Minden, ami DC!

A DC átformálja a moziverzumát a 'Wonder Woman' sikere után

2017. szeptember 30. 10:20 | DC Magyarország | komment

Miután az eddigi DC Bővített Univerzum filmek ("Az acélember", "Batman Superman ellen", "Öngyilkos osztag") kevésbé lelkes fogadtatásban részesültek, az idén nyáron bemutatott – azóta pedig Blu-ray-en beszerezhető – "Wonder Woman" igazi felüdülést jelentett. Míg az eddigi filmek mind azt a célt szolgálták, hogy újabb epizódokat, spinoffokat vagy más filmeket vezessenek fel, Patty Jenkins mozija teljesen önálló történetet mesélt el, csupán néhány apró kikacsintással a nagy filmuniverzumra. A fogadtatás pedig magáért beszélt, minden eddigi Bővített Univerzum film amerikai bevételét lekörözte Diana kalandja, valamint az utóbbi évek egyik legjobb szuperhősfilmje lett a kritikusok szerint is. A DC most meg szeretné ismételni ezt a sikert.

A Vulture újságírója, Abraham Riesman írt egy mélyenszántó cikket a DC univerzum múltjáról és jövőjéről, amibe belefoglalt mindent Greg Berlanti egyre szebben építkező CW sorozatos univerzumától kezdve a DC nagy versengéséig a Marvellel. Nagyszerű és érdekes olvasmány, angolul tudóknak mindenképp ajánljuk az egészet – amit ITT találtok –, mi azonban összefoglaljuk itt nektek a lényegét.

A legfontosabb hír az, hogy a DC levonta a megfelelő következtetéseket a "Wonder Woman" sikeréből: ezentúl a stúdió visszább vesz az univerzumépítésből, és hagyja az önálló filmeket, nos, önállóan működni.

"A szándékunk ezentúl az, hogy a kontinuitást használjuk arra, hogy a történetek ne menjenek el oylan irányba, aminek nincs értelme, de nem ragaszkodunk egy mindenen átívelő történetvonalhoz az univerzumon belül," mondta a DC Entertainment elnöke, Diane Nelson.

A DC kreatív igazgatója, Geoff Johns hozzátette, hogy a közelgő szóló Aquaman-kaland hasonló szerkezetű lesz, mint a "Wonder Woman". "A film nem egy másik filmről fog szólni. Néhány film összeköti a karaktereket, mint Az igazság ligája. De az Aquamannel az a célunk, hogy ne kössük össze minden létező filmmel."

Johns és Nelson azt is megerősítette, hogy hamarosan egy új irányzatot indítanak a DC filmek terén, amelyek nem kapcsolódnak a DC Bővített Univerzum kontinuitásához. Ezen filmek sorát egy új dráma fogja nyitni, Jokerrel a főszerepben, és a "Másnaposok" rendezőjével, Todd Phillipsszel a direktori székben. Jared Leto már eljátszotta a Bűn Bohóc Hercegét az "Öngyilkos osztag"-ban, de ehhez a filmhez egy másik színészt keresnek a főszerepre.

"A filmuniverzum fővonalától eltérő történet lesz, más színészekkel és más megközelítéssel a karakterek kapcsán. Ezek valószinűleg mind egyrészes kalandok lesznek. A Joker film az egyetlen projektünk ebben az irányzatban jelenleg, és nemsoká egy nevet is bejelentünk. Annyi biztos, hogy ez egy egész más megközelítés a karakterhez, egy teljesen más film lesz, amit nem kötnek a kontinuitás szabályai," mondta Johns.

A DC Bővített Univerzum következő filmjét senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen már kevesebb, mint ötven alvás választ el minket attól, hogy láthassuk az Igazságligát csapatba verődni a nagyvásznon.

(Forrás: Entertainment Weekly)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5112913099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása