Minden, ami DC!

'Watchmen'-sorozat: Damon Lindelof először beszélt a projektről

2017. november 22. 19:42 | DC Magyarország | komment

Damon Lindelofnak két fő oka van egy Watchmen tévésorozat elkészítésére: Tisztelegni szeretne az apja képregények iránti rajongása előtt, valamint nem hiszi azt, hogy bíznunk kéne olyan emberekben, akik maszkot viselnek.

A Vulture Festival nevű rendezvényen Lindelof először beszélt a készülő tévés projektről, amiről bár konkrét részleteket nem fedett fel, a motivációit elárulta, amiért az ikonikus képregényt fel szeretné dolgozni, amelyek közül a legfontosabb, hogy érett, akár szexuális, politikai és szociális szempontokkal tűzdelve mutassa be azt a komoly és minden bizonnyal katasztrofális lehetőséget, hogy a szuperhősök tényleg léteznek a valóságban.

"A Watchmen egy veszélyes alapanyag. Azért csinálom ezt, mert mi is veszélyes időket élünk, és ilyenkor efféle sorozatokra van szükség. Amit a szuperhősökről gondolunk, téves. Szeretem a Marvel filmeket, illetve ma néztük meg Az igazság ligáját, odavagyok Wonder Womanért és Batmanért, ezeken a karaktereken nőttem fel, de nem bízhatunk olyan emberekben, akik maszkot húznak és azt mondják, vigyázni fognak ránk. Ha eltakarod az arcod, valami rosszban sántikálsz."

Lindelof felhívta Alan Moore-t, a képregény íróját aki határozottan és rendíthetetlenül az adaptáció ellen van, de nem rendelkezik a karakterek jogaival. "A képregénytörténet egyik- vagy talán A legjobb írója, és egyértelműen nem akarja, hogy ez az adaptáció elkészüljön, szóval olyan módon kell ezt megcsinálnunk, ami előtte is tiszteleg. A képregény a '80-as években íródott, manapság pedig még aktuálisabb, vagyis el kell mesélnünk ezt a történetet. Annak ellenére, hogy szuperhősrajongó vagyok, még soha nem csináltam filmet vagy sorozatot jelmezes hősökről. Most jött el ennek az ideje."

A "Lost - Eltűntek" és "A hátrahagyottak" társkészítője az apja miatt vált képregényrajongóvá. Az 50-es években Lindelof nagymamája eldobta fia gondosan rendezett képregénygyűjteményét, míg ő táborozni volt. A fiú ekkor megesküdött, hogy újra felépíti a gyűjteményét. "Folyton képregényvásárokra vitt engem gyerekkoromban, ahol az új gyűjteménye darabjait szerezte be. Ezen élmények hatására kezdtem én is olvasni őket, és beleszeretni a képregényes műfajba," árulta el Lindelof, aki talán túl fiatalon, 12 évesen találkozott először a Watchmen első füzetével, szintén az apja révén. "Olyan volt, mint egy áramütés. A szuperhőslét pszichológiai valóságát tárgyalta, és én első percben beleszerettem." Lindelof most azt reméli, hogy a történet egy új, fiatal generációt ragadhat meg idejekorán.

(Forrás: Vulture)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2513328539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása