Minden, ami DC!

Így harangozta be a Végtelen Világok Krízise crossovert az Arrow és a The Flash évadzárója

2019. május 16. 13:07 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Mindkét sorozat tett lépéseket az év végi nagy esemény felé.

A héten az Arrow és a The Flash aktuális évada is lezárult, és mindkettő felvezette bizonyos szinten a következő, talán az eddigi legnagyobb szabásúnak ígérkező crossovert, a Végtelen Világok Krízisét (Crisis on Infinite Earths). A továbbiakban sorra vesszük, hogy mit tartogatott számunkra a két finálé, és hogyan utaltak a közelgő nagy eseményre.

Mondanunk sem kell, hogy a bejegyzés masszív spoilereket tartalmaz a két sorozat kapcsán, így csak azoknak ajánljuk a továbbolvasást, akik már látták az epizódokat, vagy akiket nem zavar, ha előre megtudják a cselekmény részleteit.

Ami az Arrow-ot illeti, Emily Bett Rickards pályafutása Felicity Smoakként véget ért a hetedik évaddal, a színésznő ugyanis nem tér vissza az utolsó, nyolcadik etapra. A finálé amellett, hogy érzelmes búcsút vett a karaktertől, megalapozott a Krízisnek is.

A Team Arrow (Black Sirennel, Bronze Tigerrel és Curtissel kiegészülve) megpróbálta megfékezni Emiko terrortámadását. Mindazok ellenére, amiket a nő elkövetett, Oliver hitt abban, hogy rá tudja őt terelni a helyes útra, és igaza is lett. Amikor a Ninth Circle Emiko ellen fordult, rádöbbent a hibáira, és a testvére mellé állt a harcban, amiben végül sajnos életét vesztette. Az utolsó leheletével azt mondta Olivernek, hogy el kell rejtőzniük Felicityvel, hogy megvédjék a lányukat.

Ez így is történt. Miután a város védelmét ráhagyták a csapat többi tagjára, Oliver és Felicity visszatért abba az elszigetelt otthonba, amit a Star City 2040 című epizódban láttunk, és ott is maradtak Mia születéséig. Az életük végre nyugodtabb lett, és elkezdtek beszélgetni arról, hogy közös felügyeletre kérik fel William szüleit. Természetesen ekkor került a képbe Monitor (LaMonica Garrett), hogy emlékeztesse Olivert az egyeségükre, amit az Elseworlds esemény végén kötöttek.

Az egyezmény szerint Monitor megmenti Barry-t és Karát, cserébe azonban Olivernek maga mögött kell hagynia jelenlegi életét, hogy Monitorral közösen mentsék meg a multiverzumot a közelgő válságtól. Most pedig eljött az idő, hogy Oliver eleget tegyen az alku ráeső részének. Felicity tiltakozása ellenére, valamint annak dacára, hogy megtudta, meg fog halni a Krízis során, Oliver a Monitorral tart, ám előtte megígérteti Felicityvel, hogy vigyázni fog a gyerekekre, és normális életet biztosít nekik.

Előreugrunk az időben, 2040-be. A jövőbeli Team Arrow sikeresen megfékezi az ARCHER programot és a Zetákat, miután lerombolják a falat, ami elválasztotta Glades-t Star City többi részétől. Ez gyakorlatilag terrorcselekménynek számít, amiért valakinek vállalnia kell a felelősséget. Ezért Dinah, Roy és Felicity úgy dönt, hogy ők lesznek azok, és egész hátralevő életükben menekülni fognak, mert tudják, hogy Mia, William, Zoe és Connor képes lesz megvédeni a várost.

Mielőtt útra kelne, Felicity meglátogatja Oliver sírját Miával és Wiliiammel, hogy végső búcsút vehessen tőlük, ezzel megerősítve Oliver 2019-es halálát. A gyerekek nem értik, hogy miért nem tarhatják tovább a kapcsolatot az édesanyjukkal, amire Felicity azt a választ adja, hogy ideje a saját útját járnia, ami egyébként egyenesen a Monitorhoz vezet.

Amikor odaér hozzá, a tudtára adja, hogy készen áll. "Ahova viszlek, onnan nincs visszaút," hangzik a figyelmeztetés, de Felicity ezzel nem törődik, hiszen épp eleget várt már arra, hogy láthassa Olivert. Egy kapun keresztül elmennek egy számunkra ismeretlen helyre, ahol együtt lehetnek az elesett Zöld Íjásszal, és ezzel Rickards szerepe véget ért a sorozatban.

Nem tudni, hogy mindez mit jelent az utolsó évadra nézve. Annyi biztos, hogy a nyolcadik felvonásban is lesznek flash-forwardok, ezt a showrunner Beth Schwartz is megerősítette, ugyanakkor felmerül egy csomó kérdés. Az utolsó etapban csak Oliver és Monitor kalandjait követjük majd? Ha igen, a többi karakter hogy illeszkedik be ebbe? Az, hogy Felicity útnak indul, hogy Oliverrel legyen, azt jelenti, hogy igazából nem is halt meg? És így tovább. A válaszokra őszig kell várnunk, amikor kezdetét veszi az utolsó, csupán 10 részt számláló évad.

De nem csak az Arrow fináléja vezette fel a crossover eseményt, hanem a The Flash záróepizódja is.

Ha visszaemlékezünk a pilotra, láthattunk egy 2024-es újságot, amelynek a főcíme szerint a szélsebes szuperhős eltűnt egy krízis során. Az ötödik szezon végéig kellett várnunk, hogy megtudjuk, hogyan kapcsolódik ez a címlap a Crisis on Infinite Earths eseményhez.

Az utolsó részben a Team Flash elpusztítja Cicada tőrjét a jelenben, ezáltal kiszabadítják Eobard Thawne-t, vagyis Reverse Flasht a jövőben, mivel a tőr elnyomta Eobard erejét, amíg ő a kivégzésére várt. Amint elszabadul, szembe néz Barryvel és Norával, csata közben pedig megjegyzi Norának, hogy hiába próbálja megakadályozni az apja eltűnését, soha nem fog sikerrel járni.

"Nem mentheted meg, Nora, bármit is teszel. Mindegy, mivel próbálkozol, Flash mindig eltűnik. Ez az öröksége," mondja. Ez egy okos kikacsintás a képregények világára, ahol bármilyen válság zajlik a multiverzumban, Flash mindig az áldozata lesz.

A tőr elpusztításának azonban van egy másik következménye is, mégpedig egy új idővonal létrehozása. Ennek eredményeképp Nora megszűnik létezni, az újságon szereplő datum pedig 2024-ről 2019-re vált. Egyszóval Barry a soron következő crossover során fog eltűnni.

Az újság címe nem véletlenül cseng össze a crossoverével, hiszen mind a kettő a DC egyik legikonikusabb képregénytörténetére, a Crisis on Infinite Earths-re utal. Marv Wolfman és George Perez 1985-ös sorozatában a szuperhősök a multivezum elpusztulását próbálták megakadályozni, és Barry Allen/Flash itt is eltűnt az ütközet során.

Egyelőre nem tudni, hogy az Arrowverzum-féle adaptáció mennyire lesz hű az alapanyaghoz. Van azonban remény arra, hogy a Grant Gustin által játszott hős megússza élve az eseményeket, hiszen a sorozatának berendelték a teljes hatodik évadát.

A The Flash is idén ősszel tér vissza a képernyőkre.

(forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3814829290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása