Minden, ami DC!

Véget ért 'Az igazság ligája' csalódást keltő mozis pályafutása

2018. március 19. 20:40 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Íme a végleges box office adatok.

A digitális, valamint DVD és Blu-ray megjelenés után Zack Snyder (és bizonyos mértékben Joss Whedon) szuperhősös menetének pályafutása a végéhez ért, és a box office mutató 657,9 millió dollárnál állt meg világviszonylatban. Ez azt jelenti, hogy "Az igazság ligája" a DC Bővített Univerzum legrosszabbul teljesítő filmje ezidáig. Csak összehasonlításképp, a Marvel hőseinek első csapatbulija, a "Bosszúállók" 1,5 milliárd dollárral zárt a kasszáknál.

A sors iróniája, hogy a Warner gyors léptekkel igyekezett az Igazságliga-kaland felé a bűvös egymilliárd feletti bevételben reménykedve, miután a 2013-as "Az acélember" mérsékelten teljesített a kasszáknál a maga 668 millió dollárjával. A Batmannel (valamint Wonder Womannel és Ligatag-cameokkal) felturbózott folytatás, a "Batman Superman ellen" már sikernek bizonyult, a világ legnagyobb gladiátorharcára 873,6 millió dollár értékben váltott mozijegyet az emberiség. Most pedig "Az igazság ligája", amitől kasszarobbantást várt a stúdió a kezdetektől fogva, rosszabbul teljesített, mint "Az acélember".

Íme az eddigi DC Bővített Univerzum filmek listája, világviszonylatban mért bevétel szerint rangsorolva:

  1. Batman Superman ellen – 873,6 millió dollár
  2. Wonder Woman – 821,8M $
  3. Öngyilkos osztag – 746,8M $
  4. Az acélember – 668M $
  5. Az igazság ligája – 657,9M $

A DC filmek háza táján nemrégiben komoly változások történtek a vezetőséget illetően, meglátjuk, hogy ez mennyire mutatkozik meg a jövőben a projektek minőségében és anyagi teljesítményében.

"Az igazság ligája" a Pro Video Film jóvoltából már nálunk is beszerezhető DVD-n és Blu-ray-en, valamint sok más DC terméket is megtaláltok a webshopjukban.

(Forrás: Batman-News, Box Office Mojo)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5613753356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása