comic-Conon még várhatóak további újdonságok a sorozatokról és a Krízis crossoverről is, amelyeket szokásunkhoz híven nem fogunk eltitkolni előletek.

(forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2314969624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása