Minden, ami DC!

[SDCC 2018] Minden DC-s fejlemény a Warner filmes bemutatójáról

2018. július 22. 20:43 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Tengernyi jóság öntött el minket.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy az idei Comic-Con legvártabb paneljére került sor szombat este a H csarnokban, ahová a Warner Bros. olyan címeket vitt magával, mint Legendás állatok: Grindelwald bűntettei, a Godzilla: A szörnyek királya és A LEGO Kaland 2., de a legmélyebb benyomást kétség kívül a panel végére tartogatott három DC film, név szerint a Wonder Woman 1984, a Shazam! és az idén decemberben érkező Aquaman gyakorolta a közönségre.

A továbbiakban a stúdió minket érintő filmjei kapcsán olvashattok beszámolókat.

A LEGO Kaland 2.

A Warner Bros felvonultatta A LEGO Kaland 2. szereplőgárdáját, Chris Prattet (Emmet), Elizabeth Banks-t (Vadóc) és Stephanie Beatrice-t (Sweet Mayhem), valamint Phil Lord és Chris Miller írókat a stúdió H csarnokban tartott prezentációján. A közönség egy új előzetessel is gazdagodott, ami megalapozta az űrkaland hangulatát.

Chris Prat, Elizabeth Banks és Stephanie Beatrice

A félkész állapotban levő videó bemutatta pár képsorban az apokaliptikus legó világot, konkrétan a Mad Max legó változatát. "Minden szipi-szuper volt. Most minden sivár," hangzik el Vadóc szájából. Aztán Emmett persze oldja a hangulatot, és megjelenik kávéval a kezében. A videóban a film új gonosztevője, General Mayhem elrabolja Vadócot. Lego Harley Quinn megjegyzi, hogy kimenteni őt egy "öngyilkos küldetés" lesz, egyértelmű utalást téve ezzel az Öngyilkos osztag című filmre.

A legfontosabb eleme a klipnek, hogy bemutatkozott Rex Dangerves személyében egy új karakter, akit szintén Chris Pratt szólaltat meg. Az egyik foglalkozása "raptor tréner," ami egy klassz kikacsintás Pratt Jurassic World-beli szerepére. A két karakter a színész két ellentétes arcát mutatja meg, aki erre fel is hívta a figyelmet, rávilágítván arra, hogy karrierje elején a szerencsétlen Andy-t játszotta a Városfejlesztési osztályban, most pedig szuperhős és akciósztár.

A LEGO Kaland 2. öt évvel az első rész után veszi fel a fonalat, a fent említett szereplőkön kívül pedig a stábban ott van Jonah Hill (Zöld Lámpás), Will Arnett (Batman) és Channing Tatum (Superman). A film 2019 februárjában érkezik a mozikba.

"Welcome to the Worlds of DC"

Wonder Woman 1984

Gal Gadot, Chris Pine és Patty Jenkins egyenesen 1984-ből érkezett a H csarnokba szombat este, hogy egy meglepetés klippel szolgáljanak a második Wonder Woman szólókaland kapcsán.

Patty Jenkins, Chris Pine és Gal Gadot

A film forgatása alig több, mint három hete tart csupán, ezért Jenkins megjegyezte, hogy nem sok mindent tudnak jelenleg megmutatni, de szerettek volna egy kis exkluzív kedvcsinálót tárni a Comic-Con jelenlévő közönsége elé. A rövid jelenetben Wonder Womant láthatjuk, amint egy 80-as évekbeli plázában, teljes harci felszerelésben néz szembe két fegyveres rosszfiúval. Vágás után egy tágra nyílt szemű kislányt látunk, aki csodálattal követi Diána akcióját. Wonder Woman biztonságba helyezi a gyermeket mielőtt elbánik a két gengszterrel, könnyűszerrel lefegyverezve őket, majd puszta kézzel szétzúzva a pisztolyaikat.

"A kedvenc tényezőm az előző film I. világháborús történetében az volt, hogy megismerhettem ezt az érát. Ha mélyre ásol ezekben a korszakokban, olyan metaforákat találsz, amelyek ma is megállják a helyüket. Volt valami számomra a 80-as években, ami a modernitás és a gépiesített világ kezdetét szimbolizálta," mesélte a rendezőnő.

Jenkins kommentálta a film egyik legnagyobb kérdését is, mégpedig azt, hogy Chris Pine hogyan tér vissza, hiszen a karaktere, Steve Trevor meghalt a Wonder Womanben. Mondhatjuk, hogy a rendezőnő reagált erre a felvetésre, de konkrét válasszal nem szolgált, viszont elárulta, hogy ez egy fontos aspektusa lesz a filmnek.

Gal Gadot hozzátette, hogy a filmre nem folytatásként tekintenek, sokkal inkább egy új, különálló történetként. Jenkins pedig leszögezte, hogy nem célja megugrani az első részt, nem ez motiválja őt, csupán el akar mesélni egy újabb történetet Wonder Womanről, és egy jó filmet szeretne alkotni.

Shazam!

Zachary Levi lépett a Comic-Con színpadára egy doboz Guinness társaságában (amit elmondása szerint Jason Momoa nyomott a kezébe a színfalak mögött), hogy felkonferálja a Shazam! első hivatalos előzetesét. Ez a felvezetés találó volt ahhoz a komikus hangulathoz, amit a Warner jövőre érkező DC szuperhősprojektje hordoz magában, ami a panel, vagy akár az egész Comic-Con kiemelkedő filmje lehet.

Az előzetes a film első felébe enged betekintést, amikor Billy megérkezik egy új nevelőotthonba, ahol találkozik a szintén árva (és hatalmas képregényrajongó) Freddy Freemannel (Jack Dylan Grazer), majd közösen próbálják felfedezni a fiú frissen szerzett szuperképességeit.

Kevesebbet láthatunk a film második feléből, amit a Warner Bros. és a DC Entertainment egyelőre igyekszik hét lakat alatt tartani, inkább a film főhősének bemutatására helyezik a hangsúlyt. Az ügyeletes gonosztevő Dr. Sivana (Mark Strong), akiről majd később tudhatunk meg többet.

Aquaman

A panel utolsó bemutatója felrázta a felszíni világot, amikor Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Yahya Abdul Mateen II, valamint James Wan rendező a színpadra léptek.

Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman, Patrick Wilson, Yahya Abdul Mateen II és James Wan

Wan elmondta a közönségnek, hogy a legnagyobb vágya az volt, hogy egy olyan szuperhősfilmet alkosson, amilyet korábban még nem láthattunk. Az Aquaman egyediségében különbözik minden más filmtől, és sokkal inkább egy sci-fi fantasy, mintsem egy átlagos szuperhősfilm.

Ezt követően levetítették a film első hivatalos előzetesét, majd némi extra teaser anyagot, ami bemutatott egy igéző vízalatti világot, és a királyságért vívott csatát Aquaman és féltestvére, Orm között.

A videó nagyon hajazott Luc Besson filmjeire, de ügyesen keverte a speciális effekteket az elmés humorral, ami gyakran hiányzik a DC mozijaiból.

Az extra videóanyagot exkluzívan a Comic-Con közönségének vetítették le, az internetre nem került fel, de egy leírás azért napvilágot látott:

A világítótorony egy hógömbben. "A szüleim különböző világból származtak, én pedig egy olyan szerelem gyümölcse vagyok, aminek nem lett volna szabad bekövetkeznie." Mutatják Atlannát, amint beleugrik a vízbe, elhagyva ezzel Arthurt és az apját. Arthur egy tengeralattjáróhoz közelít. "Te vagy a kapocs a tenger és a szárazföld között. Foglald el méltó helyed királyként."

Bevillan a DC logó. Egy repülő siklik a sivatag fölött. "Már közel járunk," mondja Mera Arthurnak. Találnak egy barlangot a homok alatt. Hatalmas. "Ez valódi," állapítja meg Mera. Egy ősi kulcsot helyez a készülékbe, de az nem indul el. "Akkor gondolkodsz legjobban, amikor nem is gondolkodsz." Mera vizet von ki Arthur homlokából, amitől a gépezet beindul. Arthur megjegyzi: "Felvágós. Simán rá is vizelhettünk volna." "Ebben a szigonyban lakozik Atlantisz ereje." Láthatunk egy hologramot a királyról, kezében a szigonnyal. "Ha a hatalmamra vágytok, menjetek el a világ szélére, a rejtett tengerhez. Rossz kezekben pusztítást hozhat, de jó kezekben egyesíthet minden királyságot odalent és odafent egyaránt." Amikor Mera megkérdezi, hogy mit mondott a király, Arthur annyit válaszol: "Valami… valami szigony."

Orm azt mondja, "A szörnyeteg felébredt, hogy Atlantisz újra felemelkedjen." Robbanás, majd Black Manta tűnik fel Mera és Arthur előtt. Manta tüzel a szemével és hátralöki Arthurt. Manta egyik ügynöke áttör egy falat, hogy Merához jusson, aki hárítja a támadást és átugrik egy másik épületre, kikerülve a lövéseket. Manta ismét Arthurra lő. Mera újabb épületre ugrik át, miközben Manta embere követi. Mind leesnek, majd Arthur megjegyzi: "Ez nagyon állat volt."

Orm és Aquman párbajoznak a trónért. Atlanna szintén harcol egy házban, néhány ügynökkel. Arthurt a Trench ellen látjuk küzdeni. Színre lép Vulko. Masszív csatajelenet. "Mi lehet nagyobb egy királynál." Megmutatják Arthurt a narancs-zöld színű páncéljában, szigonnyal a kezében, egyenesen a képregényekből.


Ez lett volna összefoglalónk a Warner filmes paneljén felvonult DC produkciókról. Írjátok meg nekünk hozzászólásban, hogy mit gondoltok a hírekről és az előzetesekről, illetve jelezzétek, ha szerintetek kihagytunk valami fontosat. A sorozatos beszámolónkat ITT olvashatjátok.

(Forrás: Deadline, EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8114128767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása