Minden, ami DC!

Minden, amit tudnod kell a 'Preacher' 2. évadáról

2017. június 27. 18:57 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A képregények adaptálására irányuló megannyi sikertelen próbálkozás után tavaly májusban végül Seth Rogen és Evan Goldberg irányításával televíziósorozatként útjára indult a "Preacher", méghozzá nem is akárhol, hiszen a sikersorozatokat sorra halmozó AMC ad otthont a Garth Ennis és Steve Dillon kultikus képregénysorozatát alapjául vevő műsornak. Habár az első évad kétség kívül hagy maga után kívánnivalót, mondván csak arra szolgált, hogy bemutassák nekünk a főszereplőket, a folytatással úgy fest, megpróbálják kiküszöbölni a készítők a hiányokat, hiszen végre már nem csak címben, hanem történetben is felveszi a füzetek történéseinek fonalát. Fussuk át, hogy mit érdemes tudni a "Preacher" a második évadáról!

preacher-s2-header.png

"A Preacher 2. évada kibővített szezonnal, 13 epizóddal folytatódik június 29-től. Műfajteremtő, izgalmas utazásban lesz részük ismét az AMC nézőinek Magyarországon. Erre garancia a sorozat kulcskaraktere, egy texasi kisváros plébánosa Jesse Custer (Dominic Cooper), a bevállalós ex-barátnő, Tulip (akit az Oscar-jelölt Ruth Negga alakít) és a Cassidy nevű ír vámpír (Joseph Gilgun), akik mindennapinak korántsem nem nevezhető útjukon Istent keresik, közben Poklot és Mennyet is bejárnak." A folytatás hivatalos magyar leírása tehát semmi újdonságot nem tár elénk, és abban is csak megerősít, amit az első évad zárásából már megtudtunk: a folytatásban "hőseink" útját követhetjük figyelemmel, akik a mennyet elhagyó Isten után kutatnak.

A szezon hivatalos magyar (feliratos) előzetese viszont az előzményekhez képest még sokkal őrültebb történéseket vetít előre számos visszatérő és új – a képregények lapjairól jól ismert – arc felbukkanásával fűszerezve:

A főszereplőkön kívül visszatér még a Gyilkosok Szentje (Graham McTravish) és Eugene "Arseface" Root (Ian Colletti) is, Julie Ann Emery játékában feltűnik Lara Featherstone, valamint az első évadbeli cameoja után ezúttal komolyabb szerepet kap Herr Starr (Pip Torrens).

A további új szereplőkről itt olvashattok!

Karakterposzterek és rövid leírások:

"Nagy szerepet játszik az évadban és Jesse életének haladásában is," mesélte Sam Catlin producer a második évad főgonoszáról, Herr Starr-ról. "Ez volt az a karakter, akit azonnal megkedveltem, amikor először olvastam a képregényt. Természetesen alig tudtuk kivárni, hogy színre léptessük őt is és megadjuk neki, ami jár." Ahogy azt fentebb már említettük, a karaktert Pip Torrens játssza, aki Catlin szerint erre a szerepre született: "Nem tudom, ez mit árul el Pipről, de egészen elképesztő."

Képek a fekete szőnyeges premierről

A második évadról nem tudtunk meg sok dolgot (remélhetőleg annál több meglepetés marad), ám ebből a kevés információból is kikövetkeztethető, hogy akciódús, pörgős, elborult és tartalmas tizenhárom részes utazásra számíthatunk. Sorozatok ritkán kapnak elegendő mennyiségű kritikát a különböző gyűjtőoldalakon, hogy következtetéseket lehessen levonni belőlük a minőséget illetően, és ez – egyelőre – a "Preacher" esetében is igaz, de az eddigi néhány vélemény szerint pozitív irányba húz a nyitány. Amerikában június 25-én startolt el a folytatás, néhányan biztos letudták már az első részeket a tékának köszönhetően, akik türelemmel bírnak, azok pedig június 29-én (csütörtök) este 23:45-ös kezdéssel nézhetik a dupla részes évadpremiert eredeti nyelven és magyar felirattal az AMC műsorán, ősszel pedig érkezik a szinkronos változat!

Ha tetszett az írásunk, ne felejtsétek el kedvelni az új Facebook oldalunkat!

Írta: Genzo és Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8112617617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása