Minden, ami DC!

'Batman Ninja': A Warner Bros. saját animével támad

2017. október 06. 19:56 | DC Magyarország | komment

A New York Comic Con-on derült fény a Warner animációs részlegének új projektjére, ami a "Batman Ninja" címet viseli, műfajilag pedig az animék közé sorolható. Az egész estés, házimozis megjelenésű produkció készítője Takashi Okazaki, akinek többek között a kultikus Afro Samurai karakterét is köszönhetjük. A projekt saját panelt kapott az eseményen, ahol Okazaki mellett a rendező Jumpei Mizusaki valamint a forgatókönyvírók, Kazuki Nakashima, Leo Chu és Eric Garcia képviseltette magát, hogy beszéljen erről a "fantáziadús" Batman feldolgozásról.

A cselekményről annyit árultak el a készítők, hogy Batman és társai – az ellenfeleikkel együtt – visszautaznak az időben, egészen a középkori Japánig. Egyelőre nem derült fény a szinkronhangok kilétére sem a japán sem az angol változat kapcsán, viszont Gary Miereanu, a Warner Bros. Home Entertainment sajtófőnöke azt ígérte, hogy "ismerős hangokból" fog állni a szereplőgárda.

0000000101.jpg

A mutatós plakáton kívül egy előzetest is bemutattak a Comic-Conon, ami egyelőre nem került ki az internetre, egy leírást azonban kaptunk a vetített kedvcsinálóról.

Az elején Batman egy szamurájokra hajazó páncélban néz szembe Jokerrel. "Egy hős mindent megtehet a gyilkosságon kívül,"  hangzik el a gonosztevőtől, aki ezúttal fantomszerű hatást kelt, miközben épp olyan őrült és ijesztő, mint eddig bármikor.

Ezt egy gyors montázs követi, sok apró jelenetfoszlánnyal: Nighwing akcióba lendül és lekever egy nagyot a Pingvinnek. Robin egy kardot forgat. Poison Ivy előkapja a sajátját. Catwoman nekimegy Harley Quinnek. Lekerül valakiről egy álarc és meglátjuk Kétarc sebhelyes oldalát. Egy utolsó meglepetés: Gorilla Grodd mint teljhatalmú uralkodó.

Ha hihetünk a leírásoknak, az animáció minősége kiváló, színpompás, gördülékeny és gazdag képi világgal operáló, kedvenc karaktereink pedig az animés stílus ellenére is könnyedén felismerhetőek. A készítők kitértek az akciójelenetekre is, elárulták, hogy minden közelharcot felvettek igaziból is, és az animátorok azokat használták referenciának a rajzoknál, hogy minél valósághűbb harckoreográfiákat láthassunk a filmben.

A panel egy Q&A beszélgetéssel zárult, amiből megtudtuk, hogy a film "Nem Japánt mutatja be Batman szemszögéből, hanem Batmant a japánok szemszögéből." A film korhatárbesorolásáról is szó esett, amikor valaki a közönségből rákérdezett a harcjelenetek brutalitására és esetleges repülő végtagokra. "A produkció PG-13 besorolású, így aligha repkedhetnek a végtagok, azt a részét nektek kell majd odaképzelni. Bár van egy jelenet, ami súrolja a határokat."

A Warner Bros. valamikor 2018-ban dobja piacra a Blu-ray-t, rajta egy japán és egy angol nyelvű változattal egyaránt.

(Forrás: Comic Book)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9012935245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása