Minden, ami DC!

Minden, amit tudnod kell a 'Lego Batman' filmről

2017. február 04. 16:00 | DC Magyarország | 1 hozzászólás

Új rovatot indítunk a blogon "Minden, amit tudnod kell..." elnevezéssel, ami azt a célt szolgálja, hogy egy premier előtt álló DC produktummal (legyen az film, sorozat, videojáték vagy bármi más, ami DC) kapcsolatban összegyűjtünk minden hasznos vagy érdekes információt, amit érdemes tudni fogyasztás előtt, természetesen spoilermentesen. Ugyanakkor a promóciós anyagokat (előzetesek, plakátok) is beszúrjuk ide, hogy tényleg minden egy helyen legyen, amit az adott címről érdemes tudni. Reméljük, nem lesz haszontalan ez a kezdeményezés. A rovatunk első "áldozata" a Lego Batman - A film (eredeti cím: The LEGO Batman Movie), hiszen kedvenc játékdenevérünk pár nap múlva besuhan a vásznakra, és LEGOmbolja rólunk a mozijegy árát. Lássuk hát, mit érdemes tudni a Lego Batman - A filmről.

legobatman_fbcover_imax.jpg

Tekerjük vissza az idő kerekét egészen 2014. februárjáig, amikor is bemutatták a mozikban A Lego-kalandot, ami 60 millió dolláros büdzséből világszinten egy kevéssel több, mint 469,2 millió dollárt hozott a Warner Bros. kasszájába (ebből 191,1 millió forintot Magyarországon). Indokolt volt tehát a folytatás berendelése – amit a jelenlegi tervek szerint 2019. február 8-án mutatnak be az amerikai mozik –, valamint egy spinoff az első felvonás legnépszerűbb karakterével, Lego Batmannel a főszerepben. A filmről először 2014 októberében számoltak be, akkor rögtön megerősítve Will Arnett visszatérését kedvenc bőregerünk hangjaként, Seth Grahame-Smith forgatókönyvírói munkásságát, valamint A Lego-kaland animációs munkálatait felügyelő Chris McKay rendezői debütálását. A casting-gépezet 2015 júliusában indult meg, ekkor jelentették be Michael Cerát, mint Robin/Dick Grayson megszólaltatója, akit a fontosabb szerepekben Zach Galifianakis (Joker), Rosario Dawson (Barbara Gordon/Batgirl) és Ralph Fiennes (Alfred Pennyworth) követett, valamint a készítőknek egy kisebb szerepre Mariah Carey-t is sikerült megszerezniük. A Lego-kaland írói és rendezői és a Lego Batman - A film producerei, Phil Lord és Chris Miller elmondták, hogy Lego Batman saját kalandja egy 90 perces (ez egyébként a hivatalos játékidő is) Húsvéti Tojás, ami a képregények és a filmek előtt is fejet hajt. Ám így is nagy meglepetésnek és egyben érdekességnek számít, hogy a Tim Burton-féle, '89-es Batman film Harvey Dentje, Billy Dee Williams 28 év után végül Kétarccá válik, még ha csak egy apróbb szinkronszereppel is. Viszont ez még nem minden, az övén kívül is várnak ránk az érdekesebbnél is érdekesebb cameoszerepek, ezeket azonban nem lőjük le előre.

A film szinopszisa egy teljesen átlagos történetet sugall, de A Lego-kaland ismeretében biztosak lehetünk benne, hogy átlagon felüli szórakozásban lesz részünk: "Gothamben hatalmas változások készülődnek, és Batmannek komolyan fel kell kötnie a köpönyegét, ha meg akarja menteni Jokertől az otthonát. Lehet, hogy az ügy érdekében magányos hős sem lehet többé, mert együtt kell működnie másokkal... lehet, de nem biztos. Majd meglátjuk." Azt mindenesetre elkönyvelhetjük, hogy rengeteg utalást kapunk majd a Batman-univerzumra, az egész DC Comicsra és a DC Bővített Univerzum filmjeire is.

tumblr_o54ukjctob1tcvi0do1_500.gif

Nem csak az eredeti szinkronhangok listája impozáns, hiszen Tabák Kata rendezésében a magyar hangok között is találunk nagy neveket. Batman orgánumát például most is az a Fekete Ernő szolgáltatja, aki azt A Lego-kalandban is tette, A sötét lovag trilógiában Christian Bale magyar hangja volt, valamint Robert Downey Jr. Vasembere is az ő hangján szólal meg a magyar mozikban. Kijelenthetjük hát, hogy Fekete Ernő hangja remekül passzol a gazdag, árva, önjelölt szuperhősökhöz. Jokert ezúttal Nagy Ervin szólaltatja meg, akit sokan Thor és Deadpool szinkronhangjaként is ismerünk. Az ikonikus páros tehát jó kezekben van, de ha tovább olvassuk a listát, olyan neveket találunk, mint Kéri Kitty (Barbara Gordon), Borbély László (Alfred), Jordán Adél (Harley Quinn, eredeti hangja Jenny Slate) vagy a Wellhello párosa, Fluor Tomi (Superman, eredeti hangja Channing Tatum) és Csöndör László "Diaz" (Flash, eredeti hangja Adam Levine, a Maroon 5 zenekar frontembere).

Képek a filmből:

Nem mehetünk el szó nélkül a film zseniális reklámkampánya mellett. Ha a filmbe is legalább annyi fantáziát fektettek (valószínűleg igen) mint a marketingbe, akkor egy szavunk sem lehet majd a moziból kijövet, sőt, minden bizonnyal erős kísértést érzünk majd, hogy azonnal beüljünk a következő vetítésre, hogy kiszúrjuk azt a kismillió elrejtett vizuális poént és utalást, amit talán első nézésre nem vettünk észre. A film reklámkampánya hihetetlenül kreatívan dübörgött az elmúlt hónapokban: karácsonyi és újévi – A nagy Gatsby stílusú – üdvözlővideó, featurette a film LEGO főszereplőivela Wayne birtok MTV Cribsre hajazó bemutatása, megannyi plakát és humoros kép, hogy aztán a poénokkal teletömött előzetesekről és TV szpotokról ne is beszéljünk. Sok filmnél merülhetnek fel bennünk olyan aggályok, hogy az előzetesek esetleg ellőttek minden jobb poént a filmből (a tipikus, nyári tucatvígjátékoknál járunk így legtöbbször), itt azonban nagy valószínűséggel csak töredékét láttuk a rekeszizmaink elleni támadásoknak.

A film plakátjai sem mellőzik a kreativitást és a szellemességet, itt lehet rajtuk ámuldozni és mosolyogni:

Magyar karakterplakátok:

További magyar plakátok:

A szinkronos kedvcsinálókat pedig itt találjátok:

Előzetes:

TV reklám:

A legvégére hagytuk a filmmel kapcsolatos információk talán legkellemesebb elemét. Az animációs alkotások jelentős részében pozitív pontot jelent a filmzene, és ez nem volt másképp A Lego-kaland esetében sem, emlékezzünk csak vissza a "Minden szupi szuper" ("Everything Is Awesome") című dal hatalmas sikerére külföldön és idehaza egyaránt. A Lego Batman - A film muzsikájáért Lorne Balfe felelt, ám ezúttal is megtalálhatók a – február 3-án megjelent – filmzenei lemezen olyan nagy nevek, mint például a Fall Out Boy egykori frontembere, Patrick Stump, aki a "Who's The (Bat)Man" című, egyszerűen zseniális szövegű zeneszámmal járult hozzá az albumhoz. Az említett darabot vétek nem meghallgatni:

Kíváncsian várjuk a szám magyar változatát, már amennyiben készül.

Biztatásként pedig megjegyeznénk még azt is, hogy a film az első 7 értékelés után 100%-on áll a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon, ami mindenképpen egy jó jel.

Ez volna tehát minden fontosabb információ, amit a Lego Batman - A filmről tudni érdemes. Kihagytunk valamit? Tudasd velünk hozzászólás formájában! Tetszik/nem tetszik ez az új kezdeményezés a blogon? Tudasd velünk hozzászólás formájában! Nekünk nem maradt más dolgunk hátra, minthogy számoljuk a napokat a bemutatóig (ami szerencsére már nincs messze), és hogy mindenkinek nagyszerű szórakozást kívánjunk a filmhez, fel lettetek készítve rá.

A filmet Magyarországon az InterCom forgalmazza.

Ha tetszett a bejegyzés, kedveljetek minket a Facebookon!

A bejegyzést készítette: Genzo és Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1412181250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jegkoko 2017.02.06. 11:55:39

Hát elég az is ha már jobb mint a borzalmasan gyenge lego film volt pár évvel ezelött.
süti beállítások módosítása