Minden, ami DC!

BRÉKING: A 'Black Lightning' nem az Arrowverzum része + CW Upfront infók

2017. május 18. 15:16 | DC Magyarország | komment

Lezajlott a CW Upfront prezentációja, ahol a csatorna őszi menetrendje mellett több bejelentésre is sor került, valamint a címben is említett "Black Lightning" megkapta az első előzetesét. Vegyük sorra, hogy mit is tudtunk meg a DC sorozatos világának háza tájáról.

cw-superheroes.jpg

A minket érintő menetrend (zárójelben a hazai idővel):

HÉTFŐ

8-9 P.M. (kedd 02:00) - Supergirl

KEDD

8-9 P.M. (szerda 02:00) - The Flash

9-10 P.M. (szerda 03:00) - DC's Legends of Tomorrow

CSÜTÖRTÖK

8-9 P.M. (péntek 02:00) - Arrow

A legszembetűnőbb változások: a "DC's Legends of Tomorrow" csütörtök helyett a második évad vége felé is alkalmazott keddi időpontban fog jelentkezni, a csütörtöki megüresedett időpontját pedig az "Arrow" veszi át, ami eddig Amerikában szerdánként volt látható. A "Black Lightning" és a Vertigo képregényen alapuló "iZombie" vetítési időpontjait a midseason berendelések révén csak később, valamikor 2018 tavasza környékén fogjuk megtudni.

A "Black Lightning" első előzetese:

Az ütős és egyben hangulatos első előzetese mellé a korábbinál egy bővebb leírás is érkezett a sorozathoz: "Jefferson Pierce (Cress Williams) egy titokkal birkózik. Két lány apjaként, valamint egy bandaháborúk sújtotta környezetben ártatlan fiataloknak biztonságot nyújtó gimnázium igazgatójaként egyféle hős a közössége számára. Kilenc évvel ezelőtt Pierce még másféle hős volt. Szuperképességét, amivel az elektromosságot magába tudta vonzani, valamint manipulálni, arra használta, hogy megvédje városát, mint Black Lighting. Miután túl sok éjszakát töltött az élete kockáztatásával, és miután látta, milyen károsan hat ez a családjára nézve, felhagyott a szuperhősködéssel, és igazgatói, valamint apai feladataira koncentrált. Úgy döntött, hogy szuperképesség nélkül tartja rendben városát, miközben lányai, Anissa (Nafessa Williams) és Jennifer (China Anne McClain) erős fiatal hölgyekké cseperedtek, annak ellenére is, hogy házassága Lynn-nel (Christine Adams) sok megpróbáltatáson ment át. Közel egy évtizeddel később Pierce bűnüldöző karrierje a múlté... legalábbis azt hitte. A bűn és a korrupció futótűzként való terjedése, valamint a szeretteit is veszélyeztető helyi banda, a The One Hundred arra készteti őt, hogy visszatérjen, mint Black Lighting, és megmentse nem csak a családját, de az egész közösség lelkét."

A CW elnöke, Mark Pedowitz árulta el a riporterek számára, hogy a "Black Lightning" nem része az Arrowverzumnak, vagyis nem kapcsolódik össze a már ismert négy sorozatból álló világgal. Ez egyrészt amiatt van, mert a "Black Lightning" Atlantában, míg a többi sorozat Vancouverben forog, így egy logisztikai rémálom lenne összekapcsolni őket. Ugyanakkor a "Black Lightning" sorozat a többivel ellentétben nem ősszel, hanem a midseason időszakban mutatkozik majd be.

"Nem törekszünk egy ötös crossovert létrehozni," mondta Pedowitz. "A Back Lightning jelen pillanatban nem az Arrowverzum része. Ez egy teljesen különálló helyzet. De a négy másik sorozattal vannak további crossover terveink."

A téma kapcsán a címszereplőt játszó Cress Williams is megszólalt: "Szerintem előbb-utóbb érdekes húzás lenne. A mi műsorunkban gyakorlatilag három szuperhős lesz, én és a lányaim, akikkel később csapattá formálódunk. Csapatként pedig érdekes lenne átvonulni a többi sorozatba. Mókás dolog lenne ezt megszervezni."

Ez az állapot természetesen változhat még a sorozatok előrehaladtával, és sikereiktől függően. Ugyanakkor a multiverzum koncepciója régóta létezik a CW sorozataiban: a Supergirl eseményei a Föld-38-on játszódnak, míg az Arrow, Flash és a Legends of Tomorrow szériák történéseinek a Föld-1 ad otthont. Vagyis nem elképzelhetetlen, hogy Greg Berlanti EP egy adott ponton mégis összefésüli a sorozatokat.

Nézzetek meg néhány képet a sorozatsztárokról az esemény vörös szőnyegén:

A "Black Lightning" újdonságokon kívül a többi CW-féle DC sorozat folytatása is kapott leírást. Ezekből szedtük most össze a lényegesebb részeket.

A "Supergirl" harmadik évadáról nem érkezett lényeges információ.

A "The Flash" negyedik évadában Barry (Grant Gustin) "nevelőapja, Joe West (Jesse L. Martin), a gyerekkori barátja és szerelmének tárgya, Iris West (Candice Patton), a S.T.A.R. Laborbeli barátai, Cisco Ramon (Carlos Valdes), Julian Albert (Tom Felton) helyszínelő és egy Föld-19-ről származó író, H.R. Wells (Tom Cavanagh) segítségével Barry tovább igyekszik megvédeni Central City lakosait az őket fenyegető veszélyektől."

A "Legends of Tomorrow" harmadik évadában "miután leszámoltak Eobard Thawne-al és a hasonlóan aljas Legion of Doom-mal, a Legendák egy új veszéllyel néznek szembe, amit az előző szezon végén történtek idéznek elő. Miután egy olyan időbeli eseménybe avatkoztak be, aminek már a részesei voltak, törést idéztek elő az idővonalban és korszerűtlenségeket okoztak állatok, emberek és tárgyak szétszóródását az időben! A csapat előtt áll a feladat, hogy mindent visszajuttasson a maga korába, mielőtt túl késő lenne. De mielőtt akcióba lendülhetnének, Rip Hunter (Arthur Darvill) és a frissen alapított Time Bureau (Idő Minisztérium) kérdőre vonja őket. A csapat feloszlani látszik, egész addig amíg Mick Rory (Dominic Purcell) nem találkozik egyikőjükkel a jól megérdemelt vakációja közben Arubán. Látva a lehetőséget a további időutazós kalandozásra, Sara (Caity Lotz) minden erejével próbálja újraegyesíteni a Legendákat. Ismét találkozunk Ray Palmerrel (Brandon Routh) a milliárdos feltalálóval, a különös történészből szuperhőssé avanzsált Nick Heywooddal (Nick Zano), valamint Martin Stein (Victor Garber) professzorral és Jefferson "Jax" Jacksonnal (Franz Drameh), akik együtt alkotják a Firestorm nevű metahumánt. Az összeállt Legendák szembeszállnak a Time Bureau hatalmával, és bebizonyítják, hogy bár a módszereik megkérdőjelezhetőek, egyes problémákhoz a Time Bureau képességei kevésnek bizonyulnak. Néha Legendákra van szükség."

Az "Arrow" hatodik évadában "Oliver épp hogy bebiztosította és megerősítette bűnüldöző csapatát, amikor újabb fenyegetésekkel kell szembenéznie, hála néhány váratlan múltbeli ellenfélnek, akik visszatértek Star City-be, és arra kényszerítik Olivert, hogy gondolja át a kapcsolatát a "családja" minden tagjával."

Ez lett volna összegzésünk a CW Upfront prezentációjáról érkező fontosabb információkról.

Mit gondoltok a "Black Lightning" előzeteséről, és hogy egyelőre nem kapcsolódik az Arrowverzumhoz? Ti melyik sorozatok eseményeit követitek nyomon? Van, amit elkaszáltok az aktuális évadok után? Fogalmazzátok meg a véleményeteket hozzászólásban!

Ha tetszett az írásunk, ne felejtsétek el kedvelni a hamarosan induló új Facebook oldalunkat!

Írta és fordította: Genzo és Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8812518859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása