Minden, ami DC!

A Shazam! forgatásán jártak a sajtó képviselői

2019. január 23. 19:30 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Kiderítették, miben sántikálnak a gyerekek.

A DC mozik esetében már megszokhattuk, hogy a sajtó néhány szerencsés képviselője látogatást tehet a film forgatására és kulisszái mögé. Így volt ez Az igazság ligája, a Wonder Woman és az Aquaman esetében is, és a lánc nem szakad meg David F. Sandberg rendezése, a Shazam! kapcsán sem. Az újságírók még áprilisban megejthették ezt a terepmunkát, azonban csak most számolhattak be a látottakról/hallottakról. Néhány kulcsfontosságú információt azonban továbbra is kötelesek titokban tartani a nyilvánosság előtt, hiszen akkor kevés felfedeznivaló jutna nekünk a moziszékekben ülve. Akik érzékenyek a legkisebb spoilerekre is, azok ne olvassanak tovább, a többieknek pedig pontokba szedve foglaljuk össze mindazt, amit megtudhattunk ebből a forgatás látogatásból.

A riporterek két díszletet fedezhettek fel maguknak. Az egyik a Rock of Eternity, amit egy hangstúdióban építettek fel a készítők, a másik pedig egy szabadtéri téli karnevál, aminek egy parkoló biztosított helyszínt, és ahol egyébként a film fináléja játszódik.

  • A film a DC Moziverzum szerves részét képezi, tehát Wonder Woman, Batman, Superman és Aquaman is létezik Billy Batson világában. Számíthatunk egy rakás jópofa DC utalásra és kikacsintásra a moziban.
  • A Shazam több okból kifolyólag is a Segítség, felnőttem című film szuperhősös változatának felel meg. A rendező azt ígéri, hogy néhány utalást is találunk majd a Tom Hanks nevével fémjelzett vígjátékra.
  • A SHAZAM varázsszó egy akroníma, ami hat ősi, halhatatlan hős nevéből áll össze. Az ő adottságaikkal gyarapodik a kiválasztott, aki kimondja az ominózus szót. Az S Salamon bölcsességét, a H Herkules erejét, az A Atlasz állóképességét, a Z Zeusz hatalmát, a második A Akhilleusz bátorságát, az M pedig Merkúr gyorsaságát jelenti.
  • Zachary Levi eleinte a szereplőválogatásra sem akart elmenni, mivel úgy gondolta, a stúdió biztosan egy termetesebb, "szuperhős külsejű" színészt keres. Miután másodszor is megkörnyékezték, úgy döntött, mégis tesz egy próbát. A screen test pedig olyan jól sikerült, hogy meg is kapta a szerepet.
  • A film cselekménye sokat merít a Geoff Johns-féle New 52 történetekből, de inspirációként szolgáltak még az eredeti, Fawcett Comics kiadó alatt megjelent füzetek, és számos képregény az elmúlt fél évszázadból.
  • A filmbeli kosztüm a karakter több képregényes megjelenését vegyíti, egy-egy jellegzetes elemet kiragadva a klasszikus rajzolt kinézetekből.

shazam-zachary-levi-david-sanberg.jpg

  • Sandberg rendező szerint a Shazam! nem egy színtiszta vígjáték, de nem is egy sötét tónusú mozi. Olyan '80-as évekbeli klasszikusokhoz hasonlítja, mint a Szellemírtók, a Vissza a jövőbe vagy a Kincsvadászok.
  • A film egy flashback jelenettel kezdődik. A fiatal Sivanát láthatjuk majd a '70-es években, amint egy birtokon él gazdag családjával, akik bántalmazzák is őt. Sivana egy Magic 8-Ball játékot hord magával, ami nagy fontossággal bír számára.
  • A Wizard és a Rock of Eternity eredete is elmesélésre kerül, ahogy a Seven Deadly Sins hátterét is megismerjük. Ezek kulcsfontosságú elemei a cselekménynek.
  • Dr. Sivana eredetére is fény derül, ahogy arra is, hogy miért néz ki így a szeme. Ennek szintén fontos szerepe van a történetben.
  • Mark Strong egy „menő és magabiztos” rosszfiút testesít meg Sivana személyében, aki egy Sivana Industries nevű saját vállalattal is rendelkezik. A kinézete a New 52-es képregényekre hajaz ugyan, de a jelmezét illetően a készítők eltértek az alapanyagtól. A képességei között szerepel a repülés és az elektromos mezők létrehozása is. Miután a közönség egy csomó mindent megtud a karakter hátteréről és motivációjáról, az is megeshet, hogy időnként neki fog szurkolni.
  • Billy Batson a történet elején egy Philadelphiai srác, aki árvaházról árvaházra jár. Meg van győződve róla, hogy a vérszerinti szülei életben vannak, csak meg kell találja őket. Lázadó jellemű, de rengeteg lehetőség lakozik benne. Egy új mostohacsaládba kerül, ahol egy sokszínű gyerektársasággal élhet együtt.
  • A családnak van egy jelmondata, amivel azt támasztják alá, hogy mindenben támogatják egymást, ez pedig az "All Hands on Deck," ami magyarul annyit tesz, hogy "mindenkire szükség van." Talán a filmben is hallhatjuk majd.
  • Jack Dylan Grazert láthatjuk Freddy Freeman szerepében, aki egy szuperhős szakértő, és mindenféle hősös relikviákat gyűjt. Freddy csak mankóval képes járni, ezért Superman számára a legnagyobb hős, mivel ő is szeretne repülni.
  • Miközben Billy néhány kötekedő kölyök elől menekül, a varázsló megidézi őt a Rock of Eternity nevű helyre, ahol őt választja új bajnoknak, mivel tiszta a szíve és erős a lelke. Emellett pedig egy komoly fenyegetés közeleg, amit meg kellene fékezni.
  • A The Rock of Eternity díszletben található egy-egy szobor a Seven Deadly Sins tagjairól (ezt láthattuk is a legfrissebb TV spotban), valamint egy fénylő villám szimbólum is. A sziklás környezetet Arizona tájai ihlették, a hieroglifák pedig valódi egyiptomi feliratok.
  • A Seven Deadly Sins fontos szerepet játszik a filmben, azért is, mert Sivana belőlük meríti az erejét. Ezt az Eye of Sin nevű varázsgömb segítségével teszi, ami képes elnyelni a Bűnök hatalmát.
  • Amint Billy szert tesz Shazam hatalmára, Freddyhez fordul segítségért, hogy derítsék ki, mik is a képességei pontosan. Végrehajtanak egy csomó tesztet, néhányat pedig le is videóznak, majd feltöltik az internetre, amitől Shazam némi hírnévre is szert tesz.

shazam-zachary-levi-image.jpg

  • Dr. Sivanának Shazam varázserejére fáj a foga, amit személyes célokra akar használni, és semmi nem állíthatja meg abban, hogy megszerezze azt.
  • Shazam akkor kezd el igazán uralkodni a képességei felett, és akkor kezd rájönni, hogy miért ő lett a kiválasztott, amikor megállít egy felüljáróból kisodródó buszt, megmentve ezzel az utasokat.
  • Láthatunk majd egy eposzi csatajelenetet egy bevásárlóközpontban, egészen pontosan egy játéküzletben, ahol Shazam és Sivana először küzd meg egymással, ekkor szembesülnek egymás erejével.
  • A film a karácsonyi időszakban játszódik, ami szándékos húzás a rendező részéről, aki a család fontosságára, valamint a család megtalálására szeretne hangsúlyt fektetni a történetben.
  • A finálénak egy téli karnevál ad helyszínt, és felvonultatja Shazamot, Sivanát és még néhány meglepetést.
  • Zachary Levi megjegyezte, mekkora szerencse, hogy az általa játszott Fandral meghalt a Thor: Ragnarökben, mert másképp nem vállalhatta volna el Shazam szerepét.
  • Eleinte azt akarták, hogy a cselekmény Fawcett City-ben játszódjon, ám végül maradtak a Geoff Johns-féle New52 képregények helyszínénél, Philadelphiánál. 

A Shazam!-ot április 4-től tűzik műsorra a hazai mozik. Az első teljes értékű előzetesre talán már nem kell sokat várnunk, de amíg megérkezik, újranézhetjük a napokban kiadott teasert, MAGYAR FELIRATTAL:

(forrás: Collider, ComicBook.com, JoBlo)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7814584756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása