Minden, ami DC!

Cosplay Interjú #2 (2016.11.27)

2016. december 11. 16:54 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Kisebb-nagyobb kihagyás után itt vagyunk a második Cosplay Interjúval! Az első alanyunk Fanni volt, most pedig András DC témájú cosplayeivel ismerkedhettek meg, Fanni interjújától kicsit másabb formában. Köszönjük a jelentkezést, fogadjátok Andrást sok szeretettel!

cpinterju.png

Sziasztok! Szertics András vagyok, 24 éves egyetemista. Három éve cosplayezek, összesen négy cosplayem van – ebből egy Doctor Who, egy Marvel, és kettő DC témájú. Abszolút első cosplayem a 9. Doktor volt a Doctor Who-ból, az első DC-s cosplayem pedig Oliver Queen/Zöld íjász volt.

Cosplayeim részben külső segítséggel, részben saját kezűleg készültek – Zöld Íjásznál a két hónap alatt egy barátom megcsinálta a ruha alapját, mi pedig az Alkimista Laboratórium csapatával megterveztük és elkészítettük a fegyverzetet. A nyílhegyeket és a patronokat a Labor csapata készítette műgyantából, a fegyverzet összeszerelése, festés és a ruha végső formájához szükséges utómunkák itthon történtek. Maga a ruha műbőrből és farmervászonból készült, a maszk pedig papírmasé alapon lángálló kárpitbőrből. Zöld Íjásznál a kiegészítők tervének elkészítése rendkívül sok kutatást igényelt, mert a sorozat nagy része sötétben játszódik, így a fegyverei és a kiegészítők nem látszódnak pontosan. A másik DC témájú cosplayem Rip Hunter a Legends of Tomorrow-ból.

sam_6010.JPG

Rip Hunter ruhája a kiegészítőkkel, tervezéssel együtt három hét alatt készült el – a korhű XIX. századi pisztolytáskát és Antant övet egy bőrdíszműves barátom készítette. A legnehezebb rész a plazmarevolver volt, ugyanis a sorozatban sehol nem említik, milyen fegyvere is van Ripnek pontosan. Miután kiderítettem a fegyver típusát (M1895 Nagant revolver), már csak megfelelő méretű játék pisztolyt kellett találnom. Elektronika beépítésével készült el a plazmarevolver.

Karakterválasztás... Nos, Zöld Íjász korábban nem érdekelt túlzottan, főleg a Smallville-beli siralmas megjelenés után, azonban Stephen Amell zseniálisan keltette életre mind Oliver Queen, mind Zöld Íjász karakterét a CW sorozatában. Kíváncsian vártam a műsort, és pár rész után megtetszett a karakter – amellett, hogy ő lett az egyik kedvencem, mivel MondoConon még sosem volt Zöld Íjász, gondoltam kezdésnek jó lesz egy ritka és látványos karakter. Rip Hunter esetében amellett, hogy érdekesen hangzott a sorozat története. Hunter Kapitányt egyik kedvenc színészem, Arthur Darvill alakítja, akit a Doctor Who-ban ismerhettünk meg Rory Williams szerepében. Mind a sorozat, mind a karakter megtetszett, így Zöld Íjász és Batman mellett, Rip Hunter is a nagy kedvenceim egyike lett.

Zöld Íjászként és Rip Hunterként a MondoConon, a Cosplay&Fantasy Expon, a HungaroConon, illetve kisebb, kifejezetten DC témájú cosplayes rendezvényeken, rajongói találkozókon jelentem meg.

Képregényeket nem gyűjtök, de kedvenceim a New52-es füzetek, amik a CW DC sorozatainak szolgálnak alapul. Kedvenc DC filmjeim Christopher Nolan Sötét Lovag-trilógiája, illetve Zack Snyder alkotásai közül a Batman Superman ellen és az Acélember. Kedvenc DC sorozataim az Arrow, Flash, Legends of Tomorrow és a Constantine. Leginkább a közelgő Wonder Woman és Aquaman eredettörténetre, valamint az Igazság ligájára és Ben Affleck önálló Batman filmjére vagyok kíváncsi.

A későbbi terveim között van Obsidian, esetleg Hawkman és a Terry McGinnis-féle Batman vagy Nightwing. Egyik barátommal van egy Facebook csoportunk Legends of Tomorrow szinkron&cosplay néven. Eleinte rajongói szinkron készítéssel indultunk, mára már fő célunkká vált, hogy összeszedjük magyar cosplayesekből az Íjász csapatot (Green Arrow, Speedy/Arsenal, Spartan, Black Canary), illetve a Holnap legendáit (Rip Hunter, Firestorm, Hawkman és Hawkgirl, Atom, Fehér Kanári, Fagykapitány és Hőhullám).

Ez lett volna az új rovatunk második felvonása, benne Andrással és a cosplayeivel. Írjátok meg véleményeteket a rovatról, valamint annak második alanyáról, Andrásról itt, a cikk alatt, vagy a Facebook oldalunkon!

Bármiféle egyéb észrevételt szívesen fogadunk e-mailben vagy Facebook üzenetben!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4712040701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása