Minden, ami DC!

Beszéljünk a The Flash ötödik évadának fináléjáról és Reverse Flashről

2019. május 27. 15:18 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A közönségkedvenc gonosz most sem okoz csalódást.

Véget ért a The Flash ötödik évada is, és már biztosan tudjuk, hogy idén ősszel folytatódik Barry Allen és a csapat kalandja, ráadásul a CW egy nagyszabású crossovert, a Végtelen Világok Krízisét is bejelentette. Úgy tűnik tehát, hogy egy izgalmas szuperhősidény elé nézünk 2019 őszén.

Az elmúlt hónapokban, sőt, években több kritika is érte a CW szuperhősös sorozatait, ám egyelőre egytől-egyig töretlenül futnak. Bár az Arrow a következő évad után biztosan véget ér, összességében sikeres éveket tudhat maga mögött.

Ami a The Flash sorozatot illeti, személy szerint tűkön ülve vártam, hogy kezdetét vegye még 2014-ben, és az első etap minden percét imádtam. Való igaz, nem minden karaktert sikerült eltalálniuk a készítőknek, mégis egy izgalmas, eseménydús, és legfőképpen új sorozatot szerettünk meg akkor. Hasonló izgalmakkal, ám valamivel talán kevésbé érdekes főgonoszokkal teltek a második és harmadik évadok, azt követően pedig valami megváltozott.

A sorozat negyedik szezonjától kezdve egyre több kritikát olvashattunk a szereplőkről, az epizódokról, és a történetről, többek között, hogy vontatott, unalmas, kiszámítható, és tele van eltúlzott monológokkal, ömlengéssel és ismételgetésekkel. Akkoriban a nézők egy nagy halmaza (jómagam is) jogosan érezte úgy, hogy a sorozatnak szüksége van egy kis vérfrissítésre, meglepetésekre.

Be is jött a képbe Nora Allen, Barry és Iris lánya a jövőből, aki szinte meg sem érkezett, máris felkavarta az eseményeket. Bár az ötödik évad eleinte igyekezte visszarázni a sorozatot eredeti mivoltába, egy darabig mégsem hozta azt a színvonalat, amit mondjuk a méltán sikeres első felvonás. Nyilvánvaló, hogy a készítők is próbáltak reagálni a visszajelzésekre, tudták, hogy valami hiányzik.

De mi is volt az, ami valószínűleg a legnagyobb mértékben tett hozzá az első évad sikeréhez? Egyszerű: Tom Cavanagh, mint Reverse-Flash. Bármi is történt a karaktereivel az évek során, mindig központi figura maradt a sorozatban, hiszen nem csak a nézők kedvencei közé tartozik, de rutinja és színészi játéka is kiemelkedő a többiekéhez képest.

A negyedik évad sokak számára igazi csalódás volt, és eleinte az ötödik sem volt népszerű, de szinte bizonyos, hogy Tom Cavanagh Reverse-Flashként való "visszatérése" volt a kulcs a nézők érdeklődésének fenntartására.

Eobard Thawne, vagyis a Reverse-Flash már az évad kezdetén feltűnt, és hamar elhomályosította Cicadát, aki egyébként az aktuális főgonoszként lett bemutatva. Mivel gyorsan egyértelművé vált, hogy Thawne kapcsán valami nagy meglepetésre számíthatunk, sokak érdeklődését fenntartotta a történet – köztük az enyémet is – hiszen alig vártuk, hogy valami hasonlóan átütőt kapjunk a végén, mint az első évadban. Megtörtént? Nem teljesen, de egy nagy lépés volt ez egy potenciálisan jó hatodik etap felé.

Sajnos a szokásokhoz híven ez az évad is tele volt töltelék epizódokkal, és bár Thawne csak itt-ott tűnt fel, valódi szándékára és tervére csak a fináléban került sor – a nézők nagy örömére. Cavanagh játéka, a karakter (újra) felszabadulása, a végső harc és az utalás a Krízisre valóban átütő volt, amit olyan pozitívumként élhettünk meg, amire rég nem volt példa a Flashben.

Mivel tudjuk, hogy ősszel egy krízisnek nézünk elébe, és Reverse-Flash is újra szabadon jár, minden bizonnyal nagy szerepe lesz az események alakulásában, és végre újra azt mondhatom: alig várom, hogy kezdetét vegye a következő évad!

Írta: Vera

(kép: BitSnapper)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr914864320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása