Minden, ami DC!

Összeraktuk, mi derül ki a Lego Kaland 2 kritikáiból

2019. január 27. 13:16 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Még mindig minden szupi szuper?

A 2014-es év egyik legnagyobb mozis szórakozása volt A Lego-kaland, ami elképesztő kreativitással és rekeszizmokat nem kímélő poénokkal épített fel nekünk egy teljes világot, visszarepítve minket a gyerekkorunkba. Az egyik közönségkedvenc karakter, Lego Batman spinoffja és a kevésbé sikeres Lego Ninjago film után most megérkezett a folytatás, a Lego kaland 2, amiről a kritikusok már ki is fejthették a véleményüket. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, hogy lássuk, mit várhatunk Emmették második akciójától.

A The Wrap kritikusa elégedett azzal, amit látott. Kiemeli, hogy a folytatás kiterjeszti az eredeti film világát, új karaktereket és helyszineket építve be a Lego-univerzumba, miközben egy olyan történetet mesél el, ami egyszerre aktuális, inventív, borzasztóan vicces, és minden korosztály számára élvezhető.

Ugyanezen a véleményen van a Screenrant szerzője is, aki szerint a második rész kreatívan építkezik az első által lefektetett alapokból, és mindenki számára kiváló szórakozást biztosít.

A pozitív vélemények láncát a Hollywood Reporter írója szakítja meg, aki szerint a lego kaland 2 pont annyira repetitív és ötlettelen, mint a címe. Úgy véli, hiába köszönhetjük a szkriptet az első rész alkotópárosának, a Lord-Miller duónak, a folytatás kevés humort és eredetiséget tud felmutatni.

A Beyond the Trailer kritikájával azonban visszatérünk a pozitív értékelésekhez. Szerintük a film legalább olyan vicces, mint az első rész, és elegáns módon reflektál a napjainkban nagyon aktuális gendertémakörre, bemutatva a fiúk és a lányok játszási stílusát, a hasonlóságokat és a különbségeket is szemléltetve.

Az Empire magazin kritikusa szerint a Lego Kaland 2. nem újitja meg az első rész által képviselt receptet, de ha ez a formula ilyen jól működik másodjára is, akkor kár is ezen fennakadni.

A Mashable cikkéből megtudjuk, hogy egy korrekt folytatással állunk szemben, rengeteg közönségkedvenc pillanattal, és egy szívmelengető üzenettel a való világunkról.

Az IGN Movies is beáll a filmet dícsérő kritikák táborába, bár megjegyzi, hogy a Lego Kaland 2. nem sikerült olyan brilliánsra, mint az első fejezet, de így is egy ambiciózus, szerethető folytatást hoztak össze az alkotók.

A kritikák összegzését zárjuk az Entertainment Weekly rövid és frappáns véleményével: "Még mindig minden szupi szuper, csak már nem annyira."

A saját véleményünk megformálására február 7-től lesz lehetőségünk, amikor az épitőkockák ellepik a hazai nagyvásznakat is.

(forrás: Rotten Tomatoes)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3714591602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása