Minden, ami DC!

Taktikát változtat a Warner Bros. a DC filmeket illetően

2018. június 13. 20:53 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

A vezetőségben történt változások – remélhetőleg pozitív – mellékhatásai.

Hány Joker film számít túl soknak? Ez az egyik kérdés, amire Walter Hamada, a Warner Bros DC filmes részlegének januárban kinevezett elnöke választ kell találjon a közeljövőben. A napokban történt változásoknak (Diane Nelson kilépése, valamint Geoff Jonhs munkakörváltása) köszönhetően Hamada sokkal hangsúlyosabb vezetői poziíóba került a filmeket illetően. Az elmúlt hónapokat azzal töltötte, hogy szortírozzon a jelenlegi filmes felhozatal címei közül, és valamiféle rendszert építsen ki azokból. "Egy pokoli káoszba toppant be, amiben most próbál rendet rakni," vélekedik egy belsős.

A "Wonder Woman" rekorddöntő, valamint "Az igazság ligája" csalódást keltő bevételi adatai után a Warner DC-vel kapcsolatos tervei újraindítást igényeltek. Hamada állítólag sorra vett minden készülőben levő projektet, néhányat megtartott, néhányat eldobott, és inkább az élvonalas hősökre koncentrált, de emellett nem hagyta figyelmen kívül a kevésbé ismert karaktereket sem, akikben hangos siker lehetősége rejtőzhet.

Ebben az évben egyetlen DC film érkezik, amelyet valószinűleg senkinek nem kell bemutatnunk. Atlantisz királyának történetével zárjuk a 2018-as esztendőt, hogy aztán jövőre két filmet is bejelölhessünk a naptárunkon, mégpedig a Zachary Levi nevével fémjelzett "Shazam!"-ot és a "Wonder Woman 1984"-et, Patty Jenkins és Gal Gadot második amazonkalandját.

Ezeken kívül két Joker film is készülőben van a stúdiónál. Az egyikben visszatér Jared Leto, aki az "Öngyilkos osztag"-ban nyújtott párperces felbukkanása után végre főszerepben bizonyíthat. A másik projektet a "Másnaposok"-trilógia direktora, Todd Phillips rendezi, főszerepben pedig a nagyszerű Joaquin Phoenixet láthatjuk majd. Ennek a forgatása várhatóan már idén ősszel elkezdődik, körülbelül 55 millió dolláros költségvetéssel, ami egy átlagos képregényfilmes büdzsé csekély töredékének számít Hollywoodban. A film egy új banner alatt készülhet el, ami várhatóan olyan nevet kaphat majd, mint "DC Dark" vagy "DC Black".

A többi DC film azonban felhagyni látszik a sötét tónussal. A "The Flash", amelynek a munkálatai jövőre kezdődhetnek, elvetette az eredetileg búskomorra tervezett hangulatot, a "Éjszakai játék"-ot is szállító rendezőpáros, John Francis Daly és Jonathan Goldstein a "Vissza a jövőbe" filmeket nevezte meg iránymutatónak a film atmoszféráját illetően. Margot Robbie, aki hatalmas energiát fektetett Harley Quinn életre keltésébe az "Öngyilkos osztag"-ban, szintén esélyt kap a visszatérésre a női bandával operáló "Birds of Prey" moziban, amit a Sundance-díjazott rendezőnő, Cathy Yan hoz tető alá. Ha pedig már a nőkről van szó, a "Batgirl" film is fejlesztés alatt áll, az "Űrdongó" spinoff írója, Christina Hodson dolgozik a szkripten. A film eredetileg Joss Whedon rendezésében került volna a vásznakra, ám a "Bosszúállók" direktora februárban kiszállt a projekt éléről.

A legnagyobb kérdőjel azonban a Batman film égboltjára van vetítve. Az író-rendező Matt Reeves a múlthét előtti hétvégén nyújtotta be a film új forgatókönyvének első felvonását. A történet állítólag egy fiatalabb denevérembert vonultatna fel, és bár a stúdió nem nyilatkozott még ez ügyben, valószínűleg nem Ben Affleck ölti majd magára az ikonikus köpenyt és álarcot.

Hamada következő döntései már annak az árnyékában születnek, hogy a bíróság jóváhagyta a Time Warner és az AT&T egyesítését. Amit azonban Hamada nem szándékozik megtenni, az egy különálló írócsapat megszervezése, amely lépést más stúdiók megtettek egy-egy ilyen egyesülési üzletkötést követően, például a Paramount és a Hasbro a játékokon alapuló projektek, vagy az Universal a szörnyeket felsorakoztató filmuniverzum kapcsán. "Walter filozófiája teljesen szembemegy ezzel a megközelítéssel," árulta el egy belsős informátor.

Hamada és a felettese, Toby Emmerich egyes források szerint nem tervezik túl korán bejelenteni a lehetséges filmterveiket, vagyis felhagynak azzal a szokással, amit a stúdió a 2013-as "Az acélember" óta nem tudott elengedni. "Walternek specifikus szándékai vannak az univerzummal. Van egy terve," állítja egy érintett munkatárs.

Ezek a taktikai változtatások és határozott tervek nagyon biztatóan hangzanak, alig várjuk, hogy láthassuk őket megvalósulni a nagyvásznon.

(Forrás: THR)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6914046206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása