Minden, ami DC!

Megint szó esett a DC filmek új stratégiájáról

2019. február 28. 20:16 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A kevesebb néha több.

Ahogy azt már korábban is írtuk, a Warner Bros a jövőben sokkal inkább az Aquaman szerű szólófilmekre, mintsem Az igazság ligája-féle csapatmozikra szeretne építeni. Nemrég Kevin Tsujihara, a Warner Bros. vezérigazgatója is megerősítette, hogy a DC nem feltétlen az univerzumépítéssel akar foglalkozni, hanem önálló történetek elmesélésével.

"Az jelenlegi felhozatal, vagyis a Shazam, Joker, Wonder Woman 1984 és a Birds of Prey azt sugallják, hogy jó irányba haladunk. Megtaláltuk a megfelelő embereket a megfelelő projektekre. Az univerzum nem olyan összefüggő, mint amilyennek 5 évvel ezelőtt terveztük. Sokkal nagyobb hangsúlyt helyezünk a különálló filmekre és karakterekre. Ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben nem alakulhat ki egy nagyobb, összefüggőbb univerzum. Csupán az a helyzet, hogy most nem erre a stratégiára van szükségünk."

A stúdióvezető továbbá beismerte, hogy a Wonder Woman volt az a film, ami az imént említett döntés irányába billentette a DC projekteket, és persze az Aquaman meg is pecsételte ezt a hatalmas bevételével. "Patty Jenkins Wonder Womanje abszolút bemutatta, hogy mi mindent lehet kezdeni azokkal karakterekkel, akik nem Batman vagy Superman. Nyilván őket is rendbe akarjuk szedni, de szükség van erős filmekre Batman és Superman mellett is. Aquaman a tökéletes példa arra, hogy mire vagyunk képesek valójában. Mind különböző filmek, teljesen más hangvétellel."

A Warner jelenleg számos képregény-központú projekten dolgozik, amelyek remélhetőleg az Aquaman nyomába lépnek majd minőségükben és sikerükben egyaránt. A Todd Phillips-féle Joker forgatását múlt év végén befejezték, Harley Quinn Ragadozó Madarak bulijának munkálatai pedig már megkezdődtek.

A mozikban még mindig megtekinthető az Aquaman, ám hamarosan egy másik jelmezes igazságosztó fogja magának követelni a figyelmünket. A tizenéves gyermekből felnőtt szuperhőssé váló Shazam! áprilisban megy ölre Dr. Sivanával, nyár végén ellátogathatunk a 70-es évek Hell's Kitchenjébe, ősszel pedig egy bukott komikus ikonikus gonosztevővé válásának lehetünk szemtanúi.

(forrás: ComicBook)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2114660513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása