Minden, ami DC!

Top 10 Easter Egg az Elseworlds crossoverből

2018. december 16. 15:59 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Karácsonyhoz közel is húsvéti tojásokra vadászunk.

vlcsnap-2018-12-16-15h43m09s718.jpg

Múlt héten lezajlott az Arrowverzum szokásos évi crossovere, ami ezúttal az Elseworlds címet kapta. Az eseményből a Legends of Tomorrow hősei most kimaradtak, a három estés történet a The Flash, Arrow és Supergirl epizódjaiban bontakozott ki. Ahogy azt már megszokhattuk, akcióban, humorban és hősies pillanatokban ezúttal sem volt hiány, de nem csak ezért érte meg a tévé elé ülni erre a szűk három órára. Az Elseworlds ugyanis hemzseg a kisebb-nagyobb easter eggektől, ami akár újranézésre is ösztönözhet bennünket, hogy mindegyiket felfedezzük. Mi összeszedtük a tíz kedvencünket egy listába.

vlcsnap-2018-12-16-15h23m11s666.jpg

1. Az Arrowverzum eddigi története során először látogattunk el Smallville-be, és ennél stílusosabb belépőt el sem tudtunk volna képzelni a legendás farmnak. Nem elég, hogy a készítők ugyanazt a díszletet/forgatási helyszínt használták, amit az azonos című sorozatban megismertünk, de még az egykori főcímdal is felcsendült, hogy maximumra járassa a nosztalgiát bennünk.

vlcsnap-2018-12-16-15h20m14s799.jpg

2. Ha már bemutatkozásról van szó, nem mehetünk el szó nélkül az esemény első epizódjának egyik pillanata mellett. Amikor Cisco először találkozik Clark Kenttel, megkérdezi, hogy ki is ő, amire egy ismerősen csengő válasz érkezik: "Egy barát." Ugyanezt válaszolta Christopher Reeve Supermanje Lois Lane kérdésére az 1978-as filmben.

vlcsnap-2018-12-16-15h21m38s997.jpg

3. A The Flash első évadában volt egy jelenet, amikor Oliver próbára tette Barry sebességét. Arra volt kíváncsi, hogy a szélsebes szuperhős le tud-e futni egy suhanó nyílvesszőt, azt azonban “elfelejtette” közölni a fiúval, hogy két automata íj áll készenlétben, hogy hátbatámadja őt. Négy év elteltével Oliver most végre megtudta, hogy ez milyen érzés, köszönhetően a megváltozott realitásnak és felcserélt személyiségeknek.

vlcsnap-2018-12-16-15h18m49s670.jpg

4. Az egyik legkönnyebben felfedezhető utalás, amikor a második fejezetben Gotham Cityben egy rendőr erősítést kér a Nolan és Burton utca sarkára. A két zseniális Batman-rendező meg is érdemel egy-egy utcatáblát a városban.

vlcsnap-2018-12-16-15h30m51s874.jpg

5. Az Arkham Elmegyógyintézet nem csak őrült bűnözőkkel van teletömve, hanem felfedezésre váró apróságokkal is. Az egyik kedvencünk ezek közül az a bizonyos folyosó, ahol megnézhetjük több Batman-ellenfél cellájának ajtaját. Cobblepot O. (Pingvin), Isley P. (Méregcsók), Karlo B. (Agyagpofa), Nigma E. (Rébusz), és végül slusszpoénként Guggenheim M. (az Elseworlds producere). De ha hanyagoljuk a pislogást az Arkhamos jelenetek alatt, akkor bőven találunk még olyan érdekességeket, mint Pingvin esernyőjét, Hugo Strange szemüvegét, Rébusz pálcáját vagy akár a Tom Hardy-féle Bane maszkot. Jonathan Crane, azaz Madárijesztő közismert gázának pedig dramaturgiai szerep jut, ahogy Mr. Freeze fegyverének is, amire a felesége pályázik.

vlcsnap-2018-12-16-15h25m02s956.jpg

6. Azt már eddig is tudtuk, hogy a '90-es évekbeli Flash, azaz John Wesley Shipp teljes harci díszben teszi tiszteletét a crossoverben, de néhány érdekes easter egg is fűződik a nevéhez, és nem csak az a bizonyos stáblistás jelenet az elhullott hősökkel. Az egyik jelenetben egy kék energiafelhőben jelenik meg hőseink előtt, hogy némi kulcsfontosságú információval szolgáljon. Ez a pillanat nagyon emlékeztet minket a Batman Superman ellen című filmre, ahol az Ezra Miller által megformált Flash szintén ehhez a módszerhez folyamodik. Ennél is érdekesebb talán, hogy a karakter John Diggle-re a 90-es Föld Zöld Lámpásaként hivatkozik, ami egy régi rajongói teóriára is reagál.

vlcsnap-2018-12-16-15h22m23s103.jpg

7. Szintén a két titán mozis összecsapására utal az a jelenet, amiben Supergirl és Batwoman arról beszélget, hogy az unokatesóik nem ápolnak egymással épp baráti kapcsolatot. Persze ez nem csupán a filmre tett kikacsintás, hiszen Batman és Superman bonyolult kapcsolata számos képregényfüzeten át szövődött az évek során. A két hősnő később “World’s Finest”-ként hivatkozik magára a crossoverben, ami a füzetekben Bruce és Clark párosának megnevezése.

vlcsnap-2018-12-16-15h26m02s851.jpg

8. A Wayne torony wifi jelszava nem épp feltörhetetlen vagy bonyolult, és könnyen ki is lehet találni, viszont annál szellemesebb: ALFRED.

vlcsnap-2018-12-16-15h14m45s854.jpg

9. A készítők nem csak az elmúlt néhány év filmes vagy sorozatos felhozatalára fókuszáltak, amikor az easter eggeket írták a történetbe. Kate Kane, azaz Batwoman irodájában (ami eredetileg Bruce-é, csak évek óta távol van) Kara talál egy William Shakespeare szobrot. Ez a tárgy a 60-as évekbeli Adam West-féle Batman sorozatból lehet ismerős a rajongóknak, ugyanis a hősünk ennek segítségével jutott be a batbarlangba annak idején.

vlcsnap-2018-12-12-17h57m50s194.jpg

10. Talán a legnagyobb meglepetés az egész eseményben a harmadik rész legutolsó pillanatában tárul elénk, amikor jó előre megtudjuk a jövő évi crossover címét: Crisis On Infinite Earths. A képregények ismerőinek ez sokatmondó információ, hiszen a DC Comics pályafutásának egyik legfontosabb eventje futott ezen a címen 1985 és 1986 között. A jelenlegi cselekményünk során több karakter szájából is elhangzott a “crisis” szó, ami szintén halvány utalás lehet a 2019-es eseményre, de az epizód végi címfelirat már minden kétséget kizár.

vlcsnap-2018-12-16-21h34m58s122.jpg

+1 Bár a Legendák nem vettek részt az idei crossoverben, azért a maguk módján reagáltak az eseményre az aktuális epizódjukban. Az egyik jelenetben Gideon értesíti a csapatot, hogy van néhány nem fogadott hívásuk Barrytől, Olivertől és Karától, mire Ray megjegyzi, hogy "ez úgy hangzik, mint az éves crossover," majd úgy döntenek, ezúttal passzolják a dolgot.


Nekünk ez a tíz kedvenc húsvéti tojásunk a háromrészes eseményből, de természetesen még bőven vannak említésre méltó apróságok, például AMAZO, a fekete Superman jelmez, a frappáns Legends cameo vagy Jim Lee összetéveszthetetlen stílusú ceruzarajza. Nektek melyek a kedvenceitek akár a listáról, akár magából a crossoverből?

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7714490574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása