Minden, ami DC!

Watchmen-sorozat: Az HBO berendelte a pilotot

2017. szeptember 21. 07:59 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A hír három hónappal azt követően érkezett, hogy a THR megszellőztette: Damon Lindelof felügyeletével készülhet az HBO Watchmenje.

A csatorna tehát hivatalosan is kiadta a pilot berendelést, valamint tartalék forgatókönyveket igényelt Alan Moore közkedvelt képregényének Damon Lindelof-féle feldolgozásához. Úgy fest, nagyon zöld utat akarnak adni a projektnek.

A kritikailag sikeres, ám végül 3 évad után elkaszált "A hátrahagyottak" felszabadult showrunnere már nem csak tárgyal a csatornával, hanem a napokban egyenesen az írói szobából jelentkezett egy képpel, melyen Éji Bagoly trófeája látható, amit visszavonulásakor kapott az eredeti füzetek oldalain. Ezt követően rögtön megindultak a találgatások, hiszen Lindelof mindössze annyit fűzött hozzá a képéhez, hogy "Első nap." 

Lindelof gyerekkorában, az 1980-as években olvasta először a képregényeket, amiről 2009-ben, Zack Snyder filmadaptációjának bemutatója idején beszélt. Elmondása szerint a képregénysorozat azóta is nagy hatással van a munkásságára: "A visszaemlékezésektől kezdve a nem lineáris történetvezetésen át egészen a közel sem hibátlan hősökig, ezek azok az elemek, amiket minden írásomba beleteszek."

Lindelof többször is olvasta már a képregényeket, dicsérte Zack Snyder "az eredeti szöveghez szorosan kötődő" filmjét, valamint Alan Moore füzeteinek többfajta értelmezésére is kitért: "Részemről rendben van, ha az emberek nem értik, mert nem is érdemlik meg, hogy felfogják."

Snyder már nem érintett az először 2015-ben megszellőztetett projektben, ha egyáltalán valaha is az volt.

Ellenben hiába a rajongás, Lindelof nem egy szolgai adaptációt visz majd filmre, erről Casey Bloys, a csatorna főnöke beszélt korábban: "Nem akarok túl sokat elárulni a dologról, de Damon célja úgy sorozattá alakítani az alapanyagot, hogy ne csak szóról szóra átemelje azt a képernyőre. Ő az egyik legokosabb, legszenvedélyesebb író, akivel valaha dolgoztam, egészen csodálatos módon gondolkodik a dolgokról."

Lindelof kihangsúlyozta, hogy nagyon fontos számára Moore képregénye, és nem akar csalódást okozni sem magának, sem a rajongóknak.

A Watchmen lehet az HBO első szuperhősös sorozata, valamint a csatornához és az alapanyaghoz hűen akár az R korhatár-besorolásra is rászolgálhat.

(Forrás: The Hollywood Reporter, Entertainment Weekly, IGN Hungary)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1012882452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása