Minden, ami DC!

BRÉKING: Sandman tévésorozatot készít a Netflix!

2019. július 01. 00:25 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Ideális otthonra találtak a jogok.

Több, mint három évvel azután, hogy meghiúsult a New Line terve, hogy mozis adaptációt készítsen a grafikus novellából, a Netflix egy nagyszabású megállapodást kötött a Warner Bros. TV-vel egy Sandman sorozatról. Egyes források szerint ez lesz a legdrágább tévésorozat, amit a DC Entertainment valaha készített.

A Wonder Woman forgatókönyvéért is felelős Allan Heinberg íróként és showrunnerként vesz részt a projektben, ami azonnal megkapta a teljes évados berendelést. A kultikus képregény alkotója, Neil Gaiman executive producerként felügyeli majd a munkálatokat David S. Goyerrel (Krypton, Constantine) közösen. Ők ketten egyébként a New Line-féle film stábjában is jelen voltak.

A Netflix és a Warner nem adott ki hivatalos nyilatkozatot az ügyben, mivel a szerződéskötés még nem ment végbe. Arról sincsenek még információk, hogy hány epizódból áll majd a sorozat.

Gaiman horror, fantasy és mitológiai stílusjegyeket is felvonultató története Álomról szól, akit Morpheus néven is ismerünk. Ő egy ősi, hatalmas lény, aki az álmodás és a képzelet megtestesülése. Álom egyike a Végtelenek nevű testvériségnek, ami további hat tagot számlál: Delirium, Vágy, Pusztítás, Kétségbeesés, Végzet és Halál. A képregény cselekménye ott veszi kezdetét, hogy Álom tévedésből fogságba esik, amiből 70 évvel később szabadul, és megpróbálja visszaszerezni a hatalmát.

Egy Sandman adaptáció már a 90-es évek óta tervben van. A kétezres évekig számos elképzelés és lehetséges író felmerült, míg a projekt végül kispadra került a Warnernél. Neil Gaiman a 2007-es Comic-Conon azt nyilatkozta, inkább ne is készüljön Sandman film, ha nem tudják jól megcsinálni. Gaiman 2013-ban bejelentette, hogy összefog Joseph Gordon-Lewitt-tel, és a Warnerhez tartozó New Line égisze alatt elkészítik a mozit. Levitt rendezőként és főszereplőként szállt be a projektbe, majd 2016-ban távozott az ilyenkor hagyományos kreatív nézeteltérésekre hivatkozva. Azóta nem történt komoly előrelépés az ügyben.

A szellemi tulajdont, vagyis IP-t birtokló Warner állítólag több csatornának is felajánlotta a Sandman sorozat készítését, köztük az HBO-nak is, ők azonban elutasították az ajánlatot a hatalmas költségvetés miatt, valamint azért, mert ezen kívül is számos nagyszabású címen dolgoznak. A Netflix végül lecsapott a lehetőségre, akik a Marvellel történő szerződésbontás óta vadásszák az olyan jelentős szellemi termékeket, amelyekből előfizető csalogató franchise-okat lehet létrehozni, mint például a Magic: The Gathering, a Narnia Krónikái, Roald Dahl művei és a Henry Cavill főszereplésével készülő The Witcher.

Amíg a sorozat elkészülését várjuk, elolvashatjuk az alapművet, aminek az első 20 füzete egy igényes kötetbe foglalva jelent meg idehaza az elmúlt hónapban, a Fumax kiadó gondozásában.

(forrás: Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr914919656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása