Minden, ami DC!

Brian Michael Bendis jövője a DC Comics színeiben

2018. február 03. 11:03 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Egy ideje köztudott már, hogy az eddig leginkább Marvel képregények szerzőjeként ismert író több évre szóló szerződést kötött a DC Comics-szal, és azóta előszeretettel osztja meg a közösségi oldalain, hogy épp milyen képregények olvasásával merül el a DC univerzumban inspirációért. Azt azonban eddig csak találgatták a rajongók, hogy konkrétan melyik karakter történeteit írhatja a legendás szerző, illetve milyen sorozatot/sorozatokat bíz rá a kiadó. A napokban végre lehullott a lepel a konkrétumokról, és ahogy azt sejteni lehetett, izgalmas dolgok elé nézhetnek a DC képregények olvasói.

Brian Michael Bendis

A karakter, aki köré Bendis DC-s munkássága épülni fog, nem más, mint Superman. Először az áprilisban megjelenő, igazi képregénytörténeti mérföldkőnek számító Action Comics #1000 kiadványban találkozhatunk majd a munkájával egy rövid történet erejéig. A különleges kötet egy igazi All-Star gyűjtemény lesz, hiszen olyan nevek működnek benne közre Bendis mellett, mint Paul Dini, Geoff Johns, Jim Lee, Scott Snyder és még sokan mások.

action1000_lee_copy_p_2018.jpg

Jim Lee borítórajza az "Action Comics" ezredik számához

Az erős és jelentős kezdés után Bendis egy hatrészes minisorozattal érkezik, amely Man of Steel címen fog megjelenni az Államokban, heti rendszerességgel május 30-tól. A szerző állítása szerint a hatrészes esemény egy eposzi új történetet mesél majd el Supermanről és Metropolisról, a cselekmény pedig kapcsolódni fog az Action Comics #1000-ben Bendis által írt rövid történethez, valamint egy elképesztőnek ígérkező új főgonoszt is felvonultat majd, aki szorosan kapcsolódik Superman eredetéhez.

moscover1_2_3_4_150-2.jpg

Ivan Reis és Joe Prado ceruzarajza a "Man of Steel" első négy füzetének összeilleszthető borítójáról

A Man of Steel lefutása után Bendis két havi sorozat felett veszi át az irányítást, ugyanis ő fogja írni a Superman és az Action Comics új számait. A két sorozat eltérő hangvétellel és megközelítéssel mesél az Acélemberről. Míg a Superman sorozat egy izgalmas kalandtörténetnek ígérkezik, az Action Comics Clark Kent hétköznapjaira helyezi a hangsúlyt.

Egy másik kiadvány, amin Bendis dolgozni fog, a DC Nation #0 címet viseli, amiben helyet kap egy rövid előzmény a már említett Man of Steel minihez, de emellett Scott Snyder Justice League története is felvezetést kap, valamint a füzet tartalmazni fog egy komoly fordulópontot Batman és Macskanő romantikus kapcsolatában.

És ez még mindig nem minden, ugyanis a DC Comics kiadja Bendis eddigi önálló, független szerzői munkáit, amelyek a Jinxworld gyűjtőnév alatt csoportosulnak. Olyan sorozatokról van szó, mint a Powers, a Jinx vagy a Scarlet, valamint egy teljesen új cím, amit még szintén ebben az évben hoz nyilvánosságra a kiadó és Bendis.

Rajzok Bendis független munkáihoz

Láthatjuk tehát, hogy a Marvel fenegyereke magabiztosan vetette bele magát a DC képregények világába, mi pedig továbbra is kíváncsian figyeljük majd a munkásságát.

Fordította: Genzo

(Forrás: Forbes, Newsarama, THR)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8913628612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása