Minden, ami DC!

Batman utalások Tarantino új filmjében

2019. augusztus 16. 11:05 | DC Magyarország | 1 hozzászólás

Volt egyszer egy... Adam West

Quentin Tarantino 9. filmje, a Volt egyszer egy... Hollywood temérdek filmes utalása mellett persze helyett kapott az 1966-os Batman is. Az Adam West-féle bohókás Batman ugyanis, bármennyire is parodisztikus ábrázolású volt, új életet lehelt a franchise-ba, és igazi hollywoodi ikonná tette a Denevérember karakterét.

A következőkben enyhe spoilereket olvashattok a Volt egyszer egy… Hollywooddal kapcsolatban:

A '60-as évekbeli Batman sorozat már a film elején előkerül egy megemlítés erejéig, ahol Marvin Schwarz (Al Pacino) a karrierje válságos pontján lévő Rick Daltonnal (Leonardo DiCaprio) beszélget. A veterán színész lehetőségei elég korlátozottak, épp ezért Schwarz gúnyosan felveti egy névtelen gonosztevő szerepét a sorozatban, ahol majd "Boom! Pow! és Bang!" feliratok között verik majd el Daltont.

A stáblista alatt magát Adam Westet is hallhatjuk egy archív rádiós reklám formájában, ahogy az 1966 és 1968 között futó, három évadot megélt Batman sorozatot promózza.

Adam West lánya, Nina West Tooley szerint Tarantino karakterábrázolásai nagyon pontosak, egy az egyben apja meséit tükrözik, így nagyon örült, amikor megkeresték őt a forgatás alatt az apja hagyatékával kapcsolatban. Valóban méltó főhajtás volt ez a két éve elhunyt színészlegenda előtt..

Rick Dalton és Cliff Booth (Brad Pitt) dinamikus duójának kalandjait tegnap óta vetítik a hazai mozikban.

(forrás: Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr215012270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.08.16. 15:25:06

még nem láttam a filmet, de ezeket figyelni fogom benne, köszi!
süti beállítások módosítása