Minden, ami DC!

Adam Brody a meghiúsult Igazság ligája filmről és a Shazam! szereplőválogatásáról beszélt

2019. szeptember 07. 19:25 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Érdekes kulisszatitkokat árult el.

Adam Brody idén végre a DC univerzum részévé vált a Shazammal, ahol Freddy felnőtt verzióját keltette életre. Korábban azonban tagja volt a George Miller nevével fémjelzett, és soha meg nem valósult Justice League: Mortal stábjának, amiben Flasht alakította volna. Erre emlékezett vissza a Hollywood Reporternek adott interjújában, ahol természetesen a gyermeklelkű szuperhősről is esett szó.

"A vázlat amit olvastam, nagyon jó volt. Nem értelmezte újra a zsánert, de nagyon kielégítő volt. Tökéletes hangulattal rendelkezett szerintem. Minden benne volt, amit egy ilyen filmtől elvár az ember, és egy fantasztikus színészgárdát válogattak össze a szerepekre," áradozott a színész a Justice League: Mortal forgatókönyvéről. Brody néhány hetet töltött a forgatáson Ausztráliában 2007-ben, mielőtt a film meghiúsult a forgatókönyvíró sztrájk illetve pénzügyi okok miatt. Elmesélte, hogy az eredeti tervek szerint karácsony előtt forgattak volna pár hetet, aztán az ünnepek után tértek volna vissza a munkálatokhoz, ám erre végül nem került sor. Brody állítása szerint érezni lehetett, hogy valami nem stimmel a film körül. Az írósztrájk hatása is észlelhető volt, nem találtak ugyanis senkit, aki befejezhette volna a kezdetleges állapotban levő, túl hosszú és kissé kusza szkriptet. A színész elmondta, hogy nagyon izgatott volt, hogy a legendás George Millerrel dolgozhat, és évekkel később, amikor megnézte a Mad Max - A harag útját, megbizonyosodott arról, hogy Miller még mindig egy látnoki erejű rendező, és arra gondolt, milyen monumentális lett volna az általa levezényelt Igazság Ligája mozi.

Az idén bemutatott Shazam! filmben aztán megvalósult egy kisebb Justice League: Mortal találkozó, ugyanis Brody mellett DJ Cotrona is szerepet kapott David F. Sandberg rendezésében. Cotrona annak idején Superman szerepére lett kiválasztva, a kaszkadőre pedig az ausztrál Kyle Gardiner volt. Brodytól most megtudtuk, hogy Gardiner a Shazam!-ban is betöltötte ezt a pozíciót, teljesebbé téve ezzel az "osztálytalálkozót." Érdekesség, hogy ez csupán egy véletlen egybeesés, Brody és Cotrona nem a Justice League: Mortal miatt kapott egyszerre szerepet a Shazam!-ban.

És, ha már a Shazam! castingjáról van szó, Brody elmesélte, hogy csupán annyit tudott, hogy az egyik gyerek szuperhős verzióját fogja életre kelteni, azt nem, hogy pontosan kit. A próbafelvételek során olyan rövid jeleneteket forgattak, amiknek semmi közük nem volt a tényleges filmhez. "Nagyon szerettem az én jelenetemet, olyan hangulata volt, mint a Kábelbarátnak (1996-os vígjáték Jim Carreyvel és Matthew Broderickkel). Egy játékvezető szerűség a meccs közben ordítva parancsol az összes játékosnak. Nagyon bohókás volt, még bohókásabb, mint a Shazam! Fogalmam sem volt, hogy Freddy szerepére próbálok."

A Jack Dylan Grazer által megformált Freddy nagyon hasonlít Seth Cohen karakterére A narancsvidék című sorozatból, akit történetesen épp Brody kelt életre. Ezt természetesen a színész is azonnal kiszúrta, amikor olvasta a szkriptet, de itt is egy szerencsés véletlenről van szó csupán, nem ez játszott közre abban, hogy Brody kapta a felnőtt Freddy szerepét.

Végezetül esett néhány szó a Shazam! készülőben levő folytatásáról is. Brody elmondása szerint az első perctől kezdve többfilmes projektként képzelte el ezt a munkát, de persze csak siker esetén. "Ebben az üzletben már senki nem készít olyan százmilliós filmet, ami nem épít fel egy külön világot. Már a trilógia sem elég, változott a modell, és nem mondom azt, hogy ez baj. Az igazi siker egy trilógia plusz spinoffok. Az igazi siker teljes világok létrehozása. Ez olyan, mintha egy hatalmas pilotot forgatnál."

(forrás: Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3515050744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása