Minden, ami DC!

'Az Igazság Ligája' jelmeztervezője Superman fekete ruhájáról beszélt

2018. március 24. 14:34 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Kiderül, miért döntöttek a készítők inkább a klasszikus kinézet mellett.

A Superman képregények rajongói alig várták, hogy "Az igazság ligájá"-ban Clark az alapanyaghoz hűen, fekete ruhában térjen vissza a halálból. Erre végül nem került sor, azonban a törölt jelenetek között egy apró Easter Egg formájában mégis szemügyre vehetjük a szóban forgó öltözéket.

A jelenleg Londonban, az O2 Arénában - egészen szeptember 9-ig - zajló DC Exhibition: Dawn of Super Heroes részeként Michael Wilkinson, a film kosztümtervezője a következőket nyilatkozta:

"Superman fekete ruhája már a kezdetektől fogva lenyűgözött minket, és láthattuk is egy rövid ideig Az acélember rémálom jelenetében, ahol Clark egy halom koponyába süllyed, valamint Az igazság ligájában is, egy pillanatra, amikor Clark végigsétál az űrhajón."

"A film előkészítésénél logikusnak tűnt, hogy megmutatjuk a fekete kosztümöt. Zack rendkívüli tisztelettel és odaadással viszonyult Superman képregényes ábrázolásához, márpedig amikor a hősünk feltámad, akkor hagyományosan a fekete szerelésben tér vissza.

Ám, ahogy az előkészületek kezdetét vették, és körvonalazódni látszott a film tónusa, a stáb úgy döntött, hogy inkább megtartja a kék-piros ruhát, ugyanis az jobban beleillett úgy a sztoriba, mint a forgatókönyvbe. A klasszikus kosztüm sokkal inkább visszaadja a remény érzését, és azt a pozitív képet, hogy Supermanre szükség van, és a világot meg lehet menteni."

A fekete ruha eredetileg a “Death and Return of Superman” történetben szerepelt a képregények lapjain, amely során Kal-El a halálból visszatérve a monokróm szerelést ölti magára.

"Az igazság ligája" a Pro Video Film jóvoltából már nálunk is beszerezhető DVD-n és Blu-ray-en, valamint sok más DC terméket is megtaláltok a webshopjukban.

(Forrás: Digital Spy)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr313775912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása