Minden, ami DC!

'Gotham': Joker színre lép; infómorzsák az 5. évadról

2018. április 19. 20:16 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A bejegyzés SPOILERt tartalmaz a sorozat legutóbbi epizódja kapcsán, így aki még nem látta a múltheti részt, az ne olvasson tovább!

Négy éve vártuk ezt a pillanatot, de végre elérkezett. Vagy mégse?

Hosszú készülődés és alapozás után a Bűn Bohóc Hercege végre tiszteletét tette a "Gotham" sorozatban. A készítők többször is nyilatkozták, hogy a Cameron Monaghan által játszott Jerome Valeska nem az igazi Joker, csupán egy "prototípus." Most már értjük, mire gondoltak az alkotók, hiszen kiderült, hogy Jerome ikertestvére, Jeremiah (természetesen szintén Monaghan alakításában) válik az ikonikus gonosztevővé.

Miután Gordon megölte Jerome-ot a zenei fesztiválon, Jeremiah hazament, hogy gyászolja eltávozott testvérét. Az otthonában azonban egy ajándék várta. A dobozból egy bohóc ugrott elő, ami mérgező gázt spriccelt Jeremiah arcára, közben pedig egy üzenetet játszott le Jerome-tól, ami arról szólt, hogy a speciális gáz kifejezetten Jeremiah számára készült abból a célból, hogy a hatása alatt sikeresen bosszút állhasson a testvéréért.

Jeremiah a gáz hatására elkezdett sikoltozni, de ez a hang szépen lassan egy mániákus nevetésbe csapott át, majd megláthattuk az immár falfehér arcot és a fülig érő mosolyt is. A képregénytörténelem legikonikusabb gonosztevője végre színre lépett.

Nos, legalábbis ezt hittük. Az egyértelmű utalások, valamint a Killing Joke képregényből átvett póz ellenére, a sorozat újdonsült őrült gonosztevője egyszerűen a Jeremiah Valeska névre hallgat. Ugyan Jeremiah-t nem fogják Jokernek szólítani a sorozatban, ő és Jerome karaktere egyaránt rengeteg inspirációt merített a képregényekből ismert klasszikus gonosztevőből. Ettől még érdekesebb lesz az alapművek rajongóinak, amit a sorozat tervez ezzel a karakterrel.

0000000214.png

A halála előtt Jerome elmondta Gordonnak, hogy ő sokkal több, mint egy ember, hiszen ő egy eszme. Az őrület tovább fog élni az emberekben Jerome jelenléte nélkül is, és pontosan ez az alap, amire Joker karaktere is épül.

0000000212.jpg

Danny Cannon, a sorozat EP-je az ötödik évad kapcsán is elcsepegtetett némi információt. Elmondása szerint az "No Man’s Land" történetszál alapjaiban változtatja meg a sorozatot, és egyféle rebootként fog szolgálni a cselekményben.” Nem kell megijedni a reboot szó hallatán, a készítők ugyanis csak a környezetet és a hangulatot szeretnék frissíteni, a karakterek szempontjából nem történik változás. Az, hogy a producer máris az ötödik évadról beszél, bizakodásra adhat okot, hiszen egyelőre nincs kőbe vésve a sorozat jövője. De Cannon mindenesetre optimista a folytatást illetően, főleg annak tükrében, ami a negyedik évad utolsó három részében várható.

A "Gotham" csütörtökönként jelentkezik új epizódokkal.

(Forrás: ComicBook)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5213841040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása