Minden, ami DC!

Újabb átszervezésre kerül sor a DC filmek színfalai mögött

2017. december 08. 08:18 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A Variety értesülései szerint a Warner Bros. további változtatásokat tervez végbevinni a DC Films háza táján, ami "Az igazság ligája" csalódást keltő bevételi teljesítményének következménye.

Jon Berg több forrás szerint is távozik jelenlegi pozíciójából a képregényfilmek produkciós részlegének éléről. Az utódját még keresik. Berg ehelyett produkciós partner lesz Roy Lee oldalán, aki olyan filmeknél működött közre produceri szerepkörben, mint a "Lego Batman - A film" és az "AZ", amik jelentős nyereséget tudhattak magukénak.

Geoff Johns, aki Berg segítségére szolgált a filmekkel kapcsolatos kreatív döntések meghozatalában, várhatóan továbbra is a DC Entertainment fő kreatívjaként fog dolgozni. Johns egyedül a DC elnökének, Diane Nelsonnak jelent, és a DC szinte minden ágazatán jelen van, kezdve a képregényektől, a sorozatokon át egészen a filmekig. A továbbiakban a filmek terén tágulhat a munkaköre, de inkább csak tanácsadó jelleggel.

Toby Emmerich, a Warner Bros. Picture Group elnöke azt is tervezi, hogy a DC filmek részlegét beépítik a stúdió vezető ágazatai közé. Ez azt jelentené, hogy a divíziókat egy tető alá hoznák ahelyett, hogy a DC egy külön épületben működne. A Disney tulajdonában lévő Marvel képregényfilmes részlege ugyebár függetlenül működik, de más stúdiók, mint például a Fox és a Sony a saját bannerje alatt adja ki a szuperhősfilmjeit.

A változtatásokra januárban keríthetnek sort.

A Warner Bros. képviselői a Time Warnernél támogatják a módosításokat, mivel csalódtak "Az igazság ligája" pénzügyi teljesítményében. A film lett volna a DC válasza a Marvel "Bosszúállók"-jára. Egyes hírek szerint a költségvetése 300 millió dollárra rúg, ami kifejezetten drága befektetés. Három héttel a bemutató után mindössze 570,3 millió dollárt hozott világszerte a stúdió konyhájára. Csak összehasonlításképp: a "Bosszúállók" 1,5 milliárd dollárral zárt. Ugyanakkor a Warner sikeres számokat is fel tud mutatni a "Wonder Woman"-nel, a "Dunkirk"-kel és az "AZ"-zal, melyek kiegyensúlyozzák "Az igazság ligája" zakóját. 

Berg és Johns mindketten mélyen érintettek voltak a film kapcsán, teljes produceri kreditet kaptak, ez viszont a további DC projektek esetében már nincs pakliban.

Az egyelőre nincs tervbe véve, hogy Zack Snydert visszahozzák DC filmet rendezni, de többek között a "Wonder Woman 2" és az "Aquaman" is az ő produceri felügyelete alatt készül. A Warner Bros.-nak továbbra is szerződése van a direktorral, tehát lehetséges, hogy a későbbiekben ismét visszatér majd rendezni a stúdiónak. A Time Warner-nél frusztráltak, amiért a Warner Bros. bizalmat szavaz a rendezőnek a "Batman Superman ellen" megsemmisítő kritikai visszhangja után. Amiatt is felháborodtak, hogy az új DC filmek rendre kevesebbet gyűjtenek a mozipénztáraknál, mint az elődeik. Ez alól kivétel az optimista hősnővel operáló "Wonder Woman", ami bevétel és kritika tekintetében is hatalmas siker.

Miközben Ben Affleck feltűnése várható Batmanként a szóló Flash filmben, az már korántsem biztos, hogy Matt Reeves Batman sztorijában is magára ölti a köpenyt. Egyes források szerint a rendező inkább egy új tehetséget szerződtetne a szerepre.

A Warnernél úgy hiszik, "Az igazság ligája" legalább egy tekintetben sikeresen teljesített: hatásosan mutatta be Flasht (a világ leggyorsabb emberét Ezra Miller játékában) és Aquamant (Atlantisz királyát, akit Jason Momoa kelt életre). Utóbbi szólófilmjét már leforgatták és 2018 decemberében érkezik a mozikba, míg előbbi egyelőre csak fejlesztés alatt áll. Hovatovább, a stúdiónál dolgoznak a "Wonder Woman" folytatásán, ami a hidegháború idején játszódhat, illetve a New Line-nál zöld lámpát kapott a "Shazam!".

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7813453763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása