Minden, ami DC!

Infók "Az igazság ligája" készületeiről és a DC filmek új vezérelvéről

2017. november 07. 22:24 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Jövő csütörtöktől a mozikban a Warner idei talán legnagyobb dobása, aminek készületeiről, valamint a filmes univerzum jövőbeni terveiről a The Wall Street Journal készített egy átfogó írást. Ennek a magyar változatát találjátok az elolvasom mögött!

Tavaly láthattuk először a nagyvásznon együtt Batmant, Supermant és Wonder Womant, akik idén Flash-sel, Kiborggal és Aquamannel kiegészülve fogják megmenteni a Földet.

Habár a tavalyi év DC filmjei, a "Batman Superman ellen" és az "Öngyilkos osztag" jól teljesítettek a mozipénztáraknál, már-már elsöprően negatív visszhangban részesültek a kritikusoktól és a nézőktől egyaránt. Tizenhárom hónapig nem érkezik újabb szuperhősfilm a stúdiótól. Valaki, aki közel van a tűzhöz a DC filmes részlegénél 2018-at az "újraindulás évének" nevezte. Ennek folyamán a producerek olyan tervekkel állnak elő, amelyek a rendezők vízióját képviselik egy-egy önálló karakterről, ahelyett hogy szigorúan ragaszkodnának egy előre felállított sorrendhez. Ezzel teljesen szembemennek azokkal a tervekkel, amiket a Warner egyik vezetője közölt három évvel ezelőtt.

Toby Emmerich, aki december óta a Warner mozifilmes részlegének elnöke azt mondta, jobban szeretné, ha a DC kevésbé törődne egy átfogó stratégiával, inkább azzal, hogy remek filmeket gyártson. "Nem szeretnénk korlátozni a filmkészítőink kreativitását azzal, hogy megszabjuk, hogy bizonyos karaktereknek milyen sorrendben kell felbukkanniuk és hogy mindannyian egyazon univerzumba kell ékelődjenek," mondta.

Eredetileg a Liga első közös kalandját várták a Warner idei nagy bevételi forrásának, de előtte már a "Wonder Woman" - ami rizikósabb vállalkozásnak tűnt - és az "Az" is hatalmasat robbantott a mozipénztáraknál világszinten. Utóbbi a 35 millió dolláros büdzséjére ezidáig 671 millió dolláros bevételt könyvelhet el.

Miután a tavalyi szuperhősfilmek túl sötétnek és erőszakosnak bizonyultak, a Warner a rajongókedvenc képregényírót, Geoff Johnst és Jon Berg executive producert kérte fel, hogy felügyeljék a DC filmes részlegét. Első feladatuk "Az igazság ligája" újraírása volt Zack Snyderrel és Chris Terrioval, hogy a film kevésbé legyen komor, és sokkal inkább reményteli.

Egy, a filmhez közeli forrás szerint a Warner elnöke, Kevin Tsujihara volt az, aki leszögezte, hogy a film játékideje nem haladhatja meg a két órát.

A forgatás 2016 márciusától októberig tartott. Mikor Zack leszállította az első vágását, a stúdió producerei úgy érezték, hogy habár tett lépéseket a világosabb tónus felé, még dolgozni kell rajta.

Joss Whedon ekkor már együtt dolgozott a Warnerrel az önálló Batgirl filmen és "Az igazság ligája" újraírásán, majd amikor Zack a lánya halála miatt kiszállt a projektből, ő felügyelte a több héten át tartó újraforgatásokat (melyeknek köszönhetően a film büdzséje közel 300 millió dollárra rúg) az elődje hozzájárulásával.

A sasszemű rajongók kiszúrhatják majd a Whedonra jellemző, erős és pörgős dialógusokkal operáló részleteket és a Snyder védjegyévé vált stílusos akciójeleneteket is, de a kreatív csapat gőzerővel dolgozott azon, hogy a két rendező stílusát egybeolvassza. "Rengeteg munkánk volt azzal, hogy a két hangnem egyesüljön és egy egységes filmet alkosson," mondta az utómunkálatok egyik közreműködője.

Az első vágások nem igazán abszolválták ezt a feladatot, de a végleges változat tesztvetítései már a "Wonder Woman"-hez hasonló értékeléseket váltott ki a közönségből. Egyes szakértők 100 millió dollár feletti nyitást jósolnak.

Ezra Miller Flashe, ez a zárkózott, visszahúzódó fiatal, aki humorral leplezi a félelmeit a Warner szerint a mozi kiemelkedő karaktere. Emmerich azt mondta, Flash szólókalandja prioritást élvez a stúdiónál. Állítása szerint "közel állnak egy rendező leszerződtetéséhez" a Flashpoint élére, reméli hogy hamarosan kezdetét vehetik a munkálatok.

Aquaman szólókalandja jövő év decemberében úszik be a mozikba, ezen kívül pedig egyetlen film rendelkezik konkrét premierdátummal, a 2019 decemberére beharangozott "Wonder Woman" folytatás.

Berg és Johns jelenleg DC filmek "robosztus felhozatalán" dolgozik, hogy Emmerich szavaival éljünk. Ebbe beletartozik Whedon Batgirlje, a szóló Batman-mozi, a csillagközi "Green Lantern Corps" és két különböző Joker-megközelítés.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4613197640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása