Minden, ami DC!

Új részletek és képek érkeztek az ősszel visszatérő DC sorozatokhoz

2018. szeptember 08. 18:32 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Eseménydús őszi szezon elé nézünk.

Tavaly még számos tévécsatorna DC adaptációja helyet kapott az őszi beharangozókban, idén azonban a felsorolás már csak a CW szuperhős sorozatait takarja, mivel a Gotham és az iZombie félévados berendelést kapott az utolsó etapra, melyek csak 2019-ben érkeznek majd, ahogy a Lucifer költözése a Netflixre is 2019-es premierdátumot eredményezett.

Vegyük sorra tehát, hogy mi mindent érdemes tudni az ősszel visszatérő CW sorozatokról.

Arrow

Oliver bebörtönzésében az a legizgalmasabb, hogy most közös játszótéren osztozik a rosszfiúkkal, akiket rács mögé juttatott. Főhősünk komoly morális döntések elé néz, és ráeszmél, hogy talán nem volt a legjobb ötlet feláldozni a szabadságát a Diaz elleni harc oltárán. Ami pedig az ügyeletes főgonoszunkat illeti, túl fog mutatni az eredeti, képregényes változatán, a mítikus Longbow Hunters nevű bérgyilkoscsapat pedig bebizonyítja magáról, hogy nagyon is létezik. Colton Haynes állandó szereplőként tér vissza, a Föld-1 Roy Harperének szerepében. A Föld-2-ről származó Laurel pedig, aki hol társa, hol ellenfele volt a csapatnak, ezúttal a kerületi ügyész szerepében mutatkozik.

Az Arrow október 15-én tér vissza új epizódokkal.

arrow-season-7-episode-2.jpg

Black Lightning

A második évad nyitófejezetének címe nagyjából mindent elárul, amit várhatunk a soron következő etaptól. A "The Book of Consequences: Rise of the Green Light Babies" névre keresztelt történetszál az első évad után egy héttel veszi fel a fonalat, és az ott történtek következményeivel foglalkozik majd, többek között a Green Light utcára kerülésének hatásával, illetve azzal, hogy Jefferson lányai felfedezték a képességeiket. Tobias Whale tovább folytatja kettős tervét, ami Black Lightning megöléséből és Freeland elfoglalásából áll. Az első részben pedig megtudjuk, egész pontosan mi motiválja arra, hogy porig égesse a várost. Emellett személyes drámával sem fog spórolni a második szezon, erről leginkább Anissa és Grace Choi kapcsolata, valamint Jennifer és Khalil konfliktusa fog gondoskodni. Az új szezonban bemutakozik egy új karakter, aki Lynn munkatársa lesz, aki olyan kihívások elé állítja őt, mint korábban senki. Lynn abban is elkezd kételkedni, hogy ő a megfelelő nő a családja számára.

A sorozatban be fog mutatkozni a képregényekből ismert Looker is, akit a Supergirl-ből ismerős Sofia Vassilieva kelt életre.

A Black Lightning új epizódjai október 9-től érkeznek az amerikai képernyőkre.

black-lightning-season-2-tobias-whale.jpg

black-lightning.jpg

Legends of Tomorrow

Mallus legyőzésével a Legendák csak újabb problémákat okoztak, mivel megnyitották a világunk kapuit mindenféle mesebeli lények számára. A küldetés innentől az, hogy hőseink ezeket sorra levadásszák. A galiba épp akkor következik be, amikor Sara végre elkezdhetné élni a maga életét, de ez viszonylag hamar meghiusul. Bár Amaya az előző fináléban elköszönt a csapattól, Maise Richardson-Sellers visszatér egy "rejtélyes szökevény" szerepében, akiről a legendák nem tudják eldönteni, hogy barát vagy ellenség. Most, hogy Courtney Ford állandó jelenlévő lesz a sorozatban, Nora Darkh "komplikált szövetségessé" válik. Mivel Nate lesátorozott 2018-ban, hogy több időt tölthessen az apjával, (a Vissza a jövőbe filmekből ismert Tom Wilson alakításában), felszabadul egy alvóhely a Waverider fedélzetén Constantine-nak, aki szintén felszabadultan viselkedik a a hajón, például nem visel túl sok ruhát, amikor a zuhanyzó felé igyekszik. Constantine jelenléte megosztja majd a legendákat. Ava meglepően jól viseli, hogy Sara egykori szeretője a fedélzeten van. Rory úgy reagál Constantine jelenlétére, mint minden újdonságra, egészen konkrétan lángra lobbantja az első pillanatban. Azzal, hogy Nate ismét felveszi a kapcsolatot az apjával, lehetősége nyílik megismerni a Time Bureau belső működését. Az előző szezonban Ava Sharpe és a Bureau megnehezítették a legendák dolgát, idén azonban már szövetségesek lesznek. Ray Palmer és Nora virágzó kapcsolatának feltérképezése is folytatódik. A románcuk némi akadályba ütközik, például Constantine úgy véli, Ray érzései Nora iránt a vesztébe sodorják a jámbor cserkészfiút. És ha valaki, akkor ő tudja, mit jelent a végzetes szerelem. Az évad során lehull a lepel a tragikus eseményekről, amelyek az életét kísérték az előző etap óta. Mindezek mellett egy korábbi Legenda is visszatér egy váratlan formában, hogy megpróbálja megölni a csapatot.

A legendák kalandja október 22-től folytatódik a CW műsorán.

legends-of-tomorrow-fall-tv-preview-2018.jpg

legendsoftomorrow.jpg

The Flash

Cicada, az új gonosztevőnk (az Amerikai pitéből ismert Chris Klein alakításában) nem igazán foglalkozik a szélsebes szuperhőssel, az ő játszmája nagyobb volument képvisel. Az új évad története a metákra fókuszál, a képességeik eredetére, és ez mindenki történetszálára hatással lesz. Ezek mellett Nora jelenléte kezdi rányomni a bélyegét Barry és Iris kapcsolatára, akik most már inkább a szülők szerepében igyekeznek bizonyítani. Eközben Cisco nehézségekkel küszködik a Gypsy-vel történő szakitása után, Caitlin a Killer Frost énjének eredete után nyomoz, Ralph pedig próbálja elnyerni a város elismerését szuperhősként. Az évad a hagyaték témáját is boncolgatja majd, amit Nora érkezése már beharangozott. Miután tudomást szereznek a jövőről és a saját sorsukrol, mindannyian felfedezik, hogy mi igazán fontos, és hogy mit akarnak maguk mögött hagyni.

Az új Wells, Sherloque egy másik Földről származó francia mesterdetektív, aki azért érkezik, hogy segítsen a csapatnak elkapni Cicadát. És még egy szerelmi szálat is kap a karakter! Emellett arra motiválja Ralph Dibny-t, hogy újra öltse magára a detektívkalapot, vagyis sokat láthatjuk majd őket együtt a terepen, hogy kiderüljön, melyikük a jobb magánnyomozó.

A The Flash ötödik évada október 9-én indul útjára.

the-flash-fall-tv-preview-2018.jpg

the-flash.jpg

Supergirl

Az új évad a való élet problémáival és igazán aktuális kérdésekkel foglalkozik majd, allegorikus történetekbe csomagolva mondanivalóját. Bemutatják, hogy Supergirl hogyan néz szembe ezekkel a kihívásokkal, melyek akár a mi mindennapjainkat is megnehezíthetik, ezzel inspirálva minket arra, hogy nézzünk szembe az efféle akadályokkal. Mivel Kara egy riporter, be fog számolni az országot érintő problémákról. A sajtó médiumán keresztül mesélnek majd ezekről a fontos témákról, kihangsúlyozva ezzel, hogy milyen elengedhetetlen része a szabad sajtó a demokráciának. A harmadik évad végén bemutatott másik Kara rejtélye megoldódik az új etap folyamán, de nem ezzel indul a szezon. Karának először szembe kell néznie a Mercy Graves (Rhona Mitra) jelentette veszéllyel. De itt van Agent Liberty is (Sam Witwer), akinek célja, hogy amerikát a bevándorló földönkivüliek ellen uszítsa. Az első epizódban bemutatkozik Nia Nal is, aki egy riporter a CatCo-nál, igazából pedig ő Dreamer, a televiziózás történetének első transzgender szuperhőse. Az ő története Kara első évadbeli viszontagságaira fog emlékeztetni, ahogyan próbálgatja a képességeit és igyekszik minél jobb szuperhős lenni. Eközben Brainy meglepő kapcsolatot létesít Alexszel, Lena és James pedig egyre közelebb kerül egymáshoz.

Jeremy Jordant bár épp leköti a Broadway, Winn karaktere mégis visszatér, amint a színész végzett a darabbal.

A Supergirl október 14-től jelentkezik új epizódokkal.

supergirl-fall-tv-preview-2018.jpg

supergirl.jpg

Ezek alapján elkönyvelhetjük, hogy a CW idén is mindent meg fog tenni a rajongók szórakoztatása érdekében, alig várjuk, hogy láthassuk, mi mindent tartogatnak az új epizódok.

(Forrás: TVLine, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8214226487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása