Minden, ami DC!

Az első vélemények szerint rendkívül szórakoztató lett a Shazam!

2019. március 08. 08:17 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Igazi klasszikusokhoz hasonlítják.

Bár nekünk még egy szűk hónapot kell várnunk a Shazam! bemutatójára, néhány szerencsés újságíró már beülhetett egy korai vetítésre. A közösségi médiás embargót az éjjel feloldották, így az internetet elárasztották a rövid vélemények David F. Sandberg rendezése kapcsán. Érdemes megemlíteni, hogy ilyen sokkal a premier előtt nem szokták megengedni a kritikusoknak, hogy írhassanak a filmekről, legalábbis ami a DC-t illeti, és ez azt bizonyítja, hogy a Warner teljes mértékben elégedett lehet, illetve nagyon bízhat a gyermeklelkű hős kalandjában. Nagyszerū hír, hogy ennek megfelelve minden egyes értékelés pozitív hangvételű, sőt, van aki új kedvenc DC filmet avatott. Az alábbiakban ezek közül a vélemények közül gyűjtöttünk nektek össze párat.

Brandon Davis, a Comicbook.com szerzője brilliáns filmnek tartja a Shazamot, ami hatalmas nevetéseket és nagyon félelmetes pillanatokat egyaránt garantál. Minden várakozását felülmúlta Sandberg rendezése, és ez az új kedvenc DC adaptációja.

Hozzá csatlakozik Ash Crosan is az Entertainment Tonighttól, aki szintén új kedvencet avatott, majd külön kiemelte a film humorát és kikacsintásait, valamint a szerinte tökéletes szereplőgárdát, az élen természetesen Zachary Levivel, akire ráöntötték ezt a figurát.

A Fandango kritikusa, Erik Davis azt írja, a Shazam! egyik DC mozihoz sem fogható. Tom Hanks klasszikus vígjátékát, a Segítség, felnőttemet hozza fel hasonlatképp, ami nem véletlen, hisz a készítők egyik fő inspirációja volt. Ő is kitér arra, hogy a film hemzseg a Batman és Superman utalásoktól, az Easter Egg vadászoknak tehát bőven lesz dolguk.

Perri Nemiroff a Collidertől szintén nagyon jól szórakozott, különösen a család motívuma nyerte el a tetszését, valamint a poénok, amelyekben a főhős az új képességeivel ismerkedik. Végül visszaemlékezik az AZ kritikájára, ahol már elmondta hogy Jack Dyaln Grazer egy sztár, és most újra megerősíti ezt az állítását, látva őt Freddy szerepében remekelni.

A HN Entertainment szerzője, Nicholas Whitcomb szerint a filmnek hatalmas szíve van, és egyedien nyúl a szuperhősműfajhoz. Közben nem veszi túl komolyan magát, és felkarolja a képregények furcsaságait. A hardcore rajongók számára pedig észbontó Easter Eggek sorakoznak állítása szerint.

Paul Shirey a Joblotól újabb 80-as évekbeli klasszikusokat említ, amelyekre találunk utalást a Shazamban, például a Szellemírtók és a Kincsvadászok. A többiekhez hasonlóan ő is a film humorát emeli ki, valamint azt, hogy milyen jól sikerült bemutatniuk azt, milyen kihívásokkal jár, ha valaki egyszerre gyermek és szuperhős. Azt is hozzáteszi, hogy Benjamin Walfisch zenéje a John Williams-féle Superman score-t idézi nem véletlenül, és remekül működik a filmben, legfőképp a végén, ami újra és újra visszacsalhat minket a moziba.

A Superheronews szerkesztője, Sean Gerber az Amblin klasszikusok közé sorolja a filmet a stílusa és hangulata miatt (Kincsvadászok, Jurassic Park, ET, Vissza a jövőbe, stb.), majd ő is kiemeli, hogy a sok nevetés között néha az ijesztegetésre is jutott idő.

Courtney Howard, a Variety kritikusa minden másodpercét imádta a filmnek, amit szintén a Segítség, felnőttemhez hasonlít. Vibráló adaléka a DC Moziverzumának, amit karakterközpontú akciók, szívszorító kapcsolatok és érzelmes pillanatok jellemeznek.

Az IGN.com képviseletében Jim Vejvoda leszögezi, hogy Zachary Levi erre a szerepre született, és remek párost alkot Jack Dylan Grazerrel. A képregényrajongók számára tele van meglepetéssel a film, és kellően mainstream ahhoz, hogy a laikusok is megkedveljék. Állítása szerint a film erősségei elnyomják a gyengepontokat, azonban sajnos arra nem tér ki, hogy mit ért ezek alatt.

Jenna Busch a SYFY Fangirlstől végre említést tesz a címszereplő szuperhősünk másik énjéről is, vagyis Asher Angelről, aki épp olyan tökéletes választás, mint Levi. A filmről pedig ő is csak szuperlatívuszokat tud írni, egy beteljesülő gyerekkori álomnak tartja azt, és megjegyzi, hogy kiváló a tónusa.

A Screenrant szerzője, Mansoor Mithaiwala szerint a Shazam érzelmileg ugyan egyenlőtlen, de remek szórakozás. Bár Levi is remek, a film igazi hőse Jack Dylan Grazer. Egy átlagos szuperhősfilmként értékeli az alkotást, ami ennek ellenére nagyon frissnek hat.

Peter Sciretta, a Slashfilm írója a már többször szóba hozott Segítség, felnőttem! mellé a Reszkessetek betörőket említi meg a film kapcsán. Családbarát, mindenki számára élvezhető vidám szuperhőskalandként jellemzi, ami néha kicsit túlságosan elengedi a gyeplőt, de meglepően nagy szíve van.

A Cinemablendes Eric Eisenberg szerint a Shazam! egy felüdülés. A szokványos eredettörténetet is meg lehet bocsájtani, mivel annyi újdonságot tesz mellé a film, mint mondjuk a gyermeki lelkesedést vagy a szívmelengető családi szálat.

A We Live Entertainment színeiben Scott Menzel fejtette ki a véleményét a filmről. Úgy gondolja, ez az a szuperhőskaland, amire nem tudtad, hogy szükséged van. Elképesztően szórakoztató az első perctől az utolsóig, tele popkultúrális utalásokkal. Szerinte David F. Sandberg újra bebizonyította, hogy nagyszerű filmes, és zökkenőmentesen tért át a kisköltségvetésű horroroktól a blockbusterek mezejére. A Shazam! könnyed természetességgel, nem tolakodóan kezeli a diverzitást és nagyon fontos üzenetet közvetít a család fogalmáról. Szerinte az ilyen filmekért érdemes moziba járni.

A nukethefridge.com szerzője úgy látja a filmet, mint az 1978-as Superman, a Kincsvadászok és a Harry Potter keverékét, valamint kitér arra, hogy ennek a szuperhősfilmnek van a legváltozatosabb és legkidolgozottabb szereplőgárdája mind közül.


Az ilyen vélemények láttán még jobban várjuk, hogy beülhessünk a filmre, aminek a híresztelések szerint két stáblistás jelenete is van, megéri tehát egy kicsit a székben maradni, de manapság ehhez már hozzá vagyunk szokva. A Twitter bejegyzéseket olvasva mégis van némi hiányérzetünk, a film főgonoszáról, Dr Sivanáról (Mark Strong) ugyanis egy szó sem esik. Ebből kifolyólag gyanítjuk, hogy ő sem az emlékezetes szupergonoszok táborába jelentkezik be, de azért megvárjuk a részletes kritikákat, amik március 23-tól fognak szállingózni. A saját véleményünket pedig április 4-től formálhatjuk meg, amikor végre megnézhetjük magunknak ezt a kiválónak ígérkező szuperhősmenetet.

(forrás: Twitter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9514676578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása