Minden, ami DC!

Új részletek és jelenetleírások érkeztek az Aquaman filmhez

2018. szeptember 24. 19:56 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Ki lakik odalent, kit rejt a víz?

Néhány szerencsés újságíró ellátogathatott az Aquaman mozifilm vágószobájába, ahol megnézhették újra a Comic-Conon debütált előzetest, valamint három jelenetet a filmből. Ezeket ugyan mi nem csodálhatjuk meg, de egy-egy leírással gazdagodtunk a szekvenciák kapcsán.

A spoilerekre érzékenyebbek csak saját felelősségre olvassanak tovább, mert bár a leírások nem tartalmaznak fordulatokat, de a cselekmény néhány részletéről lerántják a leplet.

Atlanna nyitószáma

Egy vihar partra veti Atlannát, Atlantisz királynőjét Amnesty kikötőben, 1985-ben. Arthur Curry narrálja az eseményeket, elmeséli a családja történetét.

Közelebbről megnézve láthatjuk, hogy Atlannának egy seb van az oldalán. Arthur édesapja ekkor találja meg és viszi őt haza, hogy segítsen rajta. Amikor megérkeznek, elmegy az áram. A királynő később felébred a tévé hangjára, amibe belehajítja a szigonyát.

"Az élet, akárcsak a tenger, összehozza az embereket," hangzik Arthur narrációja.

Atlanna kellemetlen interakciókba keveredik a világítótorony őr, Thomas kutyájával, majd megtudjuk, hogy egy házasság elől menekült el, és keres valamit. Ehelyett azonban szerelmet talál, mégpedig Thomas oldalán, és ennek a gyümölcse lesz Arthur.

A kis Arthur történeteket hall Atlantiszról, és megtudja, hogy egy napon új király érkezik a birodalom élére.

Egyszer csak a víz alól érkező katonák rontanak rájuk a falon át. Atlanna a szigonyával harcol ellenük. A lakás bútorzata egyszerre szolgál pajzsként és fegyverként. Bár megnyeri a harcot, Atlanna úgy dönt, hogy visszatér Atlantiszba, mert másképp veszélybe sodorja Thomast és Arthurt. Thomas minden nap kimegy ahhoz a zátonyhoz, ahol elbúcsúzott szerelmétől, remélve, hogy egyszer visszatér.

Ezután egy ugrás következik térben és időben. A Boston Akváriumnál láthatjuk, amint Arthur kezdi felfedezni, hogy képes a vízalatti élővilággal kommunikálni.

Orm vs Arthur

Atlantiszban, egy kék és narancs fényekben pompázó helyen Mera könyörög Ormnak, hogy hagyja abba, amit művel, de mindhiába. Vulko elvezeti Merát egy boxhoz hasonló páholyba a gladiátorarénában.

A harc előtt Arthur és Orm megérkezik az arénába. Orm elviharzik Arthur felett, így az nem tudja átadni neki az üzenetet, miszerint "Orm egy fa--." Orm felfedi a tervét, hogy hét tenger haragjával sújt a felszini világra, amiért önző módon szennyezik a környezetet.

Amíg Arthur készül a párbajra, Orm hergeli az arena közönségét, akik szemmel láthatóan az ő oldalán állnak, Arthurt pedig kifújolják.

A jelenet közben láthatunk egy polipot dobon játszani, egy óriási medúza megkapó fényhatásokat kelt, az atlantiszi nép pedig élvezi a mérkőzést. Arthur az anyja szigonyával küzd, míg Orm az apja fegyverét használja. A harc olyan dinamikus és erőteljes, hogy úgy tűnik, mintha repülnének. Egy ütközés után hangos robbanás tölti el az arénát, amitől a tömeg egy másodpercre elcsendesül, majd ujjongásban tör ki. A harc végül az arénán kivül ér véget, ahol Orm győzedelmeskedik, és eltöri Arthur szigonyát. Már épp a kegyelemdöfést mérné a hősre, amikor Mera közbelép, és egy légteret generál Orm köré, amitől az elveszti a lélegzetét, és elkezd vizet köhögni.

A szigony nyomában

A film második harmadának egyik jelenetében Arthur egy repülőn alszik, ami egy sivatag felett száll. Ez a Szaharára hajazó sivatag valamikor Atlantisz része volt. Mera és Arthur ejtőernyő nélkül kiugrik a gépből.

Hőseink olyan hanggal érnek földet, mintha rakéták lennének. Egymással civakodva járják a sivatagot, Arthur szájából elhangzik néhány humoros beszólás. Miközben hangsúlyozza, mennyire nincs kedvére ez a keresgélés, belebotlik egy járatba a dűnék között, és bele is esik.

Odalent néhány atlantiszi szobor és relikvia áll, és a páros felfedezi az egykori király hologramját is. A hologram aktiválásához víz szükséges. Arthur egyszerűen rá akar vizelni, de Mera inkább a képességei segítségével Arthur fejéből nyer vizet.

A király hologramja kioktatja Arthurt a szigony felkutatásáról, aki ezután megsemmisíti az üzenetet. Mera szerette volna újra meghallgatni a király mondandóját, hogy odafigyeljen a részletekre, de Arthur szerint ez nem szükséges.

További érdekességek a vágószobából:

  • Wan azt ígéri, sokat fogunk látni Arthur humoros oldalából, ami Jason Momoa természetes tulajdonsága, ehhez igazította a rendező a karaktert.
  • Kidmannek még nem volt része ilyen szintű koreográfiát tartalmazó akciójelenetet forgatni, de az Aquamannel lenyűgözi majd a nézőket (persze a kaszkarőrök segítségével). Egy vágás nélküli szekvenciában nézhetjük meg őt harc közben.
  • Wan nem árulta el, hogy mekkora szerepet kap Kidman a filmben, de leszögezte, hogy jelentős lesz a főhős utazására nézve. Atlanna és Arthur apjának szerelme adja a film érzelmi gerincét, valamint Arthur nézeteit Atlantisszal kapcsolatban. Őket hibáztatja az anyjával történtek miatt, és ez befolyásolja a látásmódját.
  • Bár a rajongók szeretnének egy Arthur-Mera szerelmi szálat a filmbe, Wan szerint az igazi szerelem itt egy királynő és egy világítótorony őr között jön létre, aminek gyümölcse maga Arthur lesz. Az ő kapcsolata Merával ennek a szerelemnek csupán hasonmása.
  • Wan szerint az Aquaman sokkal inkább egy klasszikus romantikus kalandsztori, mintsem szuperhős film.
  • Jason Momoa a jól ismert sárga-zöld jelmezt is megvillantja majd a filmben. A megvalósítás során igyekeztek kikacsintani a klasszikus szerelésre, de egyszerre modernizálták is azt.
  • Arthur csípős humora és Mera komolysága kontrasztban áll majd egymással a párbeszédeik során, de ugyanakkor ki is egészíti egymást a két stílus.
  • Wan ragaszkodott ahhoz, hogy amennyire csak lehet, egy önálló filmet készíthessen. Nem csupán Arthur otthonát akarta a rendező elsőre a saját filmjében bemutatni, hanem egy teljes mértékben különálló történetet is el akart mesélni.

Az Aquamant decembertől vetítik a mozik.

(Forrás: Comic Book)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2814260865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása