Minden, ami DC!

David Lindelof a Watchmen sorozatról nyilatkozott

2018. május 23. 18:10 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A projekt atyja nem árul zsákbamacskát, felkészíti a rajongókat, hogy mire számítsanak.

Damon Lindelof tisztában van vele, hogy sokan várják a készülő HBO sorozatát, amely Alan Moore és Dave Gibbons ikonikus képregényét, a Watchment dolgozza fel. Igazából a sorozat nem egy hű adaptáció lesz, sokkal inkább egyfajta "újrakeverése" az alapanyagnak, mindezt Lindelof egy ötoldalas nyílt levélben ismerte el, amelyet az instagramon osztott meg a képregény legnagyobb rajongóival.

"Nincs szándékunkban feldolgozni a 12 füzetet, amit Mr. Moore és Mr. Gibbons készített 30 éve," mondta el Lindelof. "Azok a kiadványok megszentelt területnek számítanak és nem lesznek újraindítva, átdolgozva, vagy lemásolva. Viszont újrakeverjük őket. Az alapgondolatok ezekben a történetekben túl jók, bolondok lennénk, ha nem használnánk fel őket. Az eredeti 12 rész a mi Ószövetségünk. Amikor az Újszövetség bekövetkezett, nem törölte el mindazt, ami előtte történt. Teremtés. Az Édenkert. Ábrahám és Izsák. Az Özönvíz. Mind megtörtént, és ez így lesz a Watchmen esetében is. A Komédiás halott. Dan és Lauire szerelmesek. Ozymandias megmentette a világot, Dr. Manhattan pedig elhagyta, miután darabokra robbantotta Rorschachot a fagyos Déli-Sarkon."

Lindelof tovább folytatta azzal, hogy a sorozat nem közvetlen folytatás lesz, hanem egy új történet, amely a saját lábán fog állni, ugyanakkor új kérdéseket vet majd fel, de ami szerinte a legfontosabb, hogy aktuális lesz.

Azt is közölte, hogy a új karakterekkel, arcokkal és hozzájuk tartozó maszkokkal fognak előrukkolni. "Szeretnénk újra meglátogatni a kosztümös kalandok elmúlt századát egy meglepő, mégis ismerős nézőponton át, és ez az, ami a legtöbb kockázatot jelenti."

Értekezésével Lindelof azt bizonyítja, hogy nem szórakozik ezzel a Watchmen változattal, és biztosra szeretne menni afelől, hogy ezzel a rajongók is tisztában legyenek.

Day 140.

Damon (@damonlindelof) által megosztott bejegyzés,

A Watchmen, amely a szuperhős műfaj sötét, szatirikus és disztópikus oldalát mutatja be, az alternatív 1985-ben játszódik, az Egyesült államok és a Szovjetunió közözött dúló Hidegháború csúcspontján. A középpontban egy többnyire már visszavonult amerikai szuperhőscsoport tagjai állnak, akik egy volt társuk meggyilkolása után nyomoznak és emiatt egy olyan összeesküvést fedeznek fel, amely megváltoztathatja az addig ismert történelmet.

Úgy tűnik tehát, hogy továbbra is Zack Snyder 2009-es filmje marad a képregény egyetlen szolgai adaptációja. Ugyanakkor nagyon érdekes a Lindelof által felvázolt új irány, kíváncsian várjuk a végeredményt.

(Forrás: Deadline, EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9813995956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása